טיפולי פוריות ivf

shirad7

New member
טיפולי פוריות ivf

היי שמי שירה ואני בת 42 וחדשה באתרץ
התחלתי לפני כחודש טיפול ivf ראשון שהסתיים בהריון לא תקין (הוחזרו 2 עוברים ובבדיקת אולטרסאונד נמצא שק אחד ריק ללא עובר)
לפני כן עשיתי 4 הזרעות מתוכם הראשון נפל בשבוע 6 אם אני לא טועה והזרעה שניה עד הרביעית לא הצלחתי להכנס להריון,רצוי לציין שאני ביצעתי בדיקת היסטרוקופיה ואולטרסאונד אגן ובדיקות דם ולוקחת כדורים לבלוטת התריס וכל הבדיקות יצאו תקינות...מה לדעתכן גורם לכך שאני לא מצליחה להחזיק הריון והאם יש איזה שהוא בעיה שאני צריכה לחשוש ממנה שלא אוכל להביא ילדים לעולם( זרע תורם) ,נשאבו לי 4 זקיקים מתוכם 2 הופרו והוחזרו והרופא אמר לי שהם באיכות מעולה...בשיחות עם בנות
4 זקיקים זה ממש קצת להן נשאבו בין 8-11 זקיקים...מעניין אותי האם מישהי עברה כמוני והאם יש לי ממה לחשוש או איזה בדיקה אני אמורה לבצע
תודה בנות :)

nhrc3

New member
תכף יענו כל המומחיות אבל יש לי חברה שהיתה במצב דומה

היא נכנסה להריון עם IVF בגיל 42 למטב זכרוני. זה היה לה תהליך קשה ולא קצר (כ 11 חודשים עד לכניסה להריון) אבל בסוף זה הצליח

תראי...

הגדול הסטטיסטיקה היבשה מציגה תמונה אחרת
אם אני לא טועה הסטטיסטיקה אומרת שהממוצע להקלטות הוא IVF שישי (אולי רביעי ראיתי פה לא מזמן את זה?) וגם הגיל משחק תפקיד
יש נשים שבגיל שלך מייצרות זקיק אחד בלבד ותכלס זה כל מה שצריך
זה שנקלטת לשני הריונות כבר אומר שהגוף שלך מסוגל לקלוט הריון וזו בשורה טובה
לגבי ההפלות, אכן את צריכה לברר את זה עם מישהו שקצת יותר מבין ממני
ניסית להחליף תורם? לפעמים גם זה עוזר (אני החלפתי פעמיים)
בכל מקרה את מוזמנת לקומונה "בדרך לאמהות יחידנית"
ובעיקר בהצלחה

ממוצע היקלטות בגילנו

ב IVF הראשון הרופא אמר לי שממוצע ההיקלטות הוא 3-4 פעמים. כשהזכרתי לו שאני בת 36 ולא 20 פלוס, הוא אמר 5-6 פעמים.
חברה הסבירה לי שבהפריה טבעית נקלטים רק 40% מהעוברים כשהכל מעולה וטוב (ולאו דווקא כשאישה מבוגרת).
כך שאת מבינה, יש פה גם את גורם הסבלנות.

שק ריק ללא עובר זו עדיין לא אינדיקציה שאת לא יכולה להחזיק הריון. ממש לא.
ידוע לי שבלוטת התריס יכולה להיות גורם אבל אני מבינה שאת מטופלת אצל מומחה.

אני בת כמעט 38 היום ונשאבו לי 4 זקיקים בטיפול ראשון, מהם 2 ביציות. לבנות יותר מבוגרות ממני נשאבו גם יותר. כל אחת וגופה, זה ממש לא נכון שיש ממוצע זקיקים שנשאב בגילאים מסויימים.

במקומך הייתי הולכת לבירור שאין משהו כמו קרישיות יתר שעלול לגרום לך לא להיקלט או להפיל. ללכת ממש לבירור מקיף.

בדיוק אתמול אמר לי מישהו בעבודה שאישתו עברה 4 הפלות והלכה לבירור אצל קופרמינץ. הכל היה תקין רק שהיא הייתה בת יותר מ 40 אז אמרו לה שזה ייקח זמן. עד גיל 43 ילדה 2 ילדים.

בהצלחה!

למעלה