טיפול בנבה שימנו XT

hsolomon

New member
טיפול בנבה שימנו XT

נבה XT אחורית, האם יש דרך לפרק את הפרילוף ? הכוונה לחלק שעליו יושבת הקסטה. האם דורש טיפול מיוחד ? (הקסטה כבר הוסרה) , המיסבים נפתחו נוקו וגורזו, השאלה לגי הפרילוף בלבד. תודה

יעקב 471

New member
כנס

http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=45 תמצא כאן הסברים לכל השאלות

nintense

New member
בגדול אין מה לגעת ב FREEHUB...

אם הוא עובד, אז אין מה לגעת, אם הוא לא, שימנו לא ממש מספקים חלפים ומעדיפים שתחליף את כל החלק קומפלט.

roirosenthal2

New member
ומה לגבי..

1. ומה לגבי פירוק הfreehub בתור חלק שלם, ניקויו בדגריזר ושימון שלו מחדש?? הfreehub (נאבת שימנו דיאור)שלי כבר בקושי עושה את הקולות של הקליקים, הוא עוד לא החליק לי במכת פידול אבל נראה שיומו קרוב אז זה הטיפול שאני מתכנן לו - יש טעם בזה?? 2. האם החלפת הגולות בלבד תשפר את "החלקלקות" של המיסב או שאני חייב להחליף גם את הקונוסים?? 3. כרגע יש בנאבה שלי קצת חיכוך, וקיימת נקודה שבא יש אפילו יותר התנגדות, האם זה נובע מהfreehub או מהמייסבים(גולות/קונוסים)?

amirgal

New member
שימנו אף פעם לא עושים רעש.

אתה כבר תבין מתי צריך להחליף.

nintense

New member
אפשר לנקות ולשמן...

החלפת מיסבים עשוייה להאריך את חיי הנאבה, אך לעיתים רבות נדרשת גם החלפת הקונוסים. בקיצור.. לעיתים אתה תבזבז יותר זמן וכסף לשימור מאשר תעלה לך נאבה מקבילה חדשה ובניית הגלגל.

יעקב 471

New member
לא מסוגל להבין את שימנו האלה

הם מייצרים חלקים באמת נהדרים ואני משתמש בתוצרת שלהם וזה אחלה והכל טוב ויפה חוץ מדבר אחד, למה הם מתעקשים על מיסבים פתוחים בנאבות שלהם. זה הרבה פחות שימושי מנאבות עם מיסבים סגורים. צריך ממש רגש לסגור כמו שצריך נאבה של שימנו ע"מ לא להרוס את הקונוסים. ב-BB הם עברו למיסבים סגורים כבר מזמן ורק בגלגלים הם מתעקשים. לא מבין למה.

nintense

New member
פשוט מאוד...

עלויות ופשטות: נאבת שימנו XT עולה שליש מנאבה בסיסית עם מיסבים סגורים ואצל רוכבים לא אגרסיביים עשויה להחזיק שנים רבות. השימוש בקונוסים מאפשר שימוש במייסבים יחסית גדולים ששחיקתם איטית יותר ממיסבים סגורים. החיסרון היחיד הוא שצריך לטפל בהן באהבה.

השימוש של קונוסים תורם בכך:

בזמן פנייה יש עומס צידי על המיסב. שימנו טוענים שהתכנון הזה גורם לשחיקה מועטה יותר בהקשר של שימושיי האופניים. מיסב רגיל טוב בעיקר ללחץ אופקי.

ofan sport

New member
פרילוף

א .מחליפים רק שיש רעש בלגרים שבתוך הפרילוף . ב..או כשיש חופש . הדרך לפרק היא במפתח אלן 10 מ"מ .(לא ניתן לגרז וכד".)

ofan sport

New member
גירוז פרילוף

ליפעמים כתוצאה של בלאי נוצר חופש בציר הפרילוף ,ולא שווה לגרז . כי בעצם הפרילוף מגורז קבוע .שתי סיבות קימות להחלפה .רעש . וחופש .

למעלה