טיפול/בעיות בהגה

sfastig

New member
טיפול/בעיות בהגה

שלום לכולם, אני מחזיק כ חצי שנה בספינה Bavaria 41 לאחרונה הבחנתי בקשיים הולכים וגדלים בהיגוי. אשמח לקבל עצות לגבי בעיות אפשריות ודרכי טיפול. בתודה, שלמה

לחיים1

New member
ראשית יש לבדוק הצטברות ברניקלס על החלק העליון

של דף ההגה המתחכחות עם גוף הסירה.

1שריל

New member
יש צורך באיתור המקור המפריע לפעולה תקינה

יש צורך לעבור על הכבלים/ או מוטות סחב/דחף - (איני יודע איך זה בבווריה ) המובילים בין ההגה לציר ההגה , שאין איזשהיא הפרעה לפעולתן או משהו הגורם לחיכוך כלשהו - יש לנתק את חיבור ההגה האטומטי באם קיים ולנסות הפעלה מלאה (מלוא הטווח) ולוודא תנועה תקינה לחלקה במידה ורואים היטב את ציר ההגה לנסות לראות האם תןך כדי פעולתו ימינה שמאלה הוא גם מבצע תזוזה אליפטית -הטוב ביותר אם יש יכולת לצוללן/עם משקפת בזמן התנועה לראות למטה (במים) האם ההגה לא נע גם קדימה ואחורה בתוך המיסב/בוקסה שקיימת או לנסות למצוא את מידת החופש שלו -לפני הכל לוודא במידה ויש יכולת /אפשרות לגרז מיסב/מוביל עליון בתוך הסירה (אולי רק זה מה שחסר) - התקלה יכולה גם להיות באזור גלגל ההגה עצמו או בתמסורת שלו - יש צורך לללכת מרכיב אחד לשני וללוודא את נקודת הכשל.אצלינו נפגם מיסב תחתון והקשה מאוד על פעולת ההגה -צרך זרם יתר מהגה אוטמטי ,ובסיבוב מלא גם היתה נשמעת נקישה.סיבוב מלא של ההגה ימינה שמאלה + אדם עם משקפת במים גילה את הסיבה. בהצלחה

chiefchiefos

New member
תן קצת יותר פרטים

מה הכוונה בקשיים? איזה מכלולים יש לך במערכת ההיגוי? הידראולי/מכאני? ננסה לעזור בכיף

avrunin1

New member
בעיות היגוי בבואריה

אני בעלים של בבואריה 44 לפני שקניתי נאמר לי על ידי מומחים כי לבואריה יש צירים מאוקלון המשתפשפים עם הזמן בכל מקרה בעיה דומה שהיתה לי בהיגוי נגרמה כתוצאה של שקיעת כל המערכת דבר שאפשר לראות אם פותחים את הכיסויים מהתאי שינה האחוריים הבעיה תוקנה בקלות במים ע"י אנשי ההספנה במרינה תל אביב.

gb228

Active member
מנסיון בבואריה שלי

בואריה 36 אבל נראה לי שהבואריות די דומות זו לזו ומשתמשות במכלולים זהים/דומים. יתכן ויש בעיה במיסבי דף ההגה, אבל את זה קשה לאתר כשהסירה במים כי זה דורש נענוע של דף ההגה - אולי צוללן יצליח . במקרה שלי זו לא היתה הבעיה, הסירה נבדקה מספר חודשים לפני זיהוי הבעיה ועגנה ללא תנועה מאז. הצטברות ברנקלס שהתחילו לחדור לתוך שרוול הציר - זה יותר אופייני לסירה שעמדה זמן ארוך ואמור להשתפר תוך כדי הפלגות. גם זו לא היתה הבעיה אצלי. הסירה אמנם עמדה מספר חודשים אך התופעה לא השתפרה כלל גם אחרי כשבוע הפלגה. חיכוך יתר בגלגלים שמשנים את כוון הכבלים בין ההגה ל QUADRANT בגלל הצטברות של לכלוך על הציר של הגלגלים (זו היתה בסופו של דבר הבעיה אצלי). שיחררתי את הכבלים, השפרצתי כמויות נדיבות של WD40 וסובבתי את הגלגלים ידנית (לא ניתן לעשות זאת כשהכבלים מתוחים על הגלגלים) ובהחלט הרגשתי תוך כדי הפעולה איך התנועה נעשית חלקה יותר. חיברתי כבלים מחדש, ייבשתי את ה WD40 והתזתי קצת ספריי גריז, ומאז העסק תקין. הגישה דרך מכסה שמתפרק בקיר הקבינה האחורית.

gil176740

New member
בנטו פירסט 40.7

היו לי מייסבי החלקה מדלרין . ההגה הלך קשה מאוד וכבר התחיל לחרוק. הקבל שמזיז את ההגה הוא חבל קייבלר ולא שרשרת. ההנחה היתה שהבעייה במיסביים . הזמנתי מ JEFA מייסבי גלילים (לא החלקה) חדשים לסירה , את העליון החלפתי כאשר הסירה במיים וכבר הרגשתי שיפור . כמו כן מיסב ההחלקה הישן שפורק היה משופשף ומחוספס כבר מלכלוכים שנתקעו בינו ובין הציר. עכשיו בהספנה הוצאנו את ההגה החוצה והחלפנו את המייסב התחתון שהוא היה תקוע ממש חזק על הציר . ההגה עכשיו כל כך רגיש ועדין שאם מפליגים ללא הגה אוטומטי חייבים כל הזמן להשאיר יד על ההגה אחרת כל נדנוד קל של הסירה וזרם מיים קטן הצידה מסובבים את ההגה יש היזון חוזר מדהים.

sfastig

New member
בעיות בהגה

אני רוצה להודות לכל אלו שיעצו לי בנושא. יישמתי חלק מהן והמצב כבר השתפר. לצורך שיפור הסופי אצטרך להוציא את הספינה מחוץ למים. בבתודה לכולם שלמה

למעלה