טיפול בגמגום

מקלור

New member
טיפול בגמגום

שלום! אני בן 22, סטודנט, ומגמגם מגיל די צעיר. שמחתי מאוד לראות את הפורום שלכם פה, מקווה שיהיה לי מה להוסיף. אני מעוניין להתחיל בטיפול (טופלתי בעבר פעמיים: בגיל 9 ובגיל 14, שתי הפעמים עזרו), ורציתי לדעת, אם אתם יכולים להמליץ על מטפלים/שיטות שאת מכירים (באיזור ת"א). לפי איך שאני מרגיש, בגמגום שלי הוא תוצאה של רגש- כשאני שר, או מציג אני לא מגמגם, וכשאני מתרגש אני מגמגם הרבה יותר.יש לכך בגדרה מיוחדת? משמעות לגבי הטיפול? תודה רבה!

shuky63

New member
שלום מקלר.יש הרבה אפשרויות טיפול

שלדעתי צריך להתאים לסוג הגמגום ולאופי שלך. דרך אגב רוב המגמגמים שוטפים כשהם שרים משחקים דמות או מדברים לעצמם כי גמגום כנראה הוא ברובו פסיכולוגי עם חלק פזיולוגי קטן. לדעתי מה שצריך לקחת בחשבון בבחירת טיפול הוא מידת הגמגום כפי שאתה מעריך אותו(קל בינוני כבד),סוג הגמגום(האם הוא מאופין בתקיעות,חזרות,דיבור מהיר),האם הגמגום הוא בעיקר בסיטואציות מסוימות וההתנהגות שלך כלפי הגמגום(האם אתה נמנע ממצבי דיבור או לא). ברגע שתגדיר את הדברים תהיה בעמדה הרבה יותר טובה כשתצטרך להחליט על סוג טיפול.אז בוא תנסה לעשות לנו הכרה עם הגמגום שלך.

מקלור

New member
קצור תולדות הפרעות הדיבור שלי

להערכתי הגמגום שלי כיום הוא בינוני (החריף בשנים האחרונות), וכלל הן היתקעויות, הן חזרה על הברות (בעיקר בומ"פ), הדגשה של האותיות הנ"ל, וכן "משיכה" של אותיות כמו ל'. הגמגום הוא בעיקר בסיטואציות עם מעורבות רגשית (לחץ, התרגשות, חשש), או כשאנ מנסה לספר בדיחה וכו', לפעמים אני מש יכול לחזות את הגמגום. אני משנה את המילים, וההטעמות כדי להימנע מגמגום, אך כמעט ולא נמנע ממצבי דיבור (גם לא בפני קהל).

shuky63

New member
אז נראה שאין לך בעיה של בטחון עצמי

כי אתה לא נמנע מלדבר.לדוגמה לספר בדיחה זה דבר שהרבה מגמגמים נמנעים ממנו כי לא חיבים. אבל אתה נלחץ כנראה מהמחשבה שאולי תגמגם,והלחץ הזה +הנסיון שלך לשלוט בדיבור מביא לגמגום. גם היום יש לך טכניקה שפתחת לבד כדי לדבר יותר שוטף,אבל צריך לשפר אותה. תחשוב רק אם אתה רוצה לעשות את זה בשיטה יותר דרסטית(הדסה cti)או פחות דרסטית אצל קלינאי תקשורת שמתמחה בטפול בגמגום.

מקלור

New member
הבטחון העצמי הוא תודות להורים שלי

שתמיד נתנו לי להבין שהבעיה הזו לא צריכה להגביל אותי בשום דבר. אני מנסה להעביר את המסר הזה גם לאנשים אחרים- הפרעות דיבור לא צריכות להגביל את האדם מלעשות מה שהוא רוצה, ואם זה המסר שהוא יציג לחברה, בד"כ הוא גם יקבל יחס והבנה בהתאם. הטכניקה שלי לא כ"כ מוצלחת, ובהחלט משפיעה על טון (ואף תוכן הדיבור). אני מרגיש שקלינאי יעזור לי לשכלל את השיטות ולשפר את המצב (כפי שהיה בעבר). ד"א, מה היחוד של הדסה ו CTI ביחס לקלינאי? יש איזו שיטה מיוחדת שמתאימה למצב שלי? תודה רבה!

shuky63

New member
אכן אתה צודק.להתנהגות של ההורים

יש חשיבות עצומה איך הילד המגמגם יתנהג כשיגדל(בלי שום קשר אם הגמגום שלו ישאר או לא). שמענו את זה גם מרונאל פישר בתוכניתו עשרת הדיברות.רונאל שהוא מגמגם שהצליח דוקא במקצועות שמבוססים על דיבור(עתונאות ועריכת דין)סיפר שאמא שלו מעולם לא לקחה אותו לטפול בגמגום,אבל כל מה שעשתה זה פשוט להקשיב לו בעונג עצום. בקשר לטפול בהדסה וcti ,שני הטפולים מנסים ללמד אותך את הדרך הנכונה להפקת דיבור שוטף,בשניהם יש דיווחים של מטופלים על הצלחות וכשלונות. בהדסה אם תתרגל מספיק יש סכוי גבוה מאד לשמור על שטף דיבור לאורך זמן,אבל יש מטופלים שלא אוהבים איך שהדיבור שלהם נשמע וגם לא מתחברים לצורך להיות בשליטה מתמדת(פוגם בחדוות הדיבור). בcti הדיבור נשמע מאד טבעי וזורם אם...אתה מצליח להפנים את השיטה. זו לא שיטה טכנית לגמרי וצריך לקלוט בחושים מה אתה צריך להרגיש כשאתה מדבר נכון.לפעמים התשובה של ברברה כשאתה שואל האם אני עושה את נכון היא:אני לא יודעת אתה צריך להרגיש את זה.למרות זאת אני התחברתי אליה יותר כי נראה לי שהדיבור לפיה הוא איך שאדם לא מגמגם מדבר מבחינת התהליכים הפנימיים במוח.בהדסה מלמדים אותך (לדעתי)איך לדבר לא נכון אבל שוטף(ולא אתנגד לאף אחד שיענה לי:אם זה עובד מה אתה רוצה?)

