טיפול במיגרנות

טיפול במיגרנות

שלום רב, אני לא כל כך מינה ברפואה המשלימה ולכן הייתי רוצה להתייעץ כאן, איך הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי בטיפול במגרנות? אני מניקה ילדה בת שנה וחצי והרפואה הרגילה לא יכולה לעזור לי מבחינת הכדורים כי הם אסורים בהנקה.

0 אור 0

New member
ברוכה הבאה אמא טריה

דוקא בנושא של מיגרנות יש לרפואה המשלימה הצלחה מרובה בריפוי מוחלט - אני מכירה אנשים , כולל אני עצמי, שסבלו ממיגרנות והצליחו להפרד מהם לחלוטין. אלא מה? שאני לא יודעת להגדיר לך דרך אחת סלולה לטיפול במיגרנות שמתאימה לכולם. יש אנשים שה"מיגרנות" שלהם בכלל לא היו מיגרנה(שנובעת מתגובה של כלי הדם) אלא כאבי ראש חזקים וחוזרים שנבעו מטריגרים בשרירים שלחצו על אספקת כלי הדם לראש ו/או על עצבים שמובילים לראש. ואז במטה קסם של מס' טיפולים אצל מעסה רפואי בכיר הם נפטרו מסבל של שנים. יש אנשים עם בעיה דומה שקשורה לפיזיולוגיה ונפטרו מכאבי ראש או מיגרנות באמצעות דיקור סיני. יש אנשים שהמיגרנות אצלם בכלל נבעה מרגישות למזונות מסויימים - והמנעות ממזונות אלו פטרה אותם מהצרה (ולמרות מה שתקראי באינטרנט ותשמעי מיועצים שטחיים בבתי טבע , לא אצל כולם זה דוקא גבינה צהובה, שוקולד , תפוזים או חלב - כשאני סבלתי ממיגרנות אחד הדברים שמאד הקל עלי היה דוקא מיץ תפוזים, שאצל אחרים הוא ידוע כגורם למיגרנות). ולפעמים הבעיה מתחילה ממתח או מאיזון של מערכות פנימיות, ואז הפתרון הוא בכלל בטיפול עומק בשיטות כמו רפלקסולוגיה או דיקור. לכן, אני מאד ממליצה שתתחילי את הדרך שלך בהתבוננות בעצמך, לראות עם את מצליחה לחשוב על כיוון שנראה לך מתאים לך מבחינת המקור אצלך, לחפש בסביבתך מטפלים טובים ומנוסים, ולהתחיל בדרך של אבחון וטיפול - ורק צריך סבלנות כי לפעמים בטיפול קסום אחד , מגלים מה הבעיה אצלך וכהרף עין הכל נעלם, אבל לפעמים צריך לנסות כמה אפשרויות לפני שועלים על הנכונה.

הילי RCHom

New member
טיפול במגרנות

הומאופתיה יכולה לעזור ולהביא לשיפור ומיגור המגרנות. התכשירים ההומאופתיים בטוחים לשימוש בתקופת ההנקה והם מותאמים אישית למצב המטופל. התכשיר מותאם תוך אבחון והבנה בין הגוף לנפש, שהכרחית כדי לטפל בבעיה. ממליצה באופן אישי כמי שסבלה שנים ממגרנות ונעזרה בהומיאופתיה בהצלחה יתרה. בריאות ובשורות טובות! הילי.

יעל ND

New member
טיפול בטוח

עם אחוזי הצלחה גבוהים ותוצאות יציבים: תזונה+תוספי תזונה (לפעמים)+הומאופתיה

כאבי ראש היה לי מאז ומתמיד

עוד כשהייתי קטנה בדקו אותי ולא מצאו כלום. בהריון דווקא לא סבלתי בכלל מכאבי הראש. אבל אחרי הלידה היה כאבי ראש פעם בחודש בערך, לא נורא בכלל, אבל בשבועות האחרונים, חודש האחרון, זה נהפך בלתי נסבל, בתדירות של כל כמה ימים. הייתי אצל ניורולוג והוא נתן לי כדורים שאסורים בהנקה ואלה שכן מותר בהנקה כמו אופטלגין ואדוויל כבר לא משפיעים כלל. ובטח ובטח אני לא יכולה לתפקד כאמא בזמן כאבים ואני גם סטודנטית כך שזה ממש פוגע לי באורח החיים התקין.

