טיפול בגמגום

רויטלגפ

New member
טיפול בגמגום

שלום לכולם, שמי רויטל ואני אמא לעדי המקסים בן 13. עדי מגמגם ואף חלה החמרה בשטף בשבועות האחרונים. עיינתי קצת בפורום ופגשתי את ההתלבטויות שלי בדברים שלכם. בעבר ניסינו טיפולים אצל קלינאים שונים , ולא היה כל שינוי. עכשיו הוא מביע רצון לטיפול. שאלותי אליכם הם, האם מישהו מכיר טיפול יעיל בגיל זה? האם יש כמו "מכון הדסה", באזור המרכז? האם יש לכם המלצות על קלינאי/ת בשילוב טיפול רגשי? נראה לי שאם עדי ילך לטיפול והוא לא יצליח, התסכול שלו יגדל וכך הסיכון לירידת הערך העצמי הוא רב. אחרי נסיונות כושלים הייתי רוצה לחשוף אותו להצלחות. אודה על עזרתכם ונסיונכם. שבת שלום, רויטל

הכי חשוב זה לעודד ותמוך בו כל הזמן

לעבוד איתו חזק חזק על הצד הפסיכולוגי שלא יכנס לו הפחד הזה ואז יהיה לו קשה לצאת מזה תמיד לעודד אותו ולהראות לו שזה שום דבר ולגבי טיפולים יש המון אני ההיתי ממליץ ללכת לטיפול דרך קופת חולים כי סך הכל כל הקלינאי תקשורת כמעט אותו דבר ודרך קופת חולים יש השתתפות כספית נכבדת.. וכמובן שיש תטיפולים האינטנסיבים של 3 שבועות מהבוקר עד הערב של טיפולים בהדסה או אצל ברברה דם לבנתיים לא שמענו הרבה על הצלחות מיוחדות אבל עם יש כסף שווה לנסות מנסיון אני אומר שחשוב חשוב מאוד ללכת לטיפול בזמן שצעירים כי שזה מחמיר די קשה לצאת מזה מציע לך ללקחת אותו לטיפול ושיהיה לכם בהצלחהה

amnon77

New member
אני הייתי מציע לך לקחת אותו לטיפול

בגיל הזה כל עוד רוצה לטפל בבעיה ובנוסף לטיפול בגמגום הייתי מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בקטע הרגשי כי אני לא מכיר קלינאי תקשורת שהם גם מוסמכים לטיפול רגשי בנוגע לסוג טיפול הכל שאלה אם לילד יש "תחת" לשבת ולתרגל טכניקות דיבור וליישם אותם אם כן הייתי בהחלט מציע לך לחשוב על האופציה של הקורס האינטנסיבי בהדסה ואם לא אז הבנתי שיש בהדסה אפשרות לטיפול פעם בשבוע ואז הרבה תלוי בכם ההורים כמה אתם תשבו איתו "על הראש" ותתרגלו איתו ביחד את השיטה בנוסף הייתי מפנה אותך לאתר של אמב"י (ארגון המגמגמים בישראל) ששם יש קבוצות תמיכה להורים לילדים מגמגמים ובהחלט הייתי מציע לך לנסות כי מנסיון בקבוצות האלה (אני מגמגם) זה ממש עוזר וקחי עצות מהחיים שזה בעיקר מה לא!!! לעשות עם ילד מגמגם: 1.לא!!! למנוע למנוע ממנו לדבר גם אם הסיטואציה לא נוחה לכם בתור הורים 2.לא!!! להשלים לו את המשפט/מילה 3.והעיקר הרבה עידוד ואהבה מקווה שעזרתי

למעלה