טיפול בנמלים

blondiegirl

New member
טיפול בנמלים

שלום רב,
גליתי קיני נמלים בסביבת עץ הליצ'י. בנוסף, ממעקב אחריהן עד לקן נראה כי הן תולשות את החנטים הקטנטנים ולוקחות אותם כמזון לקן.
טיפלתי בבעיה בשני אופנים:
1. ריסוס שמן נים על העץ למרות שלא התגלו כנימות על העץ. יותר כטיפול "מונע" ועוד מקדם ביטחון למקרה והכנימות הן הסיבה לנמלים.
2. פיזור גרנולר סביב הקן.

התוצאה - הקן שהצלחתי לגלות חוסל (לא נראית תנועת נמלים באזור הקן).
יחד עם זאת יש עדיין תנועה של נמלים על העץ, כלומר המסקנה שלי שלא זיהיתי את כלל הקינים באזור.

ואחרי ההקדמה הארוכה, השאלה - בהנחה ולא אצליח לזהות את כל הקינים האם יש דרך להגן בפני עליית הנמלים על הגזע עצמו? למשל - קראתי באינטרנט על שיטה של מריחת וזלין על הגזע כך שמהווה מחסום פיזי לנמלים מטיפוס עליו. מישהו ניסה ויכול להעיד על יעילות השיטה? האם יש שיטות אחרות יעילות יותר?

תודה מראש!

וזלין מהווה מכשול לנמלים, אחרי זמן הן מצליחות לעבור אותו...

יש חומר יעודי בשם טרמינום, מוכרים כנראה רק בכמות של כמה ליטר,ולא הכי זול....הבעיה שלי איתו היתה החשש כי מזיק לעץ....היה נדמה לי כי גורם לפגיעה בקליפת הגזע

blondiegirl

New member
לגבי החומר שציינת - טרמינום

אולי לא הבנתי נכון - האם אתה אומר שהיה נדמה לך שגרם לפגיעה בקליפת העץ מתוך ניסיון או רק מתוך השערה תיאורטית?
כמו כן אם למישהו יש ניסיון בפועל עם החומר אשמח לשמוע תובנות.
&nbsp
דבר אחרון - אם מדובר על דבק - נשמע מופרך אבל בכל זאת אשאל... האם יש סיכוי שגורם לסוג של "חיגור" לעץ?

מתוך ניסיון

היה נדמה לי שגורם ל'חיגור'....קליפת העץ נראתה כמתקלפת במקום המריחה, לא ראיתי תמותה של העץ ולא באמת העמקתי בעניין, רק שמרתי על נורית אזהרה דולקת במוחי.

למעלה