טיפול בטראומה בכלי ה-NLP
הי יסמין. האם חווית טראומה? נשמח לעזור.
כשמבינים את המבנה של זיכרון טראומטי במוח, קל מאד לשנות אותו ובכך להפוך זיכרון טראומטי לזיכרון 'רגיל'.
זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל דווקא בטראומה הכי קל לטפל!
אלה הטיפולים הכי קצרים והכי ממוקדים, ביחס לכל 'בעיה' אחרת. בגלל המבנה הייחודי של זיכרון טראומטי, ובגלל שכלי ה-NLP מיועדים לטפל במבנה ולא בתוכן, זהו שילוב מוצלח מאד.
אחוזי ההצלחה הם לא 'לפעמים' כפי שכתב/ה פה להביט אל האופק, אלא גבוהים מאד. למעשה, לא היה מקרה טראומה אחד שהגיע אלי בעשור האחרון, שלא הגיב לטיפול.
תסמינים פוסט טראומטיים קל יחסית למדוד, במיוחד על פי השאלון של עדנה פואה, ולכן קל למדוד הצלחה של טיפול כזה. השאלון נותן תוצאה מספרית. כל מספר מעל 14 מעיד על פוסט טראומה ברמה זו או אחרת. 41 זו תוצאת המקסימום. בדרך כלל מגיעים אלינו מקרים קשים במיוחד של פוסט טראומה, כאלה ששום טיפול אחר לא עזר, או כאלה שמפחדים מטיפול ארוך ומציף. ה'ציון' ההתחלתי בשאלון פואה במקרים כאלה עומד בדרך כלל בין 30 ל-41. לאחר סשן אחד עד שלושה, ה'ציון' בדרך כלל עומד על 5-10.
במהלך השנים עבדנו עם הרבה מאד אנשים שחוו טראומות: הלם קרב, פיגועים, התקפות טילים, תאונות דרכים, תקיפות מיניות, אלימות, התעללות, התקפי חרדה טראומטיים, ניתוחים ועוד. (אני אישית מקבלת אצלי בקליניקה הרבה מקרים של טראומות לידה). כולם כולם החלימו לאחר מספר מועט מאד של סשנים וחזרו לתפקוד מלא. כולל כאלה שסבלו יותר מעשור שנים מתפקוד כללי ירוד (קושי להירדם, קושי לקום, מצבי רוח משתנים, התקפי זעם ודיכאון, חוסר יכולת להחזיק עבודה, זוגיות וכו) ותסמיני פוסט טראומה קשים כגון סיוטים, התקפי חרדה, דיכאון ועוד.
נשמע מפוצץ ומוגזם? לגמרי. אך זו האמת לאמיתה. תמי ואני עדיין נפעמות ונדהמות מהתוצאות בכל פעם מחדש.
והעיקר כמובן הוא לא הציון בשאלון בסיום. העיקר הוא שאנשים למודי סבל וכאב חוזרים לנשום ולתפקד בלי לחשוש שהזיכרונות הקשים יפלשו לתודעתם שוב ושוב ובלי להרגיש רדופים ומוגבלים.
כל זה נכון למקרים קשים של PTSD אבל גם לגבי כל אירוע/תקופה לא נעימים.
הנה דוגמה מהחיים: ממש ביום ראשון הזה מעדתי ברחוב וכף הרגל הימנית שלי נפגעה. קרעתי שריר וכמה רצועות קטנות... ביום שני שמתי לב שקטעי זיכרון מהנפילה ומהשעה שאחריה 'קופצים' לי לתודעה ללא הזמנה, ומעכירים את רוחי. גם הכאבים עלו בעוצמה בכל פעם שנזכרתי באירוע. לפני השינה הרצתי על עצמי שתי טכניקות מתוך הפרוטוקול. למחרת מישהו שאל אותי באיזה רחוב נפלתי והיה לי קשה להיזכר! האירוע לא נשלף בקלות וכשנזכרתי בו, לא הפעיל אותי כלל. כך שהכלים הללו שימושיים בכלל בחיים, שרצופים באירועים לא נעימים.
באותו אופן טיפלתי גם בטראומת הלידה הראשונה שלי וגם כתבתי על זה למי שמתעניין
http://www.nlpplus.co.il/טיפול-עצמי-בטראומה-כתוצאה-מלידת-בלהות/
יודעת שכתבתי כללי מאד, למי שיש שאלות ספציפיות, מוזמן.