טיפוח ציפורניים

טיפוח ציפורניים

חברים, אני שמח לכתוב לכם על ערכה לשיוף הציפורניים שרכשתי מאדם בשם מרסלו שזוהי כתובת האתר שלו www.tenor.co.il פלא' 052-2867856. הוא גם מתעסק עם יבוא גיטרות משלושה בונים למתעניינים. בכל אופן, הערכה כוללת בד פלנל עדין לניקוי הגיטרה, פצירה גמישה בעלת 4 רמות חיספוס וגולת הכותרת-שלושה סוגי בדי ליטוש (micro) או הידועים גם כ- water proof. מדובר בבדים סופר עדינים שנועדו לליטוש הציפורן לאחר סידור הצורה. הציפורניים לאחר השימוש בבדים פשוט חלקות בצורה מדהימה והדבר כמובן משפיע על מתן הפקת צליל קריסטלי ונקי מאוד. היתרון העצום של הבדים הוא שלאחר מספר שימושים, ניתן לשטוף אותם במים וסבון ורוב סימני הליטוש פשוט יורדים כלא היו והבד יכול להחזיק שנים! אני משוכנע שישנם כאלו ביננו שמשתמשים בדבקים או הדבקות שונות לחיזוק הציפורניים אבל המחיר הוא שהדבר משפיע על האלסטיות של הציפורן, לי אישית הדבר מפריע. כמי שמנגן גם בסגנון הקלאסי וגם בפלמנקו, אני יכול להעיד שהחלקה טובה של הציפורן מהווה בעצם מגן בפני עצמה כנגד שחיקה ושומרת על שלמות הציפורניים גם בנגינה יותר אגרסיבית כמו בפלמנקו. אז לכל המעוניין, מומלץ בחום.

mooshi88

New member
תגיד,

מי שלא מגדל ציפורניים (כמו שנגני פלמנקו נוהגים לגדל...) אבל שם את החומרים שציינת כאן, גם יקבל צליל טוב ו"החלקה חלקה" ? מי זה האיש הזה , אילו גיטרות הוא מייבא (של פלמנקו...), אולי אני יקנה... אני מחפש המון זמן כבר..., אני מחפש פדרו מלדונדו (פמנקו...) עם סייפרס ספרדי - גב וצדדים וסידר קנדי - לוח עליון, סטייל סטרנז & פאראח, הוא מוכר כאלה ???

אתה מוזמן

להיכנס לאתר ולראות איזה בונים הוא מיבא, אני לא זוכר. אני זוכר שיש גיטרות פלמנקו גם במחירים גבוהים שאמורות להיות טובות. אני לא יודע כי עוד לא ניסיתי לנגן על אף אחת מהן. (דרך אגב, הציניות ממש מיותרת.)

mooshi88

New member
אני לא הייתי ציני...

ד"א, הם לא כלים שמתאימים לפלמנקו (למרות שכן קוראים להן גיטרות פלמנקו והם עשויים מהעצים האלה), תסלח לי שאני לא שומר את הדעות שלי לעצמי אבל הכלים האלה שראיתי באתר שלו ואני מכיר אותם ובדקתי אותם - מבחנתי הם קופסאות !, אי אפשא לנגן עליהם בכלל (מבחינה טכנית... ומעשית...) ! זה דווקא מוזר לי קצת לשמוע את זה ממך כי בפעם האחרונה טענת שאפילו אסטסו לא מספיק טובה, ואני, מאז שראיתי ובדקתי אחת כזאת אצל המורה שלי - תמיד היא נראתה במוחי ככגיטרה המושלמת ביותר בעולם, המיתרים היו פשוט בגובה 0 ולא היו שום זמזומים הצוואר לא היה יותר מדי ארוך וכשניגנתי עליה בולריה (למשל...) לא היו כאבי יד שמאל, שתמיד יש לי אותם כשאני מנגן !!! וזה עצוב... בעצם מאז שהתחלתי לנגן פלמנקו אף פעם לא הצלחתי לבצע קטע מוסיקלי חלק שך 2-3 דקות !!! כי מנגן על גיטרה קלאסית פשוטה של 700 שקל (עוד יותר קופסא...)

mooshi88

New member
אני חושב שיש

כלים שנועדו ממש לנגינת סולו (כמו אסטסו וריקרדו סנשיז) ואני חושב שיש כלים שנועדו למשל בשביל ליווי פשוט, לתפוס אקורדים ולפרוט עם קצב קבוע ואני חושב שבוודאי מי שמנסה לנגן סולו מורכב וקשה, כמו פלמנקו, חייב לנגן על כלי מתאים !!!

