טיפול באח

מצב
הנושא נעול.
טיפול באח

טיפול באח
שלום ד"ר
יש לי אח בגיל 64.לפני 8 שנים נפגע בתאונת דרכים.פגיעת ראש קשה באונה הפרונטלית.מאז קיים אוטם מוחי.מאז יש הפרעות התנהגות וחשיבה וגם אובססיות.למשל אוסף בקבוקים באופן שהוא חייב להעצר לי כל פח ולחפש.מסרב לשטוף ידיים במהלך היום.ההזדמנות היחידיה שידיו נוגעות במים זה מקלחת בערב.כמובן שאענו שוטף פנים בבוקר.יש לו אובססייה לקבוע תורים לרופאים ובתי חולים.אני מאמינה שחלק מהמקרים אמיתיים אבל גם כאשר אומרים לו שאין בעייה הוא ממשיך לקבוע תורים באותו תחום.וכו וכו
לאחרונה התחיל לקחת סרוקסט במינון של 10 מג ולא ניראה שינוי מהותי
האם ניתן לטפל?

טיפול CBT אצל אדם פגוע ראש

טיפול באח
שלום ד"ר
יש לי אח בגיל 64.לפני 8 שנים נפגע בתאונת דרכים.פגיעת ראש קשה באונה הפרונטלית.מאז קיים אוטם מוחי.מאז יש הפרעות התנהגות וחשיבה וגם אובססיות.למשל אוסף בקבוקים באופן שהוא חייב להעצר לי כל פח ולחפש.מסרב לשטוף ידיים במהלך היום.ההזדמנות היחידיה שידיו נוגעות במים זה מקלחת בערב.כמובן שאענו שוטף פנים בבוקר.יש לו אובססייה לקבוע תורים לרופאים ובתי חולים.אני מאמינה שחלק מהמקרים אמיתיים אבל גם כאשר אומרים לו שאין בעייה הוא ממשיך לקבוע תורים באותו תחום.וכו וכו
לאחרונה התחיל לקחת סרוקסט במינון של 10 מג ולא ניראה שינוי מהותי
האם ניתן לטפל?
טיפול CBT אצל אדם פגוע ראש
לבטי שלום:
תודה על שאלתך המאתגרת. את מתארת לכאורה מקרה של OCD, של הפרעה כפייתית אצל אדם הסובל מפגיעת ראש.
השאלה האם ניתן לטפל.
ובכן אין לי תשובה מוחלטת או זמינה גנרית לכל מקרה. אם הוא סובל מ- OCD בנוסף או כחלק מהתסמונת המוחית, יתכן שיש מקום לנסות טיפול תרופתי נוגד אובססיה, כדוגמאת פלוטין, פלובוקסמין או ציפרלקס. אם ניסיון כזה לא נוסה בעבר שווה להתייעץ עם נוירולוג או פסיכיאטר מומחה ולבדוק האם שווה לנסות.
מעבר לטיפול התרופתי, האם יש מקום לפסיכותרפיית CBT, התושבה היא תלויה במידה הנזק המוחי ומידת ההפרעה בזיכרון. אם הנזק המוחי הוא משמעותי והפגיעה בזיכרון גם, לא נראה לי שהוא יפיק תועלת מטיפול בשיחות. אפשר להתייעץ עם מרפאה לטיפול נפגעי ראש, כגון מכון רקנטי, או היחידה הנוירופסיכולוגית או בית לוונשטיין, מרפאה לנפעי ראש

מצב
הנושא נעול.
למעלה