טיפול ביולוגי TIL

joe2012

New member
טיפול ביולוגי TIL

האם מישהו בפורום עבר טיפול ביולוגי בעזרת תאי מערכת החיסון משופעלים (TIL) במלנומה גרורתית?עלי להחליט בהקדם האם אני מוכן לעבור טיפול זה.מעוניין לשמוע חוויות מחברים שעברו טיפול זה או דומה לו.

yarond10

New member
עברתי באפריל 2010

קודם כל מבחינת סיכויי החלמה\עצירת מחלה - מדובר על טיפול בעל סיכויים טובים יחסית.
מעבר לכך, יש מחקרים שהוכיחו ששילוב ה TIL ביחד עם (yervoy (ipilimumab
ו\או תרופה המבוססת על המולקולה anti-pd1 נותנת תוצאות עוד יותר טובות. (תברר אצל הרופא המטפל במכון אלה)

לגבי הטיפול עצמו, מדובר על טיפול מורכב מאוד שמתחיל בניתוח (ע"פ רוב ניתוח פשוט, למרות שאצלי מסיבות שונות הלכנו על ניתוח אגרסיבי שכלל גם כריתת אונה ריאתית) להוצאת גרורה. מהגרורה מפיקים את תאי ה TIL (אותם תאי דם לבנים שמתמחים במלחמה במלנומה שלך).במקביל עקב מורכבות הטיפול יש כל מיני בדיקות תפקוד (לב, ריאות, דם וכו').כמו כן אתה נידרש לאיסוף תאי אב (מח עצם לטובת גיבוי בהמשך הטיפול) . סמוך לטיפול מתקינים צנטר מרכזי היקמן (גם אם יש לך פורט).
לאחר מספר שבועות מתאשפזים במחלקת השתלת מח עצם, ושם מקבלים במשך יומיים כימותרפיה (ציקלופוספמיד) שנועדה להשבתת ייצור הכדוריות הלבנות ע"י מח העצם . הכימו הזה הוא די קשה יחסית (חולשה, בחילות , כאבי ראש). בחמשת הימים הבאים מקבלים כימו אחר בשם פלודורובין שנועד לנקות את שאריות כדוריות הדם הלבנות הכימו הזה לא קשה, ובתחילת החמישה ימים האלה עוד עשיתי טיולים בבית החולים. לקראת סוף החמישה ימים האלה הספירות יורדות ואז נכנסים לבידוד. בסוף שבוע הכימו מקבלים את עירוי ה TIL , ואחריו מתחיל הקטע הקשה של קבלת אינטרלוקין 2 במינון מוגבר כל 8 שעות (או יותר עד מקסימום 24 שעות בין טיפול לטיפול). המטרה של האינטרלוקין הוא לתגבר ולתחזק את ה TIL כמות העירויים של האינטרלוקין יכלה להיות בין 1 ל 15, עד שפרמטרים שונים בגוף אומרים די (או שהחולה מבקש להפסיק). הפרמטרים הללו עשויים לכלול לחץ דם נמוך (מאוד), דליפה נימית (למעשה דליפת נוזלים ממערכת הדם לגוף ולאברים פנימיים כולל נוזלים בריאות), חוסר יכולת לתת שתן וכו'. תופעות הלוואי של האינטרלוקיו 2 (il2 ) לא קלות וכוללות צמרמורות קשות, חולשה נוראית, לחץ דם נמוך, התנפחות וכו'.
לאחר קבלת ה IL2 עוברים למחלקה האונקולוגית עד להתאוששות הספירה (אני הייתי שיאן העולם בהתאוששות וזה לקח לי יומיים, מכיר מישהו שלקח לו יותר משבועיים).
בסה"כ הצוות מדהים (גם המטפלים במחלקות ובוודאי כל הצוות של מכון אלה), ובתוספת תמיכה משפחתית הדוקה וחברים אז עוברים את החוויה בעיקר שיודעים שמדובר על טיפול עם סיכויים טובים (יחסית).
אם תרצה לשוחח, שלח לי במסר את מספר הטלפון שלך ואצור עימך קשר.

yarond10

New member
ועוד משהו..

כמעט 3 שנים לאחר שאובחני כחולה במלנומה גרורתית
שנתיים ו 8 חודשים לאחר שניפרדתי מחצי ריאה.
שנתיים וחצי לאחר שעברתי טיפול TIL
שנתיים ו 3 חודשים מאז שעברתי החלפת מפרק + עצם הירך
כמעט שנתיים מהטיפול האחרון בipilimumab

בעוד שבועיים אצא למסע של 3 ימים ב 3 ימים. מדובר על 3 ימי שחייה כל יום 10 ק"מ ביום הראשון בכנרת, ביום השני בים התיכון וביום השלישי במפרץ אילת.. וזו רק ההתחלה !

rubber duck

New member
ירון , אני מסיר בפניך את הקסדה

משחה 3 הימים נחשב חתיכת אתגר בפני כל חובבי השחיה והטריאתלון באץ ולא רק בארץ
מסיר בפניך את הקסדה , בנדנה ומשקפי השמש

אתה ענק

שרון

kmiki

New member
ירון אתה מדהים

אתה ממש מרגש במענה שלך, מעבר לחום שנובע ממנה והנכונות לעזור, אבל ההרחבה והירידה לפרטים, מדהים.
אני עשיתי מאמץ עז לשכוח כמה שיורת שמות של תרופות מהטיפולים של בני וגם של אמא, אבל הזכרת לי את מה שניסיתי לשכוח, כנראה שאי אפשר באמת לשכוח את זה, זה לכל החיים.

למעלה