כפי שאמרתי

עוד לא ניגנתי בעצמי על הכלים שהוא מביא ולכן אני לא יכול לחוות עליהם דעה. עד היום היו לי כמה וכמה הפתעות לטובה עם כלים לא מוכרים וגם לא יקרים במיוחד שנשמעו והרגישו נהדר כך שאני לא ממהר לפסול עד שאנסה בעצמי. אולי הם באמת קופסאות, אני עדיין לא יודע.

Zidan de Toledo

New member
בענייני ציפורנים

מישהו כאן מצא חומר ששמים על ציפורניים והוא באמת מחזיק טוב את הציפורן וגם גורם לסאונד נורמלי??

אמרוקאי

New member
../images/Emo124.gif זידאן, אני משתמש

במחזק ציפורניים של "תפוח טכנולוגיות טבעיות". תוצרת הארץ...
ניסיתי כמה מחזקי ציפרניים שניתן לקנות כאן בארה"ב, ואף אחד מהם לא משתווה לזה תוצרת הארץ... מבחינתי הבעיה העיקרית במחזקי הציפרניים "הסטנדרטיים" כאן היא שכל יומיים אתה אמור להוסיף שכבה, ואז בסוף השבוע להסיר את הכל ולהתחיל מחדש... מה שאומר שעובי הציפורן תלוי ביום בשבוע... לא מוצא חן בעיני. מחזק הציפורניים של "תפוח" עובד לפי עיקרון שתמיד מסירים את החומר הישן לפני ששמים חדש, כך שבכל רגע נתון יש רק שכבה אחת - שעובדת פנטסטי! בכל נסיעה שלי לארץ, אני דואג להצטייד במספר בקבוקונים כאלה (ניתן לקנותם בכל סניף של סופר-פארם). לא יודע למה אתה מתכוון בביטוי "גורם לסאונד נורמלי". עם מחזק הציפרניים הזה, גב הציפורן יותר חלק - מה שמקל על ה-RASUEADOS...
אני כותב את כל הדברים הנ"ל כחובב, לא כמקצוען - לכן, קח אותם בעירבון מוגבל. אם אתה רוצה הנחיות של מקצוען, הסתכל נא באתר הזה.

לפי מה שראיתי בספרד

יותר ויותר גיטריסטים מאמצים את ניירות המשי. מדובר בפיסות משי קטנות שמודבקות על הציפורן עם סופר גלו. אין ספק שזה מחזק ואני חושב שזה אפילו לא מנטרל לחלוטין את האלסטיות של הציפורן כפי שקורה בשיטת הדבקים, כך שהסיכוי להפיק צליל חם ועדין במידת הצורך עדיין קיים. אבל זה לא מספיק, הליטוש של הציפורן חייב להיות מושלם.

זה לא משהו שנתקלתי בו בסופר פארם

אבל יכול להיות שלא חיפשתי מספיק. יתכן וקוסמטיקאיות משתמשות בזה? כדאי לנסות.

Sinberguensa

New member
אני שמעתי....

שקיימת משחה ! לא לאק, משחה ! ששמה הוא דיקלה.. המשחה בונה את הציפורן ומאכילה אותה, ז"א שהציפורן מתחזקת ואין צורך לשים לאק וחרטה ! אני לא הצלחתי להשיג אותה, לפחות בירושלים, אני ממליץ לבדור בבת מרקחת שמיבאים מחו"ל. הבקזה היחידה שיש לי היא, שאם מישהו מוצא את המשחה שידווח לי על כך. תודה.. נ.ב לגבי ניירות המשי, ניתן לבצע גם עם נייר טואלט...

Sinberguensa

New member
../images/Emo8.gifמצטער על

שגיעות הכתיב, פעם הבאה אני אבדוק את ההודעה לפני שאלחץ "שלח"

La Vela

New member
יש נייר אורז......

לניקוי עדשות צילום ממש ממש עדין אולי....??

למעלה