טיפול בפג

טיפול בפג

מכרה שלי ילדה פג. הוא בן 7 חודשים, והתפתחותית בן 4 חודשים. השרירים של הילד קצת נוקשים, והוא מקבל פיזוטרפיה אבל מעט מאוד. כיצד ניתן לתת לה הדרכה איך לטפל בו, ותרגילים שהיא יכולה לעשות איתו. אולי מישהיא מכירה קבוצה לאמהות ותינוקות (אפילו לא פגים) ברחובות והסביבה, כדי שתוכל ללכת לשם. ועוד משהו - אשמח להמלצה על ספר בעברית בנושא, ברמה די בסיסית ונמוכה עבורה. תודה.

נראה לי שכאן צריך "שיעור פרטי"

עם פיזיותרפיסט התפתחותי טוב. כי שרירים נוקשים (טונוס גבוה?) זו בעיה שעם טיפול נכון ניתן להפחית את חומרתה במידה רבה מאוד. ממשנתה של הפיזיותרפיסטית שלנו במכון להתפתחות הילד של מכבי: כל תנועה של הילד צריכה להיות גם "איכותית" ולא מספיק, למשל, שהילד מתהפך. תנועת ההתהפכות צריכה להיות על ידי כיפוף הרגליים לבטן וסיבוב הצידה, ולא על ידי דחיפת הרגל לרצפה ותנופה. פיזיו' טוב מסתכל על התנועות של הילד, ואם תנועה היא לא איכותית הוא ימליץ איך "ללמד" את הילד להתהפך/להיעמד/לזחול נכון. לפגים יש הרגלים "רעים" כמו למשל - למתוח רגליים קדימה כמו רקדנית, לעשות קשתות בגב, לזרוק ידיים לצדדים. צריך לדאוג שהם יהיו כמה שיותר בתנוחה מקופלת (עוברית) כי זו תנוחת הבסיס לזחילה. הידיים צריכות להיות מקופלות לכיוון מרכז הגוף. קשה לי להביע את הכוונה בהודעה כי ממש צריך לראות את ההבדל בתנוחות. עד שהפיזיו' לא הראתה לי, אפילו לא העליתי על דעתי שלבת שלי יש הרגלים לא נכונים. לגבי קבוצת אמהות - תשלחי מסר לרותי ע, מנהלת פורום להיות הורים. היא מדריכת עיסוי תינוקות ואני מאוד מאוד ממליצה על קורס עיסוי. היא גרה באיזור הדרום. ספר - "כמה הוא שוקל".

קרן פ

New member
חשוב מאד שהיא תתעקש על יותר

פיזיוטרפיה, ואם היא לא מקבלת, שתנסה, עם כל הקושי, לתת לו את זה באופן פרטי. אצלנו, בן נולד עם טונוס גבוה ברגליים ומגיל 3 חודשים כרונ' הוא היה בפיזיוטרפיה פעמיים בשבוע ורק אחרי תקופה ראו שיפור. אם המכרה שלך לא מסתדרת, היא יכולה לפנות אליי במסר ואני אנסה להסביר לה תרגילים בסיסיים. בהצלחה, קרן

נִירִית

New member
פזיוטרפיה ברחובות

אני יכולה להמליץ על פזיטרפיסטית פרטית מעולה ברחובות - מתמחה בבעיות נוירו-התפתחותיות. לבת שלי טונוס שרירים מוגבר, והיא מטפלת בה מגיל שנה ועד היום (הילדה היום בת 4.5). אם את מעוניינת פני אלי במסר אישי. אני לא מכירה קבוצת תמיכה לאמהות לפגים ברחובות. ידוע לי שבמכון להתפתחות הילד בקופ"ח מאוחדת שקלו לפתוח משהו דומה, אבל לדעתי הם נשארו בשלב השקילה, ולא הגיעו לשלב מעשי יותר.

תודה לכולכן...

העברתי את כל המידע לאמא שלי, שמסייעת לזוג ולזאטוט. אם יהיו לי עוד עידכונים, אשמח לשתף אתכן בהם. מיכל.

למעלה