טיפול בבול עץ

טיפול בבול עץ

שלום כבר הרבה זמן רציתי חתיכת בול עץ שתשמש לי כמעין שולחנון קטן. בשבוע שעבר גיסי הביא לי חתיכת בול עץ במקום שהוא ראה שמנסרים עצים. הבול עץ בגובה 70-80 ס"מ לערך. לא שטוח ממש בשתי קצויותיו. אני פונה אליכם בשביל שתסייעו לי כיצד צריך לטפל בעץ ומה אני צריך לעשות איתו. ידוע לי שאני צריך לנסר אותו בשני צדדיו על מנת שיעמוד ישר ( האם מישהו יודע כמה אמור לעלות אצל נגר חיתוך כזה ?) המטרה שלי שהוא ישמש כמו שהוא ( אחרי טיפול ) כשולחן ולהניח עליו זכוכית. תודה על העזרה.

eli adamit

New member
טיפול בבול עץ

צריך לבדוק אם העץ עבר חיטוי נגד מזיקים - אם לא אז כדאי לעשות זאת. לגבי החיתוך והישור, התשובה תלויה בקוטר של העץ. לקטרים גדולי צריך מסור סרט או מסור שרשרת. הכלי הראשון מצוי אצל מנסרות. הכלי השני מצוי אצל גוזמי עצים. בעלי מקצוע אלו מפרסמים עצמם בדפי זהב ומחירים כדאי לבצע סקר.

בדקתי את הקוטר

הקוטר הוא בין 32 ל35 ס"מ. מה נדרש? העץ לא עבר שום חיטוי. הוא פשוט הגיע אלי אחרי שהוא נחתך. כיצד לחטות אותו? בכל אופן מהו כל התהליך? האם צריך לצבוע בלקה אותו ? האם צריך לשים עליו חומרים כלשהם על מנת לשמר אותו? כמה זמן נדרש לייבש אותו? אשמח ליותר פרטים תודה

eli adamit

New member
בדקתי את הקוטר

אם העץ טרי אז אל תנסר אותו בשלב זה אלא תמרח דבק נגרים בשכבה נדיבה משני צידי הגזע. תשאיר את הקליפה - אל תקלף אותה בשלב זה. גזע טרי שנגדע זה עתה הוא רטוב ומתייבש מהר בצורה כזו שגורמת לסדקים בעץ הפעולות שציינתי לעיל יצמצמו את הסדקים. רצוי לשמור אותו במקום מוצל ויבש. תלוי בסוג העץ הקשים בעלי הצפיפות הרבה צריכים ייבוש של כ-8 חודשים הרכים יותר - רצוי שנה עד שנה וחצי. רק לאחר מכן לעבור לשלבים שציינתי בתשובה הקודמת והם ניסור משני הצדדים והורדת הקליפה. אם אתה רוצה להשאיר את הקליפה כחלק מהמראה האמנותי של השולחן אז הייתי ממליץ להוריד אותה בזהירות על ידי ביצוע חתכים מבוקרים ולקלף מה שיותר חלקים גדולים, ואז לנקות את הגזע ולהדביק מחדש את הקליפה, פעולה זו מסובכת אבל מבטיחה שהקליפה לא תתפורר בהמשך ולא יצטברו בין הגזע לקליפה מזיקים. אם תוותר על הקליפה, יהיו לך חיים קלים. לחטא את העץ, כדאי לבצע באמצעות איש מקצוע בגלל היבט החומרים הרעילים ושימוש נכון בהם. לאחר שהורדת את הקליפה ניתן לצבוע בלאקה שקופה או מאט או בלאקה עם גוונים שונים של עץ לפי היופי של הצבע המקורי של העץ והטעם שלך.. בלאקה גם יש אלמנט של שימור ולכן אני ממליץ לצבוע מכל צד אפשרי - גם מהבסיס שלא נראה וזאת מאחר שהחיטוי טוב לשלב העשייה ולא תמיד מבטיח אחריות לטווח ארוך והצביעה אוטמת אותו. למעשה בבסיס אפשר להשאיר את שכבת הדבק או אם ניסרת אז לשים שוב שכבת דבק בבסיס שלא נראה.

שאלה קטנה

תודה רבה על הפירוט המלא. רק יש מספר דברים שרציתי לציין. הבול עץ קולף כבר ישר שהתקבל אצלי.מחשש טרמיטים שיצאו ננהו שנית הוא יוש אצלי שבוע מבלי שנגעתי בו. ושנית הוא עדיין מלוכלך . זאת אומרת צריך לנקות אותו עם מברשת או משהו שירד כל החול הזה שנמצא עליו. עדיין אפשר לעשות את כל הדברים שאמרת ?

eli adamit

New member
שאלה קטנה

כן, תנקה ותעשה את כל השלבים. אגב האם אתה יודע איזה עץ זה היה?

לא

אממ לא אבל העליתי תמונה אולי תוכל לדעת דרכה...

yulevi

New member
נראה כאזדרכת

בעץ התחיל להסדק,כשם שאלי כתב תכסה בדחיפות את 2 צידי הניסור בדבק נגרים או בשתי שכבות דבק פךסטי,על מנת להאט את קצב הייבוש

yeka1

New member
קודם כל החיתוך הישר והטוב רצוי שיעשה במסור

סרט ולא לכל אחד יש כזה . שנית החלק העליון נראה ישר בכל אופן בתמונה , העץ לפי עניות דעתי הוא או תות או עץ נוי שרוב הסיכוי בשני המיקרים יסדק אבל אז מה זה חלק מהיופי שבעץ אפשר להשאיר את הסדקים כפי שהם ואפשר גם למלא את הסדקים בחומר בצבע זה / דומה ואו שונה ליצור ניגודיות . את הגזע החיצוני לנקות וחלק מהצבע השחור אפשר להשאיר , תלוי בראיה של מי שעושה במלאכה ולבסוף לצפות בלכה שקופה או מט בהתאם לטעם האישי . בהצלחה יהודה קליסקי .

יש לי שאלה

מה הדרך הטובה ביותר לנקות את העץ מכל החול והלכלוך? לקחתי מטלית (לא רטובה) ופשוט התחלתי לעבור על כל העץ אמנם ירד די הרבה לכלוך (חול).אך שמתי לב לשני דברים הרבה פעמים נוצרו מצבים של תחילת התקלפויות שאני גרמתי תוך כדי השפשוף של המטלית בעץ דבר שני שמתי לב שהעץ לא באמץ מתנקה, זאת אומרת אני רוצה להגיע למצב כזה שיראו את הגוון הבהיר של העץ והמטלית למעשה מושכת את כל החול על כל העץ ולמעשה הוא נהיה קהה יותר. אז יש לכם פתרון איך לנקות את העץ? חומרים? תודה!

yeka1

New member
לא צריך חומרים לניקוי קח מברשת ושפשף את העץ

יש סיבים מפלסטיק ואו כל חומר אחר עולה בסופר מספר שקלים . לאחר מכן לפני הצביעה יש לנקות שוב שלא יהיו שאריות של שום דבר על הגזע . בברכה יהודה קליסקי

למעלה