טיפולים פרא רפואיים.

טיפולים פרא רפואיים.

היי,

בזמנו העליתי נושא מדוע לא נותנים לנו לבחור את אנשי המקצוע לטיפלים הפרא רפואיים ומקבלים בחזרים מהקופה.
מאז יצא לי לדבר עם כמה וכמה מכונים וקלינאיות תקשורות ומתברר לפי המכונים שלא מעט מהמטופלים אצלם באופן פרטי מקבלים החזרים מהקופה. משיחה עם האחראית בקופה היא שיננה את הנוהל שמוכר לכולנו (4 חודשי המתנה 20 ק"מ וכו וכו)
הדבר כל כך מכעיס כאשר הכסף מגיע לנו ממשרד הבריאות ואילו הקופה היא רק צינור, שכנראה גורפת רווחים לא מעטים על חשבון הילדים שלנו.
וכן מדוע חלק מקבלים וחלק לא...?! הרי פחות או יותר אני מתגורר כנראה לא רחוק מאלה שמקבלים החזרים.
מה עושים ? מה אני עושה ? (נסיתי כבר להתקיל את הקופה עם כל מיני בקשות שאני מקווה שהמכונים לא יכלו לעמוד בהם).
תודה,

הספקטרום.

yuliyuli1

New member
אני בכללית, ולא מערימים עלינו קשיים

אני מנחשת שאתם במכבי

אנחנו גם בכללית.

גם במכונים אמרו לנו שהכללית די גמישים בנושא ומכבי יותר בעיתיים.
בכל מקרה אני עדיין בתהליך מולם.... אך איך שזה נראה הם מעדיפים את האופציה של נותני השרות שלהם.
פשוט נורא חבל לי על הזמן הזה...

yuliyuli1

New member
כנראה נפלתם על מרפאת אם בעייתית

הם יכולים להעדיף את נותני השירות שלהם, אבל החוק מחייב אותם לתת החזרים (לא מלאים) גם על ספקים אחרים.
אני פשוט הבאתי למרפאת האם את האיבחונים - הם שלחו לאיזשהו מרכז בכללית ששם זה נרשם, ומאז אנחנו מקבלים החזרים על טיפולים פרא -רפואיים בלי שום בעיה.

אמרת להם שלפי החוק הם מחויבים לעשות זאת? אתה יכול להשתמש בביטוי לפי "חוק הסומטים".

אפשר לקבל קישור לחוק כזה?

כי לפי מה שאני מכירה מחייבים קופות להחזרים רק אחרי המתנה של 3 או 4 חודשים בלי טיפול

וגם לא כל אוטיסט נחשב ל"סומטי".

לי נאמר במכבי

שחוק סומטים כולל רק סומטים. לכן אנו משלמים השתתפות עצמית 29 ש''ח (בניגוד לסומטים) זה גם רשום בקישור שצירפת של מאוחדת:

בפרק ראשון עבור אוטיסטים:
"...חל מתאריך 1.1.2012 אחראית מאוחדת לספק הטיפולים באמצעות נותני השירותים שלה ובהשתתפות עצמית הקבועה בחוק..."

בפרק שני עבור סומטים:
"..ילדים המוגדרים סומטיים פטורים מהשתתפות עצמית וזכאים לטיפולים ללא הגבלה בכפוף לצורך שיקבע ע"י הגורם המקצועי במאוחדת."

בפרק שלישי לילדים מעל גיל 7:
"..אחר בדיקת המסמכים המתאימים וקבלת אישורינו למספר הטיפולים, תוכלו לפנות לטיפול במכון או בסניפיו, או למטפל חיצוני שנמצא בהסדר עם הקופה על פי רשימה המצויה במכון. במידה וזמן ההמתנה במקומות אלו מתארך, ניתן לפנות לטיפול פרטי ולקבל החזר כמקובל בתעריף משרד הבריאות. ההחזר יינתן במרפאת מאוחדת הקרובה למקום מגוריכם כנגד המצאת קבלה מקורית הנושאת את : שם המטפל, סוג הטיפול, תאריכי הטיפול ומס' טיפולים..."

