טיפול בגברים מכים

עמדתי ידועה מדיונים קודמים

הטיפולים היחידים שנראים לי הם כלא, טיפול באישפוז כפוי וטיפול רפואי אמיתי. לפני הכל כלא והקפאת תקציבי טיפול עד שיוקצו כאלה לנפגעות האלימות. חוץ מזה שנראה לי מוזר שגבר מטפל בהם המסגרת נעמת. אותו גבר מעיד בעקיפין על עצמו באותם משפטים שהרגיזו (בצדק) את אורלי שמרכיב האלימות אינו מחריד אותו במיוחד וזה רק מאשש את ההנחה שלי שבטיפול באנסים ובגברים אלימים אין הרבה טעם כי אין הרבה תוחלת - זה לא יותר מעלה תאנה שתקציבית בא ע"ח הקורבנות. להלן תגובתה של אילנה סובול לנושא מהדיון שהיה לנו כאן לפני מס´ שבועות (שווה ריענון - ניתן למצוא מתחת להודעה של אילנה את כל הפתיל). חנה

Boojie

New member
למה זה עצבן אתכם???

לי זה לא נראה מעצבן בכלל. להפך, אני חושבת שזה יפה שיש שיטה שמטפלת באנשים האלה. אני מסכימה עם הגישה של המטפל. אדם אלים הוא אדם שקיבל סוציאליזציה לא נכונה. הוא למד לפתור את בעיותיו באלימות. זו לא חוכמה גדולה להגיד "אלימות זה דבר רע" כשלך בעצמך אין נטיות כאלו, ולא חונכת כך. אני חושבת שגבר שמצליח לעבור תהליך כזה וללמוד לא להגיב באלימות, עושה דבר גדול וראוי לכל ההערכה. זה לא קל לשנות דפוס התנהגות שגדלת עליו במשך שנים. ואגב, לגבי השורות האחרונות, לא יודעת מה קומם אתכם. כשמישהו מרגיז אותי מאד, גם אני יכולה לדמיין את עצמי מעיפה לו סטירה. והרבה פעמים זה ממש מדגדג באצבעות. ואני לא חושבת שאני היחידה בעולם הזה. רק מה? אדם עם סוציאליזציה נכונה יודע להפריד בין דחפים לבין מעשים. הדחפים כשלעצמם הם בסדר - לכל אדם יש רמה זו או אחרת של דחפים אלימים, ואין שום סיבה לטאטא את העובדה הזו מתחת לשטיח. מה שחשוב זה מה הוא עושה עם הדחפים האלה.

אורלי_ל

New member
לגבי השורות האחרונות

מה שהרגיז אותי זה התירוץ שהוא נותן לאלימות. כמה גברים מכים ממתינים שתהיה סיבה (היא מקללת) כדי לפצוח במכות?? קודם מרביצים, אח"כ מתרצים.

אני מסכימה עם Boojie.

דחפים אלימים קיימים. בזה שלא ידברו עליהם ויטאטאו אותם מתחת לשטיח רק יגרמו להם לפרוץ בעוצמה. דווקא העלאת המודעות שלכל אחד יש צד אלים אבל צריך ללמוד לשלוט בו יכולה להועיל. וכן, גם אני עוברת לפחות כמה פעמים ביום התמודדות עם הדחפים האלימים שלי (ובהנחה שרובכם גם נוהגים בכבישי הארץ, אני משוכנעת שגם אתם צריכים להתמודד איתם), אז אני יכולה להבין מה מביא אדם להיות אלים, זה שונה מאד מלהצדיק אותו.

aaa123

Member
אני מסכים שיש לדבר על דחפים אלימים

אבל אני גם מבין את הסיבה שאורלי התרגזה על השורות האחרונות. מצב שהבת מקללת את זה שהיכה אותה שוב ושוב איננו המצב הנפוץ של אלימות. אני משער שבהרבה מקרים הגברים המכים יכולים לתת סיבה לאלימות נגד נשים שאיננה סאדיזם אבל הסיבה איננה תוקפנות מילולית מצידה בדרך כלל. הסיבה יכולה להיות שהיא לא הכינה אוכל או שהאוכל לא יצא מספיק טעים ,ובקיצור הוא התרגז בגלל שהיא לא עשתה את מה שהיא צריכה לעשות לפי מה שהוא למד.

sista

New member
אנא הכנסו לקישור וקראו את התגובות.

לא תתחרטו. גם הכתבה עצמה מעניינת. העניין הוא, שככל שהחברה תטפל ותתמוך בנשים שנפלו קורבן לאלימות, הדבר לא יפחית את מספר הקרבנות. בנוסף לטיפול בנפגעת, צריך לנסות למנוע את הפגיעה. וללמוד לשלוט בדחפים האלימים זה תמיד דבר טוב.

chips

New member
ישנו מקום באיזור השרון שנקרה

בית נועם (משהו כזה) הוסטל לגברים מכים .שם הם גם מקבלים טיפול . אין לי הרבה פרטים על המקום

עופר ב.ה

New member
בית נועם

נמצא ברעננה. הגברים עוברים טיפול של מספר חודשים, ולפי מה שהבנתי התוצאות מאוד מוצלחות. הבעייה היא הקיבולת הנמוכה - כ- 10 גברים. בהחלט לא מספיק ל- 200 אלף נשים מוכות. עופר

באופן פרדוקסלי זה דומה לחינוך

ה"פרטי" שאנו דנות כאן - האם העובדה שרק 10 גברים מתוך 200 אלף זוכים לטיפול בבית נועם היא עילה לסגירתו על בסיס חוסר שוויון או הזדמנות שיקום לא שווה ?

sista

New member
וזה שיש מעט מקלטים לנשים מוכות

האם זו עילה לסגירתם?

למעלה