טיפול בהדסה

elika44

New member
טיפול בהדסה

שלו אני בחור בן 28 שעובד בתחום הכספים. אני מגמגם קל מאז שאני זוכר את עצמי ועובד בצורה חופשית (למרות שלפעמים יש ביאוסים מהתקעויות וכו'). שמעתי על טיפול בהדסה והייתי רוצה לקבל פרטים על הטיפול. האם מדובר בטיפול קבוצתי??? מה העיקרון בטיפול מה מידת היעילות? ואיך מגיעים אליו?? יוסי

shuky63

New member
שלום יוסי.אני כבר סיכמתי את הידוע

לי על הטיפול בהדסה ועל טפולים אחרים בלינק המצורף. תראה לדעתי האישית הטיפול בהדסה שהוא עצוב שטף דבור לא מתאים למגמגמים קל משתי סיבות. 1.ההצלחה דורשת תרגול רב לאחר הקורס.השקעה כזאת דורשת מוטיבציה שאני לא יודע אם תהיה למגמגם קל(כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו,אבל להיות אמיתי כי המשפט הראשון שבא להגיד זה:בשביל לצאת מהגמגום אני מוכן לתרגל 5 שעות ביום כל החיים ובפועל זה לא תמיד כך). 2.כיון שמדובר בעיצוב שטף דיבור יש שינוי מסוים בטון הדיבור ובקצב שלו לאחר הטיפול.אז שוב כשמדובר בגמגום כבד זה עדיף בהרבה על גמגום אבל כשהגמגום קל עלולה להיוצר אצל המטופל התנגדות לשיטת הדיבור. יש עוד סוגי טפול פחות כוללניים שמתמקדים במצבי דיבור ושיפור השטף בהם. אני(שוב דעתי האישית)חושב שהם יותר מתאימים לגמגום קל. יוסי,האם אתה עובד עם קהל,אתה יכול לספר איך אתה מסתדר עם זה?

elika44

New member
היי שוקי

אני עובד עם אנשים ובאחד על אחד- אם אני שולט על עצמי-אין לי בעיה כמעט הבעיה היא בדיבור מול קהל כמו בישיבות גדולות עם הרבה אנשים. כמו כן- אני בחור דתי- אז בעליה לתורה או בקידוש בערב שבת לפני אנשים אני מתחיל להתבלבל (ברור שזה הרבה פסיכולוגי כי אם אני רק עם אנשים שאני מכיר וקרוב אליהם- אין לי בעיה) האם יש טיפול לגמגום קל??? יוסי

למעלה