גם כאן נותנים העדפה של מטפלים בהסכם. אבל לא מוגדר מה זה "זמן ההמתנה במקומות אלו מתארך"

שזאת בדיוק השאלה שהיתה לי...

yuliyuli1

New member
אמרו לך משהו לא נכון

בקישור שנתתי באמת כתוב רק:
"בהתאם לתיקון מס' 43 לחוק ביטוח בריאות ממלכתי ילדים הנמצאים על הרצף האוטיסטי זכאים לקבל מקופות החולים סל של 3 טיפולים בהתאם לצורך, בשבוע בתחום מקצועות הבריאות ממועד האבחון ועד גיל 18 שנה." שזה אמנם הטיפולים שנותן חוק הסומטים אך לא כתוב כאן במפורש שזה עקב החוק הנ"ל,
אבל כבר ראיתי בעבר משמכים בהם זה כן היה רשום במפורש. אני מצטערת שאין לי עכשיו זמן לחפש רציני יותר בגוגל אבל את רוצה שהורים אחרים יבצעו את החיפוש את יכולה לבקש בפורום המקביל.

דוקה קישור שלך מלמד שזה נכון(שחוק סומטי שונה מחוק אוטיסטים)

אוטיסטים (כפי שגם את ציטטת):
"בהתאם לתיקון מס' 43 לחוק ביטוח בריאות ממלכתי ילדים הנמצאים על הרצף האוטיסטי זכאים לקבל מקופות החולים סל של 3 טיפולים בהתאם לצורך, בשבוע בתחום מקצועות הבריאות ממועד האבחון ועד גיל 18 שנה."
וגם
"...חל מתאריך 1.1.2012 אחראית מאוחדת לספק הטיפולים באמצעות נותני השירותים שלה ובהשתתפות עצמית הקבועה בחוק..."

סומטים:
"..ילדים המוגדרים סומטיים פטורים מהשתתפות עצמית וזכאים לטיפולים ללא הגבלה בכפוף לצורך שיקבע ע"י הגורם המקצועי במאוחדת."

TikvaBonneh

New member
מסמך והבהרות

אני מצרפת לך את המסמך הרישמי.
את לא צריכה להמתין ארבעה חודשים, אלא להראות שאין עבורך תורים בארבעה חודשים הקרובים, ואז את יכולה להתחיל מיד בפרטי.

נגיד אני פניתי למרפאה בעיסוק

אז היא אמרה לי עכשיו אין תורים אבל יהיה אחרי חודשים וחצי.
ומה אז? מה הזכויות שלי?

TikvaBonneh

New member
את צריכה לחכות

אלא אם הילד שלך כבר בטיפול פרטי ואז מותר לך לשמור על רצף טיפולי
אבל בד"כ אין להם תורים כל כך מהר...
הם עמוסות אפילו יותר מהפרטיות.

yuliyuli1

New member
ממני אפילו לא מבקשים להראות שאין לי תורים באופק

ואפילו לא שניסיתי לקבל טיפול בקופה.

TikvaBonneh

New member
הדרישה להראות שאין תורים היא חדשה

גם ממני לא ביקשו בזמנו, ואני ממשיכה לקבל החזרים.

זה תלוי בנהלים של קופ"ח

אני עשיתי סקר שוק מאוד נרחב לאחר קבלת האבחון ובררתי מה הנהלים בכל קופה וקופה
בסוף עברתי קופ"ח בדיוק מהסיבה הזו

עזבנו את מכבי

ךטובת מאוחדת
התלבטתי בין מאוחדת וכללית. המזכירוצת במאוחדת היו הרבה יותר נחמדות וזה מה שגרם לי להחליט.
יש למכבי הרבה יתרונות, האתר שלהם ממש מצויין, אבל זה היה שווה להחליף כדי שאוכל לבחור את המטפלים של הילד

למעלה