טיפול במכורים

shaonmish

New member
טיפול במכורים

שבת שלום! ידוע שניתנים טיפולים לנגמלים מסמים. מה דעתכם על מתן טיפולים למכורים? כמובן שטיפול כזה יצריך זהירות יתר, לא להמריץ את הדם יותר מדי, לא להתקרב לכבד, לעבוד יותר באופן סטטי ואולי יותר על חיבור לגוף ולאדמה ורגיעה ופחות מענה רפואי-פיזי. אני אשמח לשמוע את דעתכם והצעותיכם שרון

avorly

New member
מכורים,

לדעתי התמכרות היא התמכרות היא התמכרות
לא משנה למה את/ה מכור/ה, אם אתה לא מסוגל להפסיק את התלות שלך באותו דבר- את/ה מכור/ה. טיפלתי כבר בכמה מכורים, העניין הוא שהם צריכים לרצות להפטר מההרגל. ברגע שהם רוצים, הדרך הרבה יותר קלה והם משתפים פעולה בצורה טובה. במצב כזה הייתי רק התמיכה והעידוד.

shaonmish

New member
השאלה היא מה המטרה

אני מסכימה איתך אורלי השאלה היא מה המטרה של הטיפול. השאלה אם רוצים באמת להביא לשינוי אצלם בכיוון של גמילה או להעניק יחס אנושי ומגע. קיימת כמובן התקווה שאולי המקום הזה ייתן חיבור שייתן פוש להמשך וגם אם לא, אז בטוח הם יקבלו כמה דקות שבהם אין התעסקות באיך להשיג את המנה הבאה אלא בגוף ובנפש שלהם מכיוון אחר.

avorly

New member
shaonmish ,

לדעתי המקום שלנו כמטפלים הוא ללוות את הדרך ולא לעשות במקומם את הדרך בשום צורה. אני הולכת עם רצון המטופל/ת; אם הכוונה שלו/ה לתת פוש להפטר מהאוייב שלו/ה- אני שם בשביל זה, אם המטרה היא לעזור בתהליך הגמילה- אני שם בשביל זה, אם המטרה היא לקבל יחס אנושי ומגע- אני שם בשביל זה; כשבדרך לכל כיוון שי/תרצה כמובן אעבוד על הסרת התלות.

*g99

New member
מה שאותי מפחיד זה ההתמכרות,

לא הכוונה לסמים,הכוונה להתמכרות לטיפול שיהפות לתלות כלשהי. המטרה שזה לא יקרה. צריך לשים לב שזה לא יהפך לסוג של התמכרות שלא ניתנת לשליטתו של המטופל. כמו שרשמת אורלי,התמכרות היא התמכרות,והתוספת שלי היא,לטוב או לרע,זו עדיין התמכרות שצרחיכה גבולות.

shaonmish

New member
ניתקלתם באנשים שהתמכרו לטיפול?

למה הכוונה לתלות של המטופל בטיפול או במטפל? נראה לי שבעזרת גבולות ברורים קל יחסית להמנע ממצב של תלות של המטופל במטפל אבל אולי אני טועה. תלות ברפלקסולוגיה לא נראית לי כמשהו שצריך להיבהל ממנו. ברגע שאדם מפתח תלות בדבר שאינו מזיק לו לא צריך להיבהל, כמו תלות בספורט, תזונה נכונה... אדם צריך לעיתים להתחבר למשהו שיהיה קבוע ושיגרתי, כל עוד אותו הדבר אינו מזיק ואף מועיל זה בסדר. סה"כ הרפואה המשלימה היא גם רפואה מונעת ואין לדעתי פגם בתיחזוק הגוף והנפש בעזרת הרפלקסולוגיה.

shaonmish

New member
האם עדיף שלא לטפל במקרים מסויימים?

אגב השאלה שלי בהחלט כוונה להתמכרות לסמים ואלכהול גם ע"מ לקבל עיצות לגבי דרכי טיפול אם בכלל. אפשר כמובן להרחיב את השאלה כי בהחלט מעניין אותי לדעת מה דעתכם לגבי מתן טיפול רפלקסולוגי במקרים שונים הנתונים במחלוקת כמו סוגיית הרפלקסולוגיה ומחלת הסרטן, כן לטפל, לא לטפל ואם כן אז היכן לשים דגש, במקום ההוליסטי יותר, הפיזי או שילוב בין שניהם.

shiri240

New member
כפי שאני זוכרת....

