טיפול ביוד

אילנה1234

New member
טיפול ביוד

שלום דר' תורג'מן, השבוע הייתי בביקורת שנתית אצל האנדו' בבלינסון. אני לאחר 2 טיפולי יוד. האחרון היה באוגוסט שנה שעברה. הייתי אמורה לקבל הפנייה למיפוי אולם הרופאה אמרה שלא צריך, כי היוד "עובד" גם שנתיים אחרי (וזה אחרי שבפעם שעברה היא אמרה שהיוד "עובד" בין חצי שנה - לשנה). לאחר התעקשות שלי, היא החליטה שאפסיק את האלטרוקסין ונמדוד תירוגלובולין. אם הוא יהיה פחות מ 10 נחכה. ואם מעל, נשקול ניקור של בלוטות הלימפה בצואר (בשנה שעברה היה לי תירוגלובולין 11 לאחר הפסקת אלטרוקסין ועדות לסרטן בלימפה, לאחר טיפול ביוד ומיפוי). אני די מודאגת מהקלות שהרופאה פטרה אותי מהמיפוי ועוד יותר מבולבלת מהתוצאות - כלומר, אם תהיה ירידה של תירוגלובולין מתחת ל 10 האם זה אומר שהטיפול עזר? האם זה אומר שאפשר לחכות כי אולי היוד ימשיך לעבוד? הרי לא אמור להיות לי תירוגלובולין אחרי ירידה מהכדורים, אז מה זה אומר? מקווה שהבנת את שאלותי. תודה אילנה

לא כך הייתי עושה

אבל בינינו, אני אישית הופכת מדי יום ליותר ויותר ספקנית לגבי מהו הטיפול הנכון. יוצאות הנחיות חדשות לבקרים אבל בפועל, לאף אחד אין באמת תשובה בטוחה מהי הדרך הנכונה ביותר.נכון היוד עובד גם יותר משנה, אבל מקובל לבדוק אחרי שנה ובמידה ויש קליטה ותירוגלובולין מדיד, לחזור על הטיפול. מרווח הזמן הוא לא קדוש. מה היה המהלך? מה הייתה רמת התירוגלובולין לפני הטיפול הראשון? מה ראו לאחר הטיפול הראשון? איפה הייתה קליטה? מה ראו במיפוי השני? מה ראו לאחר הטיפול השני? אני מנחשת שלא הייתה קליטה כי אחרת היא לא הייתה מדברת על ניקור. את יכולה קצת להסתמך על מה שעניתי לחיים. אם יש תירוגלובולין ולא רואים כלום במיפוי, מקובל לצבע PET-CT קודם כל. אם כבר ידוע שבשנה שעברה לא הייתה קליטה אלא רק תירוגלובולין, הייתי מתכננת כבר את ה-PET-CT לזמן שה-TSH גבוה, יש טענה שאז בכל זאת הבדיקה יותר רגישה. ושוב הכי חשוב שת\ביני, שאין פה אמת אבסולוטית. אני אישת, כפי שאת שומעת בקולי, הפכתי להיות ספקנית גדולה. עד כדי כך גדולה, שיש לי מין ראיה (מוגזמת יש לומר), שלכולנו יש סרטן פיפלרי. מצאו לי קשרים בבלוטה , הם לא גדולים, ואני לא מתכוונת לברר אותם בניקור, כי אני בטוחה שימצאוי שזה סרטני. זה אולי לא חינוכי לכתוב את זה. ואני מקצינה קצת, אבל אני משוכנעת שאנחנו נכנסנו להיסטריה קולקטיבית בנושא הזה.

אילנה1234

New member
ובכן,

כשהוציאו לי את הבלוטה קיבלתי טיפול ביוד (לצערי אני לא יודעת כמה היה התירוגלובולין) היתה שארית קליטה בבלוטת התריס. שנה לאחר מכן בהפסקת אלטרוקסין התירוגלובולין עלה ל 11 . קיבלתי טיפול שני יוד ובמיפוי הודגמו קליטות יודופיליות מוקדיות רבות בצואר מימין (3 מוקדים ברורים) וספק של מוקד בצואר בצד שמאל. כלומר כן ראו במיפוי עדות למחלה. אבל לא הוציאו לי את הבלוטות. זה משנה את התמונה?

מיפוי או תירוגלובולין

שלום אילנה, במקרה כזה אני לא מבינה למה הרופאה שלך לא מפנה אותך. אולי היא העדיפה לחכות עוד קצת זמן בתקווה שזה יתן תוצאה עוד יותר ברורה. אם היו מוקדי קליטה, אז דווקט מסקרן לדעת מה יש היום. כמבון שאם התירוגלובולין יהיה בלתי מדיד, אז כבר לא כל כך חשוב מה רואיפ במניפוי, אבל אם כבר עשוים את כל ההכנה למדידת תירוגלובולין כשה-TSH גבוה, אפשר באותה הזדמנות לעשות את המיפוי. לא היו צריכים להוציא לך בלוטות. זה שגעון שבאופנה כרגע, אני לא בטוחה שיש בזה הצדקה. גם יוד יכול לעבוד על הבלוטות האלה. תני לו צ'נס.

למעלה