טיפול במעיל עור...

dr dirt

New member
טיפול במעיל עור...

יש לי מעיל עור של spool בן שנה וחצי ונראה כאילו הוא בן 10 שנים. הצבע מתחיל לדהות הסקוצים כבר לא עובדים. מישהו יודע איך ניתן להחזיר עטרה ליושנה? אמרו לי פעם למרוח קרם גוף על המעיל... זה יעזור במשהו? ולגבי הסקוצים יש פתרון כי זה ממש מציק (אולי בדמות כפתורי תיקתק כאלה)... (איפה אפשר לעשות?) בקיצור פתרונות יתקבלו בברכה.... (או שמקסימום נקנה חדש אבל רק כמפלט אחרון - לא חבל על הפרה שמתה)...

camaro69

New member
לפי דעתי

תנסה stp או armor all סיליקון נוזלי שניהם חומרים מצויינים תמרח שיכבה תן לזה להיספג ואז שוב עד שנראה לך שזה מספיק אלא אם יש חומר יותר טוב

Red Ross

New member
מגבונים לחים, סנו לרהיטי עור.קרם גוף לא מנקה!

dr dirt

New member
דווקא הוא לא כל כך מלוכלך...

הוא סתם נראה ישן וצריך לטפל בו. יש איזה חומר מיוחד למעילי עור אולי? ומה לגבי הסקוצ'ים יש פתרון לבעיה?

gilwalla

New member
בקשר לסקוצ'ים....

מהמוטומדריך - שאול תיקוני מעילים ברח' ביאליק בר"ג - 03-6700392 - אין לי שום נסיון איתו (אני זוכר פרסום במוטו מתישהוא), בכל אופן שווה לנסות.

יש פתרון...

אני שמעתי שמורחים משחת נעליים ואז נותנים למעיל להתאוורר הרבה זמן לפני שלובשים אותו... ובהקשר לפרה - ככה נראה מעיל עור שחור לפני...(הוא גם היה מאוד עצבני כשראה אותי לבוש במעיל העור, יש מצב שהוא הרגיש תחושת מחנק קלה?) מן הסתם כל מה שתקף לנעליים יכול להתאים גם פה. אבל, האמת היא שלפני כשבועיים הסתכלתי על מעיל העור העייף (מאוד) שלי ובדיוק עברו לי אותן מחשבות בראש. מעיל פולו בן 18 שנה שכבר ראה הרבה בחייו.לא היה לי הרבה מה להפסיד - אז ניגשתי לסנדלר השכונתי (כן, כאן עדיין יש כאלו והם אפילו מתגאים באיכות עבודתם) לבדוק את האופציות העומדות בפניי. הסנדלר שלף את הפתרון הבא שיושם בהצלחה: החומר ה"סודי" הוא משהו בסמיכות של קרם גוף באמת ומגיע בכל מיני צבעים ונקרא COXY . תוצרת בלגיה - האתר שלהם הוא: www.coxy.be המעיל שלי שתה 2 צנצנות של 50 מ"ל (אבל הוא היה דהוי לגמרי). לטעמי שווה את ההשקעה - שווה ערך ל50 ש"ח. רצוי מאוד שלאחר שתבצע זאת תמגן אותו נגד מים - הסנדלר התעקש שלא אשתמש בחומרים על בסיס נפט/ סינטטיים אלא רק בדונג דבורים טבעי BEESWAX בפי המקומיים (ניתן גם להשתמש בלנולין). בכל מקרה לשפשף לתוך המעיל כמויות קטנות כל פעם עד שנספג- אחרת זה לא ייספג ויימרח על כל הסביבה עשיתי גם זאת. המעיל נראה כמו חדש (וגם נוסה בטפטוף בינוני - המים פשוט החליקו על הציפוי). בהצלחה, קרו- אסון. הערות: אם לא תמצא את החומר הספציפי חפש באינטרנט תחת הערך leather conditioner ובטח תמצא משהו. ישנם אנשים הגורסים שדונג דבורים עלול לגרום לתפרים להירקב ועל כן משתמשים בחומר אחר שנקרא elephant leather preserver (תוצרת ניו זילנד אגב). כאן תמצא עוד מידע: http://www.leathertec.co.nz/care-guide.php

משחת נעליים!!!

