טיפול בעץ זית

turo

New member
טיפול בעץ זית

יש לי שתיל של עץ זית שאני מגדל כבונסאי, שתלתי אותו במרץ השנה, עברו כבר 8 חודשים, אני צריך לדשן אותו ? כלומר, לא החלפתי לו אדמה מאז והוא נמצא באותו העציץ בינתיים... אני אפילו לא יודע מה זה אומר לדשן, אני יודע שקניתי אדמה מיוחדת שהיו בה ויטמינים ואמרו לי בחנות שאצטרך להחליף את האדמה כל שנה בשביל להביא לצמח ויטמינים חדשים (נוספים) .. אני צריך לעשות פעולות נוספות כלשהן ? כל מה שאני עושה כעת הוא הופך את השכבה העליונה של האדמה מדי פעם (2-3 ס"מ העליוניים, אני הופך אותם עם מזלג קטן) ומשקה את הצמח.

elonliberman

New member
אדמה וחומרי הזנה...

מצע או תערובת הגידול של הצמח חשובה ביותר להתפתחותו של העץ. מה שהיתה צריך לעשות זה לשתול את הזית בעציץ עם תערובת בעלת ניקוז טוב ואחיזת נוזלים גבוהה (ניתן לערבב תערובת שתילה רגילה שניתן להשיג במשתלות עם טוף דק 4-8 ביחס 50-50 בערך או טוף דק \ גרוס בשילוב עם קוקוס, הומוס וקומפוסט או בלי הקומפוסט או במקום הקוקוס מעת כאבול או...או... וכו...). לגבי דישון - יש לספק לצמח את חומרי ההזנה החיוניים לו לאורך כל עונת הגדילה (לרוב אין צורך בדישון במהלך חודשי החורף). אחד הפתרונות הנוחים זה דשן בשיחרור מבוקר- משמע נותנים דשן בתחילת האביב והוא מתפרק בצורה הדרגתית ומבוקרת במהלך כל חודשי עונת הגדילה וגם להמלצה זו יש הרבה חלופות ואפשר לדשן בכל דשן לצמחי בית בחצי מן המינון המומלץ ע"י היצרן ובפירקי הזמן המומלצים ע"י היצרן ואפשר... ואפשר... וכו... העיקר שהצמח יקבל את החומרי ההזנה. לגבי החלפת האדמה - מומלץ אחת לשנתיים +- בהתאם לגודל הכלי והעץ ולקצב הצימוח של העץ...

minigan

New member
"החלפת אדמה"

שלום לכולם. חשוב לציין שאין צורך בהחלפת כל מצע השתילה אחת לשנתיים למעט במקרים מאד מיוחדים ונדירים. אחת לשנתיים -שלוש יש צורך לגזום כשליש מנפח השורשים ולהשלים את הנפח החסר בלבד במצע שתילה חדש. מידע בנושא ניתן למצוא כאן. יוסי

למעלה