טיפול בהיפנוזה

מאי8

New member
טיפול בהיפנוזה

שלום לכולם, אני לא בטוחה שיש הרבה קשר בין רפואה משלימה להיפנוזה, אבל החלטתי לנסות את מזלי ולשאול בתקווה שמישהו ידע לענות לי. הייתי לאחרונה אצל מטפל אלטרנטיבי שלאחר כמה פגישות אמר לי שהוא לא חושב שהוא מסוגל לעזור לי (ואם כן זה עלול לקחת המון זמן), ואמר שלדעתו הטיפול שהכי יעזור זה היפנוזה. שאלתי מדוע והוא טען שהבעיה שלי בשורשה נובעת משליטה של השכל על הגוף והנפש ושטיפול היפנוטי עושה הפרדה בין אלו ולכן יכול להיות יעיל. לא שללתי את דבריו אך לא חקקתי אותם בסלע. רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שיודע דבר מה על היפנוזה, או שטופל בזה. תודה מראש, מאי.

היפנוזה

שלום מאי, לא אכנס כרגע לשאלה האם לטפל בהיפנוזה או לא. חשוב לדעת, לפי חוקי מדינת ישראל רק לרופא ו/או למטפלים מסויימים (פסיכולוגים וכו´..) אשר רשומים בספר המהפנטים יש אישור לטפל ע"י היפנוזה ןהם חייבים להיות בעלי רישיון לעסוק בתחום. אנא לתשומת ליבך. טיפול לא נכון בהיפנוזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. שמעתי על מטפלים שונים ומשונים שטוענים כי הם עוסקים בהיפנוזה ולעיתים הטיפול הוא דרך למעשים לא כשרים. שבת שלום שלומי.

מאי8

New member
תודה שלומי..

את זה כמובן שאני יודעת, לעולם לא אפקיד עצמי (או את מוחי, במקרה הזה) בידי אדם שלא ביררתי לגביו לפני כן. אני מספיק שרוטה גם בלי שיחמירו את המצב
מה שכן רציתי לדעת, ואני מניחה שיש לך מעט ידע בנושא, זה על התהליך עצמו. אני יודעת מה קורה טכנית אבל מעניין אותי לדעת את דעתך או דעת מישהו אחר דווקא באופן יותר סובייקטיבי, אם מתוך נסיון אישי ואם מתוך היכרות עם התחום. שוב תודה, מאי

מהי הבעיה

שלום רב, השאלה המרכזית היא מהי הבעיה ממנה את סובלת? אל תעני לי כאן בבקשה. לצורך הדיון בואי ונגיד שאין לי מושג בהיפנוזה. בחמש השנים האחרונות ראיתי מאות מקרים ויותר בשנה, גם מיקרים אשר טופלו ע"י מטפלים בעלי שם עולמי מדיציפלינות שונות. מקרים הכוללים מחלות פיזיות קשות, טראומה, מחלות ילדים, חולים הנמצאים בבתי חולים פסיכיאטריים ועוד ועוד ואף אחד לא קיבל טיפול בהיפנוזה והיה שיפור מדהים במצבם. אז האם מרפא אלטרנטיבי מחליט שאת צריכה היפנוזה, אולי הוא לא מצליח לעזור לך ואת צריכה מישהו אחר ולאו דווקא היפנוזה. אני אישית הייתי הולך לשמוע את חוות דעת נוספת ממישהו שאת מוכנה לספר לו מהי הבעיה שלך ולנסות דרך אחרת. והאמיני לי את לא שרוטה. שבת שלום שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

SideKick

New member
היפנוזה כטיפול

חברתי הטובה מטפלת בהיפנוזה, ואת ההרצאה הזאת שמעתי מפיה כבר כמה פעמים. התפיסה בציבור לגבי היפנוזה היא מעט מעוותת. היפנוזה זה לא מישהו שמערפל את חושייך ואין לך שליטה על מה שקורה ואת יכולה להגיע למצבים שאינך רוצה להגיע אליהם, או לחלופין - שמישהו ישתול במוחך מסרים שונים. בין השורות שלך (תקני אותי אם אני טועה) שמעתי פחד קל מפני טיפול שכזה. היפנוזה היא סוג של מדיטציה עמוקה, המאפשרת לך להגיע לרמת תודעה אחרת, עמוקה יותר. בהיפנוזה האדם לא מאבד את השליטה על מחשבותיו ומעשיו, אבל התהליך יוצר פתח למחשבות אחרות ולדימויים אחרים לצוץ ולעלות. מטפלים טובים יודעים לנצל יפה את עולם התודעה העמוקה שחושף את טפח מנדבכיו בהיפנוזה ולעזור למטופל להשתמש בדברים שעולים ולתעל אותם לחיי היום יום. מקווה שעזרתי.

מאי8

New member
תודה על ההסבר..