מקלור

New member
דיבור לא טבעי לא מפריע לי

גם ככה אני משנה את הדיבור כדרך להתחמק מהגמגום. הדבר שיותר חשוב לי הוא סיכוי הצלחה לאורך זמן, ואפשרות טכנית לקבל את הטיפול (מקום וכו'). שיטת הדסה יחודית לבי"ח הדסה או שמדובר בשיטה המשותפת גם לקלינאים אחרים? ובנוסף- במה כרוך הטיפול (מס' טיפולים. תדירות, תרגול, עלות)? תודה רבה!

geashono

New member
עיצוב שטף הדיבור(הדסה)

הטיפול מועבר בהדסה במסגרת 3 שבועות אינטנסיביים בעלות של בערך 8800 (קבוצות של 4-6 מטופלים צריך לברר מתי הם מארגנים) כיום יש את אנשי דר פלואנסי שפיתחו את התוכנה שמלווה את הקורס בהדסה והם נותנים היום טיפול עצמאי שמבוסס על התוכנה ועלותו היא 11000 אצלם הטיפול הוא בבית המטופל (בד"כ פעם בשבוע למשך שנה) קופות החולים אמורות להחזיר חצי מתעריף הדסה למי שלא עבר טיפול מנסיוני הרוב לא עומדים במלוא עומק השיטה כי הם לא מסוגלים לעמוד בתרגול ובשינוי הדיבור בסתר ליבם הם אומרים אני לא צריך לעשות שינוי כזה קיצוני בחיים שלי אז תבדוק האם הגמגום שלך מפריע לך עד כדי שתשנה את כל הרגלי הדבור שלך

shuky63

New member
הטיפול בהדסה הוא לפי הטכניקה של

דוקטור וובסטר.יש שני דרכים לעבור את הטפול.בקורס של 3 שבועות בהדסה ובהמשך מפגשי מעקב במשך שנה והדרך השניה ע"י תוכנה שפתחה חברת פלואנטק שזה בעצם לומדה של הטפול בהדסה.בשיטה הזאת אתה עובד בבית,מקבל הדרכה לתוכנה במידת הצורך עד הבית ונפגש מידי פעם עם קלינאי תקשורת שהוסמך על ידם למעקב אחרי התקדמות הטפול. הקורס בהדסה עולה כ9000 שקל ואתה מקבל חזרה חצי מקופת חולים. התוכנה זה כבר פתוח לעמידה על המקח איתם.ככל שהם יתרשמו ממך שאתה תצטרך פחות הדרכה וליווי הם יהיו מוכנים לרדת במחיר(המחיר ההתחלתי לתוכנה פלוס כל ההדרכה הוא 10000שקל ולי הם כבר הציעו את זה ב5000) ולא יודע כמה ואם מקבלים חזרה מקופת חולים. היתרון הוא שהם הבטיחו כאן מעל דפי הפורום שמי שבמהלך השנה הראשונה יגיד להם שהוא לא מרוצה יחזירו לו את הכסף חזרה.

מקלור

New member
קשה לי להאמין שזה אפשרי

אין לי אפשרות לקחת שלשה שבועות חופשה בשלב זה של השנה, כך ששיטת הדסה נראית לא רלוונטית כרגע. מה לגבי קלינאי תקשורת? יש איזה שהוא מאגר המלצות על קלינאים באיזור המרכז? תודה רבה!

shuky63

New member
קודם כל אם אתה פוסל את הטפול בהדסה

רק בגלל חוסר היכולת להתנתק ל3 שבועות,אתה יכול לעבור את אותו טפול באמצעות תוכנת פלואנסי. מאגר המלצות אין.המלצות על קלינאי תקשורת הן קצת בעיתיות,כי בניגוד לשרברב או חשמלאי,לא כל קלינאי תקשורת ישיג את אותם תוצאות עם כל מטופל. לדעתי אתה צריך לחשוב מה שיטת העבודה שאתה רוצה ולסנן את קלינאי התקשורת לפי זה.

מקלור

New member
בצעירותי טופלתי ע"י קלינאית תקשורת

פעמיים בצורה מוצלחת- ישנו הבדל בין השיטות לילדים ולמבוגרים? אני מרגיש שיש לי שיטה לא רעה, פשוט צריך "שיפשוף" וחיזוק שלה ע"י אדם בעל ידע מקצועי. ניסיתי את האתר של אמב"י, אך מה שמצאתי שם היא רשימה של פרטים טכניים (שם, מקום וכו,). יש אתר שבו מפרטים יותר לגבי השיטה וכו'? תודה רבה!

למעלה