טיפול בפציעות - HELP

Lost Oath

New member
טיפול בפציעות - HELP

ניפצעתי באיזור הברך באימון האחרון (קצת מתחת לברך יותר נכון). לא הרגשתי את הכאב במהלך האימון אך כשחזרתי הביתה הרגל היתה נפוכה וכואבת. מיד שמתי שקית עם קרח למשך כשעה, אך למחרת בבוקר (היום) הרגל עדיין היתה נפוכה וכואבת (אבל פחות). למישהו יש רעיון טוב להמשך הטיפול או ניתקל בפציע דומה? תודה מראש למומחים, Lost Oath.

אם הכאב ימשיך עוד כיומיים - תיבדק.

אפשר לדקר את המקום או לבצע בו עיסוי מכל סוג שהוא (שיאצו, טווינא, מסג´ רפואי וכד´). אם שריר השור נפוח ולא איזור הברך: סביר שלא קרעת רצועה או הזקת לסחוסים בברך (מה שכואב בטירוף וכמעט שלא מאפשר לעמוד על הרגל). אם נפגעת בעצם השוק לא סדקת אותה הכאב יחלוף תוך מס´ ימים. בנתיים: תשבות מפעילות. אם הכאב לא חולף: לך לעשות צילום. אם נפגעת באיזור מפרק הברך / חיבור הברך לקצוות השריר, סביר להניח כי אתה סובל ממכה יבשה. תן למקום לנוח מפעילות כדי שלא תיגרם דלקת. שבות מפעילות. קומפרסים של חם וקר (10 דקות של הצמדת קרח או משהוא קפוא מן הפריזר ואח"כ 10 דקות של חימום ע"י מטלית הלחה ממים חמים) תרגיע את האיזור. חזור על הפעולה 3-4 פעמים ביום ושוב: תנוח ותמתין יומים שלושה.

orii

New member
יש רעיון...

קוראים לו פרופ´ חיים בנדר. חיים הוא פרופסור לרפואה סינית ולטאי צ´י. לחיים ניסיון עשיר ומוצלח בטיפול בבעיות כמו שתארת. יתכן שמנוחה של מספר ימים תאפשר לבעיה להיפתר... בכל אופן אם אתה רוצה להחיש את הריפוי או שאתה חושב שהבעיה רצינית ואו עלולב לחזור, אז חיים ממולץ בחום מניסיון אישי. תרגיש טוב, אורי

orii

New member
מאוניברסיטה לרפואה סינית בטייפה.

כמי שבילה לא מעט שנים באוניברסיטה בארץ אני יכול להגיד לך, יובל, שהשימוש בטיוואן בתואר פרופסור הוא לא כמו השימוש במערב (לפחות לא בלימודיי רפואה סינית). בארץ (ובמערב בכלל) פרופסור הוא תואר מקצועי (ולא אקדמאי) של מרצה המלמד באוניברסיטה. אם הבנתי נכון מחיים, אז התואר שלו אנלוגי לדוקטוראט - הדרגה האקדמאית הבכירה ביותר שמעניק המוסד. מה לעשות וכך האוניברסיטה תירגמה את התואר לאנגלית. דרך אגב לחיים יש אוסף רציני של תעודות הסמכה מאוד יפות בסינית (לחלק יש גם תרגום לאנגלית), אבל בעניו (אם הבנתי נכון) החלק החשוב בהכשרתו כמרפא הם לימודיי הטאי צ´י שלו מהמורה בן ה- 102 שגר על ההר... לדבריו משם הכח להשפיע.

חובבן

New member
בארצנו, לא כל מרצה באוניברסיטה הוא

פרופסור. זה לוקח הרבה שנים וגם לזה לא כולם מגיעים.

פרופסורה בישראל ...

במוסדות האקדמיים מכובדים שבארץ, הפרופסורה היא ברמה בינ"ל ... עד כמה שאני יודע: פרופסור הוא ד"ר שפירסם מחקר בתחומו - מחקר האמור להסתובב בכל קהיליתו המקצועית ברחבי העולם ולעמוד בסטנדרטים בינ"ל המקובלים על קהיליה זו. אשר לחיים: שמעתי עליו טובות, כבר לפני שנים לא מעטות...

orii

New member
פרופסורה היא...

משרת הוראה במוסד אקדמאי. בארץ (וברוב האוניברסיטאות בעולם) יש כ – 4 רמות של מרצה: מרצה – דוקטור ללא קביעות בתחילת דרכו מרצה בכיר- דוקטור עם קביעות לרוב אחרי 5 שנות הוראה ומחקר שפרסם מספיק מאמרים מדעיים כדי לקבל קביעות (הרבה יותר מאחד, יובל) פרופסור חבר – מרצה בכיר שעמד בוועדה מקצועית ופרסם עוד ועוד מאמרים כדיי לקבל את התואר פרופסור מן המניין – פרופסור חבר שעמד בוועדה מקצועית ופרסם עוד ועוד מאמרים כדיי לקבל את התואר ועכשיו הוא גם חבר בסנאט של האוניברסיטה.

amir_aikido

New member
רופא

אל תחכה, אם הפציעה משמעותית, לך לרופא, אנחנו לא רופאים ובטח שלא נוכל לאבחן שבר / סדק או רצועה קרועה דרך הרשת ... לך לרופא, רוצי שתעשה צילום גם אם אין שבר, כי גם אם יש סדק בעצם כדאי שתתיחס אליו בהתאם שלא תשבור את הרגל באימון הבא
אמיר

Lost Oath

New member
תודה!

תודה אנשים. אני מעריך שזאות מכה יבשה מיכוון שאני מסוגל דרוך על הרגל וההרגשה הכללית היא שהנפיחות יורדת. אני אנסה את הקומפרסים שהצעת יובל, מקווה שזה יזרז את ההחלמה. -Lost Oath

למעלה