אני מודעת לכך שעל ההיפנוזה יש דעות קדומות בעיקר מסרטים וכאלו ושבמציאות הטיפול הוא שונה לחלוטין, הספקות שלי לא מגיעים משם. הפחד ששמת לב אליו אכן קיים אך לא מכיוון שמישהו עלול להפוך אותי לזומבי או משהו בסגנון, אלא פחד שזה לא יעזור. כבר הייתי בכל כך הרבה סוגים שונים של טיפולים ואף לא אחד מהם עזר אפילו במעט. כולם הומלצו ע"י אנשים רבים ונחשבו מומחים בתחומם אך הם בעצמם אמרו לי שהם לא רואים שיש שיפור במצבי (אלא להיפך) והפנו אותי הלאה. פשוט נראה לי לא הגיוני שבכמה פגישות בודדות תיעלם בעיה של שנים, שלמעשה משתקת אותי ולא מאפשרת לי לעשות דבר, כשכל טיפול אחר מצריך זמן רב והרבה מאמץ מצד המטופל. זה נראה לי כמו קיצור דרך ומנסיוני קיצורי דרך לא עובדים.

SideKick

New member
קיצורי דרך...

באמת לא עובדים. כמו שאמרתי וכמו שעוד נאמר לך כאן - את המטפל יש לבחור טוב טוב בקפידה ולא לקפוץ לכל מיני מציעי נסים למיניהם. היפנוזה היא כלי מצוין, אבל לא בזבנג וגמרנו. היפנוזה יכולה לאפשר לך להגיע למקומות שאולי בדרכים אחרות לא תוכלי (וזה גם להיפך - בדרכים אחרות אפשר להגיע למקומות שבהיפנוזה אי אפשר). ואז, עם מה שיעלה, תוכלי לעבוד. אז רק תתחיל העבודה הקשה. אבל הכי חשוב - לכי עם תחושת הבטן שלך. אם משהו בך מרגיש שלא מתאים לך טיפול היפנוטי, או כן טיפול היפנוטי אבל לא עם המטפל הספציפי הזה, אל תתווכחי עם התחושות. הקשיבי להן ותני להן להדריך אותך. זה השלב הראשון והכי חשוב בדרך לריפוי. אם תרצי לשאול שאלות יותר ספציפיות את יכולה לפנות במסר.

אדומה2

New member
היפנוזה

בעבר גם אני התעניינתי בלעבור טיפול בהיפנוזה, ובררתי על זה דרך אנשי מקצוע. אני חושבת שחשוב שיהיה לך ברור מה את רוצה להשיג דרך ההיפנוזה, ואז לבדוק אם אכן זו הדרך הטובה ביותר. בנוסף למה שאמרו פה על הנושא, דבר אחד שחשוב לדעת הוא שהיפנוזה יכולה גם להעלות דברים שהם לאו דווקא דברים שקרו בעבר, אלא יותר פנטזיות או רצונות מתוך העולם הפנימי שלך, כך שאין ממש מאה אחוז בעניין הזה. אני ממליצה להתייעץ עם אנשי מקצוע בנושא, לשמוע על זה עוד (אפשר גם חיפוש באינטרנט) ואז להחליט, כאשר שוב, מאוד חשוב שתדעי מהי המטרה שלך והאם היפנוזה היא באמת הדרך שתעזור לך.

אדומה

גם אני התענינתי בעבר באנשים שעוסקים בהיפנוזה, אך העליתי חרס בידי. להגיע למהפנט מקצועי, ולאו דוקא כחלק מטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי, הדבר בלתי אפשרי (וגם אחרי חיפוש ברשת).

מאי8

New member
לאו דווקא..

המהפנט שאני שוקלת ללכת אליו הוא מקצועי ומומלץ (עשיתי בירורים), והמטפל הקודם שהייתי אצלו הפנה אותי אליו. לדעתי פשוט תבקש המלצה מאיש מקצוע אחר. טיפול בהיפנוזה לא מחפשים ברשת, מחפשים אצל אנשי מקצוע שאתה סומך עליהם וגם לאחר שקיבלת המלצה כדאי לעשות כמה בירורים..

אדומה2

New member
אני מסכימה עם מאי

אפשר למצוא מהפנט דרך האינטרנט, לאגודה של ההיפנוזה בישראל או משהו כזה (אני לא בטוחה מהו המינוח הנכון) יש אתר באינטרנט, אתר רשמי, עם שמות המטפלים המורשים לטפל בהיפנוזה. אבל מאי בהחלט צודקת, עדיף להגיע למישהו עם המלצות ולאחר בירורים. זה לא בלתי אפשרי, אם תרצה שלח לי מסר ואוכל להפנות אותך.

שמש א

New member
גם בקופות חולים

הי מאי8! בקופת החולים בה אני עובדת ניתנים טיפולים בהיפנוזה ע"ע רופאים העוסקים בתחום זה כעיסוקם הראשי. אני אמנם בבאר שבע, אבל בטוחני שיש גם בקופת החולים בערים אחרות. הייתי בודקת גם את הכיוון הזה. לילה טוב, שמש

למעלה