טיפול בבאגים אצל END USER?

tapas tapas

New member
טיפול בבאגים אצל END USER?

אני מעוניין לדעת איזה שיטות יש לטיפול בבאגים שמתגלים רק אצל המשתמש. למשל עשיתי טיפול בשגיאות, נניח נגמר הזיכרון אז התוכנה שלי שומרת בקובץ את השגיאה ונות הודעה למשתמש וגם נותנת אפשרות לשלוח אליי את השגיאה במייל. הבעייה היא עם באגים שגורמים להתרסקות של התוכנה והם לא מפעילים שום מתודה שמטפלת בשגיאות ושומרת את השגיאות. אז פתרון אחד הוא לשמור בחלקים מסויימים את המצב של הקובץ. נניח שהתוכנה מנסה להשתמש במסך, אז לפני שהיא מנסה להשתמש במסך אז התוכנה תשמור בקובץ הודע "מנסה להשתמש במסך" ואם התוכנית מתרסקת אז זו ההודעה האחרונה שנשמרה ואז המתשמש יכול לשלוח לי אותה ואני יודע איפה התוכנה התרסקה. האם יש לכם רעיונות אחרים לטיפול בבאגים אצל המשתמש(שאין לך גישה למחשב שלו)?

arnonrgo

New member
אפשרויות נוספות

שלום כדאי להוסיך לתוכנה אפשרות לשנות את רמת הלוג ע"י שינוי קובץ קונפיגורציה במקרה כזה ניתן לשלוח ללקוח קובץ קונפיגורציה חדש (או לבקש ממנו לשנות) ואח"כ לאסוף לוגים מעודכנים אם יש אצל הלקוח אנשים עם הבנה (או הכשרה קצרה) הם יכולים להריץ את התוכנה עם debugger כמו WinDBG ולשלוח לך את הdump אם אפשר להתקין אצלם תוכנה ישנם כלי צד שלישי כגון blackbox שיכולים להקליט כל מה שקורה בתוכנה בנוסף אצל לקוחות רבים (ברמת enterprise) ישנם כלי מוניטור כגון HP OpenView או MOM של מיקרוסופט וכו - וניתן לשלוח להם אינפורמציה באופן שוטף ולעבוד מול לוגים שלהם

למעלה