טיפולי פוריות

מצב
הנושא נעול.
טיפולי פוריות

טיפולי פוריות
אין הגבלה של גיל לגבי טיפולי פוריות מבחינת החוק. לכן לפי דעתי אשה או גבר שרוצים להיות הורים צריכים לדרוש את קיומו של החוק ולא לאפשר לדרג ממשלתי כזה או אחר או לממשלה כזו או אחרת, או להחלטת קופת חולים כלשהי למנוע ממימוש זכות זו. מימוש הזכות לדעתי כולל טיפול רפואי ותרופתי חינם והחזר כספי של ימי עבודה. יתכן שהנטל צריך להתחלק לא רק אצל קופות החולים אלא גם בביטוח לאומי. אין סיבה שתגרם הפליה סמויה או גלויה בין מי שיש לו אמצעים כלכליים לבין מי שאין לו. אני מציעה שאנשי הפורום יעלו את הצעותיהם ואת רעיונותיהם כדי לשנות את המצב הקיים.

אורית שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

טיפולי פוריות
אין הגבלה של גיל לגבי טיפולי פוריות מבחינת החוק. לכן לפי דעתי אשה או גבר שרוצים להיות הורים צריכים לדרוש את קיומו של החוק ולא לאפשר לדרג ממשלתי כזה או אחר או לממשלה כזו או אחרת, או להחלטת קופת חולים כלשהי למנוע ממימוש זכות זו. מימוש הזכות לדעתי כולל טיפול רפואי ותרופתי חינם והחזר כספי של ימי עבודה. יתכן שהנטל צריך להתחלק לא רק אצל קופות החולים אלא גם בביטוח לאומי. אין סיבה שתגרם הפליה סמויה או גלויה בין מי שיש לו אמצעים כלכליים לבין מי שאין לו. אני מציעה שאנשי הפורום יעלו את הצעותיהם ואת רעיונותיהם כדי לשנות את המצב הקיים.
אורית שלום וברוכה הבאה

קודם כל ברוכה באה לפורום
אני מניח שאת מגיבה לשירשור שהיה פה בנושא החזרים מקופ"ח. (וכמו בביקשו בפורום פוריות נהוג לשרשר הודעות כך שנוכל לאיזה הודעה את מגיבה ולשמור על טריות ההודעות
) מדבריך יש כמה אי-דיוקים. נכון אין הגבלה על גיל טיפולי פוריות מבחינת החוק. אבל יש הגבלת גיל למימון המדינה בהשתתפות קופ"ת בטיפולי פוריות שהוא 45 ועד ילד שני עבור טיפולי הפריה IVF ועד גיל 51 עבור תרומת ביציות על טיפולים הנעשים בארץ. מאחר ויש מחסור בתורמות של ביציות בארץ רוב חברי הפורום נאלצים לפנות לחו"ל עבור תרומת ביציות. כאמור יש השתתפות עבור טיפולים ותהליכים הנעשם בארץ אך לא בחו"ל. אני מצרף קישור בנושא ההיסטוריה של תרומת ביציות ומצוקתינו. לגבי הצעתיך, לעלות הצעות ורעיונות לשנות המצב, אז את מתפרצת לדלת פתוחה ומתנהלת מאבק בשיתוף עמותות "זכות להיות הורים" ו"זכות להורות" לשנות את החוק.

סביון1

New member
שלום אורית

טיפולי פוריות
שלום אורית
אני מצרפת קישור לדף שמספר קצת על המאבק שלנו. אני מבינה שאת מעונינת במשהו שונה: במימון טיפולי פוריות רגילים (לאו דוקא תרומת ביציות) ללא הגבלת גיל, ובתוספות למימון הקיים כמו החזר כספי של ימי עבודה. לצערי, אצלנו בתרומת ביציות עוד לא הגיעו ימי המשיח וקודם שיממנו לנו את מה שמגיע לנו על פי החוק, אחר כך ניאבק על יותר מזה. אגב, לגבי החזר ימי עבודה: למטופלות IVF מגיעים יותר ימי מחלה בשנה מהרגיל וזה אמור לענות על הדרישה שלך. לא זוכרת כמה בדיוק, נדמה לי 16 או 18 ימים. כל טוב, סביון

מצב
הנושא נעול.
למעלה