טיפולים XEVO

yogev333

New member
טיפולים XEVO

רציתי לשאול לגבי 2 דברים:
1. החלפת רצועה באקסבו על פי ספר הרכב שברשותי מתבצעת כל 20 אלף קילומטר,אך על פי בירור טלפוני עם המוסך המרכזי נאמר לי כל 15 אלף רציתי לדעת מה נכון מבין השניים.
2. נדלקה לי נורה לטיפול ב11 אלף קילומטר (אני מניח שמדובר בטיפול 10 אלף) ורציתי לדעת מה אני אמור להחליף ואם למישהו יש קישור לקיט מקורי במחיר טוב לטיפול שכזה? (ללא רצועה)
תודה לעוזרים

Beetlejuice68

New member
אז ככה..

ברמת העקרון היצרן ממליץ על החלפה כל 15 אלף של רצועה.
היום ועלות ההרכבה והפרוק של הוריאטור בטיפול 5 אלף יקר אז ההמלצה היא החלפה של כל 10 אלף.
אני יודע שהרצועות יכולות להחזיק גם 20 אלף אבל יש כאילו שלא מצליחים להגיע לקמ הזה, אני בכל אופן מחליף רצועה כל עשר אלף
בעבר היתרון של חלפים מחול שהיו זולים משמעותית ממה שיש בארץ אבל היום כבר המחירים כמעט זהים של סט לטיפול 10 אלף

אני הולך כל 5 אלף לטיפול קטן שזה בחינם נקרא טיפול אבל נטו בדיקה, יש האומרים שזה להכניס אותך למוסך אני רואה בזה בדיקה כללית ושקט נפשי שגם אני יודע ורואה שהמוסך שלי אמין מאוד ולא מחרטט אותי בחלקים מיותרים ולא פעם באתי אליו עם דברים מינורים והוא עשה לי את זה בחינם כחלק משירות ללקוח קבוע.
גם כל טיפול 5 אלף לא מצאתי משהו מיוחד אולי טיפה הוספת אוויר בצמיגים.
שמן אני דאגתי שיהיה לי 5-40 סינטטי מלא ואחת ל4-5 חודשים ממלא כמה טיפות ככה שהמוסך מעולם לא מילא לי שמן חוץ מהחלפת שמנים בטיפול גדול.
שמן מנוע.. שמן גיר.. רולים.. .. משולשים.. פילטר שמן..פלאג.. וכמובן רצועה.
הטיפול הוא לרוב כ1600 שקל בכמעט כל המוסכים המורשים.

לגבי החיווי של נורת הטיפול כנראה שלא איפסו אותה בטיפול עצמו אבל כל מוסך מורשה יודע לאפס את הנורית חיווי הזאת זאת פעולה של חצי דקה
אני קניתי את הקטנוע שלי עם 12 אלף ק"מ כאשר הבעלים הקודמים הראה לי קבלה של טיפול בדיוק בזמן של 10.000 והופיע לי הסימן של המוסך
הלכתי למוסך שלי והוא מיד איפס לי את זה כמובן ללא תשלום!

yogev333

New member
..

תודה רבה לך על התשובה המפורטת אבל עכשיו אני מבולבל אפילו עוד יותר.
רק להבהיר שאין לי עניין להיכנס למוסך אני מטפל בקטנוע בעצמי,אבל אני לא מבין על בסיס מה ההמלצה להחליף כל 10 אלף רצועה ? על פי המוסך המרכזי של היבואן כאמור מדובר על 15 אלף וגם זה עם מרווח בטחון מהכתוב בספר הרכב (20 אלף).
ולפי בדיקה במחירים של הוט פיסטון למחירי חלפים לעומת מחירים שראיתי בפוסטים לא כל כך ישנים בפורום זה לגבי קיט ההבדל הוא עדיין מאוד משמעותי ..

אשמח לעוד דעות בעניין ובעיקר לעזרה במציאת קיט לטיפול מאתר אמין שהזמנתם ממנו בעבר

Beetlejuice68

New member
אני אחדד את התשובה שלי

ההמלצה כל עשר אלף כי המחיר של פתיחת ורטיאטור ב15 והחלפת הרצועה תעלה לך כאילו החלפת כל 10 אלף שאתה חוסך את הפתיחה ב15 ומשלם כפול למוסך על פתיחה

אם אתה מטפל לבד, תחליף כל 15 והכל בסדר.
לגבי קיטים, חפש בפורום הזה יש כמה שרשורים על זה

למעלה