הטיפול באנשים שמכורים לסמים הוא אחד מאיסורי הטיפול ברפלקסולוגיה ואם דיברתי על זה כרעיון,אז מצטערת-זו ממש היתה טעות וכנראה שלרגע שכחתי.המשך יום נעים!

avorly

New member
שירי, זו חצי אמת-

זהו אחד האיסורים החמורים למי שלמד שנה אחת בלבד. כשתלמדי את השנה השניה (והלוואי וגם את השלישית) ברפלקסולוגיה, תראי שבהחלט אפשר לטפל גם במכורים.

avorly

New member
התמכרות למטפל/ת

היא בהחלט אפשרית, אבל כאן נכנס התפקיד שלנו לעצור זאת ולהתחיל להרחיק טיפולים בצורה עדינה ולהסביר שהגוף צריך להתרגל לתפקד לבד.

shiri240

New member
בוקר טוב שרון../images/Emo24.gif

לדעתי זה רעיון טוב לטפל במכורים/נגמלים מסמים, אך האמת אני לא מנוסה בזה ולא מבינה בזה. לדעתי מה שאמרת נשמע הגיוני-שצריך לעבוד בזהירות ובעדינות עם אנשים כאלה, וכפי שציינת לעבוד על החיבור לגוף ולאדמה וגם רגיעה כמובן מאוד תעזור במקרה כזה.לדעתי כמו שאמרת במקרים כאילו של אנשים שמכורים/נגמלים, צריך לעבוד בעיקר על ההיבט הנפשי-רגשי. לגבי רעיונות נוספים- גם לעבוד על הנשימות-על ה-s.p- לדעתי זה חשוב לעבוד על מקלעת השמש ובכלל כדאי גם לעבוד על הצ'אקרות [בדיקת כל הצ'אקרות ולאזן אותן אם הן לא מאוזנות]. אפשר לעשות ניקוז ראש-זה מאוד מרגיע, למרות שבעצם אולי זה לא רעיון כל כך טוב, כי זה יותר מרגיע ובעצם יכול לנתק עוד יותר את המטופל/ת מהמציאות. כל הכבוד שרון,רעיון טוב העלית וגם אני אשמח לשמוע תגובות ורעיונות מאחרים. שירי.

shaonmish

New member
ניקוז ראש..

תודה שירי. הניקוז ראש התכוונת לניקוז לימפתי?

shiri240

New member
ניקוז ראש...

ניקוז ראש- זוהי אחת הטכניקות כחלק מהטיפול הרפלקסולוגי. קוראים לה גם דריינינג. עושים אותה או כאקסטרה או כטיפול נפרד. שבת מקסימה! שירי.

tellem

New member
ניקוז ראש

הייתי שמח לשמוע יותר על טכניקה זו.

avorly

New member
שירי,

אשמח מאוד אם תפרטי את שיטת ניקוז הראש, כי נראה שלא כולנו מכירים אותה (ואני בין אלה שלא מכירים- מודה
). תודה מראש.

shiri240

New member
בוקר טוב, אורלי ולכולם!

רציתי להסביר לפי בקשתכם על שיטת ניקוז ראש. שיטה זו היא אחת מטכניקות הטיפול ברפלקסולוגיה וניתן לשלב אותה בזמן הטיפול- כאקסטרה או כטיפול נפרד. המטרה שלה היא להביא להרגעה כללית-לאנשים שיש להם מתח וגם אפשרי לאחר יום עבודה ארוך, שלמטופל יש כאבי ראש/מיגרנה- שיטה זו עוזרת מאוד להרגיע את המטופל/ת מכל המתח והעצבים שיש לו. מדובר פה על עיסוי בפנים [גם צוואר וראש] בלבד ולא ברגליים. האמת יהיה לי קשה להסביר פה בפורום את שלבי הטכניקה, כי בעיקר חשוב לראות בעיניים איך עושים את זה,ואני חושבת שלא תבינו אותי אם אסביר פה. אשמח לשמוע תגובות ורעיונות מכם לגבי אופן הסבר הטכניקה. המשך יום נעים ומקסים לכולם!

shaonmish

New member
שירי היי ותודה יצרת אצלי סקרנות

אולי תנסי בכל זאת..........? חיפשתי חומר על הטכניקה הזו ברשת ולא מצאתי. אולי תסבירי ואנחנו כבר נעייף אותך בשאלות...
מה את אומרת..?

למעלה