טיפול בעקמת

• פותח הנושא lev27
  • פורסם בתאריך

lev27

New member
טיפול בעקמת

אני בן 19 ואני סובל מעקמת מגיל צעיר. לצערי הרב, הורי אף פעם לא השקיעו ברצינות בחיפוש פיתרון לבעיה ועכשיו אני מחפש פיתרון לבעיה האסתטית החמורה הזאת. קראתי הרבה על עקמת והעקמת שלי היא... לא יודע מה זה בדיוק. זה משהו, אני חושב, הרבה פחות חמור. (ראיתי מספיק תמונות זוועה) אני פשוט שפוף. אין לי בעיה להתיישר, אבל אני צריך להשקיע בזה אנרגיה. וכן, כתף ימין טיפה נמוכה מכתף שמאל. רופאים שכן טיפלו לא התרגשו יותר מידי. הם אמרו לי לעשות ספורט, אבל מה לעשות, אני לא אחד שאוהב ספורט. רק לפני הגיוס, כשהלכתי לאורטופד אזרחי בפעם האחרונה, הוא כתב את האבחון הבא: Scoliosis, infantile, idiopathic, resolved מה זה אומר? ומה ניתן לעשות? רק תיקחו בחשבון שבצבא אני לא אקבל טיפול רציני.

עקמת

לאחר סיום הגדילה, הטיפול היחידי שיכול לתקן עקמת הוא ניתוח (אלא אם מדובר בבעיות יציבה ולא עקמת אמיתית). בכל מקרה אם העקמת קלה לא עושים דבר.

קישקוש

New member
אולי יש מה לעשות..

לפעמים (בד"כ) העקמת כוללת חולשה של שרירי היציבה, חוסר גמישות של עמוד השידרה וקיצורים של שרירים שונים. פיזיותרפיסט יכול להדריך אותך לתרגילים לחיזוק שרירי היציבה (גב ובטן) לתרגילי גמישות של עמוד השידרה ולמתיחות של השרירים המקוצרים. כל זאת על מנת שלא תהיה התדרדרות של העקמת. בהצלחה! קישקוש- פיזיותרפיסטית.

קישקוש

New member
תוספת.

Scoliosis, infantile, idiopathic, resolved פרוש האבחנה הוא: עקמת, מילדות, ממקור לא ידוע (ז"א- ללא מחלה) שנפתרה (מלשון פיתרון). דבר נוסף- ציינת שאינך אוהב ספורט. במידה ותהיה מעוניין לשפר את היציבה שלך- תצטרך לבצע תרגילים באופן רציף ומסודר. קח את זה בחשבון לפני שאתה ניגש לקבל טיפול. אם לא תבצע את התרגילים שיתנו לך- אין טעם ללכת ולבזבז את הזמן שלך ואת הזמן של הפיזיותרפיסט..

lev27

New member
דיברתי עם אמא שלי

והיא אמרה שלקחו אותי לאורטופדים כשהייתי קטן (חשד לעקמת) ועשו צילומים ולא מצאו שום דבר. וגם בצו ראשון לא מצאו שום דבר. ואני כמעט בטוח שאם הייתה קיימת עקמת היו מורידים פרופיל או לפחות רושמים סעיף ליקוי. וטעיתי. אין לי כתף נמוכה יותר. ככל הנראה פשוט יש לי כתף פחות מפותחת מכתף אחרת ובגלל זה היא נראת נמוכה יותר. ומה זה בדיוק בעיות יציבה?

למעלה