טיפול אלטרנטיבי

תמרי11

New member
טיפול אלטרנטיבי

לדר' אלקיים יש לי לופוס(אבחון לא סופי) והתחלתי טיפול בדיקור סיני.כשלב אחד נואש לפני התחלה של סטרואידים. הרופא הסיני אמר שהוא כבר טיפל בחולי לופוס וריפא אותם ,לפחות מההבטים החיצונים של המחלה(כאבי פרקים), הוא ביקש ממני להוריד בהדרגה את כל התרופות שאני לוקחת. הורדתי את הפלקוניל מ400 ל200 ופתאום התחלתי לפחד. כמובן שאני לא מצליחה להשיג את הרמטולוגית שלי בגלל החגים. אז השאלה שלי האם הורדת הפלקוניל בהדרגה יכולה לגרום לנזק? ומה לגבי אספירין? חג שמח תמרי

אינני רופאה

אבל גם אני מחפשת אלטרנטיבות. למיטב הבנתי, הרופאים הקונבנציונליים לא מאמינים בתחליפי-תרופות והסינים טוענים שהתרופות הן רעלים. כל אחד מהחולים צ' לעשות את החשבון מה הוא מעדיף ואיך לשלב את שני הסוגים. הוצע לי טיפול אלטרנטיבי של כל מיני שיקויים אבל בעלות בלתי סבירה. ואם הטיפול האלטרנטיבי היה ניתן בחינם, האם הייתי מוותרת על הקונבנציונלי? איני בטוחה. אצלי קיימת הבחנה לRA. מטופלת בכל מיני תרופות מרשם, כולל פלקוויניל. לא הייתי משנה מינון של תרופות על דעת עצמי. ריאומטולוג אחד איים להפסיק את הטיפול בי אם אשנה מינון בהמלצה של רופא אחר (והיתה לי לגיטימציה מלאה לקבל את המלצת האחר, היה ממרפאת כאב של הקופה). אני מניחה שאילו זו היתה המלצה של אלטרנטיבי - הוא היה זורק אותי מכל המדרגות. אגב, ניסיתי דיקור - לא הרגשתי כל שיפור. אבל אני מכירה כאלו שדיקור עזר להם לפתרון בעיה באבר אחד בגוף שאינו קשור למחלה אוטואימונית. שנה טובה.

טיפול אלטרנטיבי

אני לא ממליצה להוריג את מינון הפלקניל- אין זה נבון מצד הרוםא האלטרנטיבי להמליץ על מהלך כזה - אין לי התנגדות שתנסי את הדיקור אך אל תפסיקי את הטיפולים הקונבנציונליים

lipazs

New member
גם אני ניסיתי דיקור

שלום רב, אני סובלת מ-ra כבר כ-6 שנים וגם אני ניסתי דיקור. ולי זה דווקא עזר (למרות שקשה לי לקבוע האם אכן הדיקור הוא שעזר או השינוי במינון של התרופות באותה תקופה). בכל מקרה אני ממליצה לנסות טיפולים אלטרנטיבים. אבל לדעתי בשום פנים באופן לא כדאי לשנות את המינון של התרופות. אם וכאשר מצבך ישתפר אני מניחה שהרופא המטפל כבר ישנה את המינון בהתאם לתוצאות בדיקות ולמצב הקליני

למעלה