טיפול במוסיקה

חן חן40

New member
טיפול במוסיקה

היי האם ידוע למישהו על תחום טיפולי שנקרא העשרה אינסטרומנטלית? האם משהו התנסה בחוגי מוסיקה לילדים עם ADD וכיצד זה השפיע? ושאלה אחרונה האם מישהו מכיר חוג או טיפול בתחומים האלה בחיפה? אני מחפשת משהו אחר ונוסף לבני בן ה-8. כדורגל הולך רע כבר שנה שניה. שחיה צולע, אבל הוא חייב בגלל החולשה בשרירים ממנה סובל גם. היום התרפץ בצורה נוראית ואלימה בבית הספר פעם ראשנה מתחילת שנת הלימודים. הישג נפלא, אבל הותיר בי תחושה שמשהו חסר. תודה חנה

דליה.ד

New member
העשרה אינסטרומנטלית וחוג מוסיקה

העשרה אינסטרומנטלית היא דרך הוראתית שפיתח פרו' פויירשטיין ככלי לטיפול באוכלוסיות טעוני טיפוח במקור והורחב לאוכוסיות חינוך מיוחד. ההעשרה אינסטרומנטלית אינה כוללת תוכן ספציפי (שפה, מתמטיקה, גיאוגרפיה וכדו') אלא ממוקדת בתהליכי החשיבה עצמם. בכלל התיאוריה של פרו' פויירשטיין טוענת שקיימת יכולת בלתי מוגבלת לשינוי היכולת הקוגנטיבית והעשרה אינסטרומנטלית היא כלי מקובל בעבודה בהוראה מתקנת עם ליקויי למידה, עם מפגרים, מחוננים תת-משיגים ועוד. רק חשוב לשים לב שמדובר במורה מומחה שהתמחה אצל פרו' פויירשטיין. חשוב לדעת שמדובר על כלי דינאמי וניתן גם לאבחן על פיו. במכון של פרו' פויירשטיין עורכים אבחונים דינמיים, אך הם אינם קבילים לועדות השמה ו/או ועדות שילוב. בנוגע לחוג מוסיקה: תמיד טוב, אבל דורש התמדה מצד הילד ומחוייבות מצד הילד והוריו מכיוון שאלו חוגים יקרים - שלא לדבר על הכלי. בני מתופף על מערכת מזה 3 שנים והוא מת על זה. בתי למדה 6 שנים פסנתר ומזה 3 שנים פיתוח קול ומאוד נהנית. חוגי ספורט מאוד מומלצים, אבל צריך לשקול בנוגע לספורט קבוצתי - כמו כדורגל - כי לילדינו יש בעיות בהבנת קודים חברתיים והם לא תמיד נוטים לשיתוף פעולה. אולי עדיף ספורט יותר יחידני (שחיה - דווקא מעולה בעיני - אתלטיקה, ג'ודו, ריקוד וכו').

חן חן40

New member
תודה דליה

ובדיוק כמו שכתבת, בכדורגל הוא מרגיש אפס ולא מצליח למרות שמאוד רוצה להיות כמו כל הבנים. שחיה הוא נאלץ בריאותית, ונראה לי חוג מוסיקה, הוא דיבר על תיפוף לאחרונה, יוציא ממנו הרבה אנרגיות, יצליח להגיע אליו ואולי אפילו להרגיע ולהוציא ממנו את המיטב שבו. מכירה אולי באזור חיפה? תודה ויום טוב חנה

דליה.ד

New member
אני מהדרום הרחוק

אבל בטוח יש קונסרבטוריון בחיפה, נכון? פני לשם.

zivadina

New member
העשרה אינסטרומנטלית היא משהו אחר

כפי שדליה הסבירה, ואין לה קשר לטיפול במוסיקה.

למעלה