הכי פשוט והכי יעיל- המעיל שלי בן 15 ונראה כמו בן 3, פעם בשנה (בסוף החורף) אני מצחצח אותו עם משחת נעליים (השחורה השמנונית שצריך מברשת כדי לצחצח איתה.... כמו בצבא) ונותן לו לנוח כמה ימים שהריח יעבור.... אח"כ הוא כמו חדש ואפילו קצת יותר גמיש ונעים

masterform

New member
אולי אני אנסה את זה על חברה שלי

שגם היא תהיה יותר גמישה ונעימה

iec

New member
שלח אותה אליי להגמשה-שבוע והיא חוזרת גומי../images/Emo3.gif

סורי...הייתי חייב....

dr dirt

New member
לא יודע למה אבל זה די מפחיד אותי...

אם המשחה תראה כמו על הנעליים כל העור יהיה מקומט כזה נראה לי. ומה אני אעשה כמה ימים בלי המעיל??? אני לא נוסע בלעדיו (כנראה איזה שריטה שהושרשה בי אבל אני מרגיש ערום בלעדיו על האופנוע)...

tomergg

New member
עזוב אותך משחה, תעסה את המעיל בקרם לחות.

זה מעולה גף לכפפות עור וגם לנעלי עור.

../images/Emo31.gifכשאני מעסה לעצמי את העור עם קרם לחות ---

זה ממש לא גורם לו להתרכך... רק להתקשות!

dr dirt

New member
clear!!!!

נראה לי שמצאתי משהו נחמד וגם לא כל כך יקר... אולי הוא יעשה את העבודה... leather cpr

wavelet

New member
יש הרבה חומרים ייעודיים

ובהחלט כדאי להשתמש בהם. ציוד עור דורש תחזוקה לא פחות מאופנוע, וטיפול קבוע מונע סדקים והתיבשויות, וגם יחזיק את העור יותר נקי ונעים למגע. אם אתה משתמש במעיל יום-יום, אז רצוי טיפול במעיל פעמיים-שלוש בשנה. מעיל הרכיבה הקודם שלי החזיק ככה 15 שנה. היה לי נסיון מצויין עם החומרים של Hein Gericke, אבל אני מניח שאין אותם בארץ, אז תתייעץ בעל מקצוע לעור. במקרה הכי גרוע, קרם ידיים הרבה יותר טוב מכלום. בעניין הסקוטשים, בעל מקצוע לעור ידע גם להחליף אותם, לעשות חיזוקים וטלאים קטנים אם צריך, וכל דבר אחר. אגב, כנ"ל לכפפות רכיבה ומגפי/נעלי עור.

Red Ross

New member
לפני שבועיים עשיתי "פרוייקט" חידוש מעיל

המעיל שלי צבעוני (שחור/אדום/לבן) כבר בן 10 בערך ומתוכם כ-8 שנים תיפקד ברמה יום-יומית, גם בחורף מתחת לחליפת גשם אז... בנושא משחת נעליים (מה שקונים בסופר) - לא ממליץ בכלל, זה בזבוז זמן וכסף. פשוט זבל זול ובפעם הראשונה שתרצה לנקות (יש הבדל בין ניקוי לצביע) הצבע פשוט יורד ! כמו כן, שימוש ממושך במשחת נעליים פשוט מדביקה את הג'יפה למעיל ויוצרת שכבות של צבע דבוק עם לכלוך. סקוצ'ים - יש חנויות של עבודות יד, חרוזים וכל השטויות האלה (ראיתי אחד בפ"ת במקרה) אולי גם ב-ACE יש עם דבק, אבל עדיף לתפור (סנדלר יעשה את העבודה לעצלנים) ועכשיו לעיניינינו, אני פשוט ניקיתי עם מתליות לחות, קניתי צבע למוצרי עור מסנדלר (בקבוק אחד מכל צבע כ-30ש"ח יחידה). בקופסה בנוסף לצבע יש גם מברשת ובקבוקון נוסף עם חומר ניקוי חזק ויעודי לפני צביע. שלושת הבקבוקים הספיקו לי לשתי שכבות צבע ואפילו נשאר עוד חומר למכנס (אולי, אם יהיה לי כח). סה"כ נזק: כ-90 ש"ח 4-6 שעות עבודה והמון המון המון סבלנות. עכשיו נשאר רק לנקות ולהזין בקרם לחות את המעיל פעם במספר חודשים! אני חייב לציין שיצא כמו חדש! נ.ב. בהזדמנות העלה גם תמונות לפני/אחרי...

למעלה