זה נראה בעיה הורמונלית

ולשאלתך ההתחלטית בודאי שיש פתרונות לרפואה האלטרנטיבית שיכולות להתאם גם כשאת מניקה. אם אני צודקת סביר להניח התחילו עם המחזור או קרוב לזה... לדעתי צריך לשחרר את ההתנאיה בין בלגן הורמונלי לבין הכאב ראש, להבין מאיפה נובע ולטפל בכאב עצמו. שיאצו, דיקור...ועבודת מודעות מול הסיבה לכאב! שולחת לך המלצה בפרטי

ביופידבק - טיפול מוכח במיגרנה.

שלום, קודם כל, כל הכבוד לך שאת מניקה. אני אבא לילדה בת 11 חודשים ומהנסיון של אשתי אני יודע כמה השקעה זה דורש ואני מעריץ אותה על כל יום שהניקה. הרבה פעמים גידול של תינוקת כרוך בחוסר שינה, קשיים ולחץ - אלה גם תורמים להופעת המיגרנה. הביופידבק הוא טיפול לא תרופתי ולא פולשני שנותן כלים להתמודדות לחץ, מנוחה יעילה וגם מניעה, הקלה והפסקה של מיגרנה. אחרי שתלמדי את הכלים האלה - הם יוכלו להישאר איתך לכל החיים (בתנאי שתמשיכי להשתמש בהם). למי שמתעניין, כאן יש סקירה של ספרות בנושא (תחת הכותרת Headache): digitalcommons.library.unlv.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1000&context=nursing_fac_articles כאן ניתן למצוא רשימה של מטפלים/מנהלי לחצים מוסמכים בביופידבק: http://www.hebpsy.net/community.asp?id=41&page=49 אפרסם בפוסט נפרד טיפים למניעת מיגרנה. מאחל לך לגדל את הילדה בנחת

טיפים למניעת מיגרנה (וחלק מכאבי ראש אחרים)

1. לשתות הרבה מים. (תזכורת טובה לשתות כוס מים היא הביקור בשירותים). 2. לא לדלג על ארוחות. 3. לישון מספיק. במקרים שאין אפשרות, לנצל זמנן פנוי למנוחה (שהיה מול המחשב או הטלויזיה איננה מנוחה. למי שלא מיומן בשיטות מנוחה יעילות, מומלץ פשוט לשכב ולא לעשות כלום) 4. להמעיט בצריכת קפאין עד כמה שאפשר ועדיף - לא לצרוך בכלל (למרות שיש אנשים שקפה באמצע התקף מיגרנה מפסיק את ההתקף - לא ממליץ מחשש ליצירת תלות). 5. מתי שאפשר,עד כמה שמתאפשר - להרפות שרירים. בעיקר מצח, עייניים, פנים, לסת, כתפיים וידיים. גם במהלך התקף (למרות שתגובה הנפוצה לכאב היא לכווץ שרירים). אצל כ-5% מהסובלים ממיגרנה - יש מאכלים שגורמים למיגרנה (למשל: גבינה צהובה, שוקולד, יין אדום, אגבניות, פלפלים, חצלים, MSG ועוד...)

שפרן11

New member
טיפול במגרנות

שלום לך יש כמה דרכים שאפשר לטפל במגרנות: דיקור סיני,שיאצו, הומאופתיה, תזונה. ברוב המצבים סיבה להופעת מגרנה היא פסיכוסומתית.טיפולים פסיכותרפיותיים יכולים לעזור: פסיכותרפיה גופנית, SE, התמקדות, EFT... שפרה מתתיהו מטפלת הוליסטית רב תחומית שיאצו,רפלקסולוגיה, שיטת התמקדות [email protected]

ממתי?

אני שומעת מגרנה ושלל שאלות קופצות לראש...יש באמת כל כך הרבה סוגים וגורמי השפעה שקשה לתת לך תשובה מדוייקת. מה שבטוח זה שלרפואה האלטרנטיבית יש פתרונות, רק עלייך לבחור את הדרך ! שאלה אחת בכל זאת: זה מאז הלידה הכאבי ראש או מוכר לך גם מקודם לכך? בהצלחה!

למעלה