טיסת העברה F-16

טיסת העברה F-16

ערפטופ
אני קורא בפיסטוק על הגעת ה-F-16 לפני 10 שנים ומזמן ענין אותי לדעת מה קורה בטיסות כאלה.
21 שעות טיסה זה לא צחוק. אז יופי, אוכלים ביסקוויטים ושפופרות (אולי). משתינים בבקבוקים.
מה עושים עם צרכים יותר מוצקים? האם יוצא לטייס לישון קצת? (כשמעבירים חד מושבי).
לשמור עירנות 21 שעות זו בעיה. ועוד לתדלק אינספור פעמים, שזו משימה רצינית גם למישהו שער לגמרי.
בקיצור אם יש מישהו להעיר עינינו - אשמח מאוד

ולמה אי אפשר לנחות בדרך?

כתוב שעשו זאת נון סטופ? ואפילו, למה זה צריך לקחת 21 שעות, אפילו באל על זה לוקח פחות אולי בגלל שמכבים מנוע ועוברים לדאיה?

אני חושב שהתדלוקים לוקחים המון זמן

אבל העלת נקודה למחשבה. למה שלא ינחתו פה ושם? אולי בגלל זה לקח 21 שעות?

ותחשוב עוד קצת

מטוס בלי פצצות, ברור שהיו לו בידונים, ואולי עוד כמה מיכלי דלק במקום פצצות.
מעגל גדול עובר מעל הרבה נקודות נחיתה. לדעתי עשו זאת בגובה רב מאוד ותדלקו רוב הפעמים על הקרקע עם החלפת טייסים ואו שינה במקום הנחיתה לתדלוק.
בהנחה שיצאו לתוך האוקינוס דרך סן גונס קנדה, טסו שלא במעגל גדול לכיוון סנטה מריה באיים האזורים, שם יש בסיס/שדה תעופה אמריקאי ענקי לג של כ-2500 ק"מ חושב שזה מקסימום שעתיים בתלות בפרופיל הטיסה (דרך גרינלנד, הלגים אף יותר קצרים אבל מכניסים כמה עיזים אחרים) ומהאיזורס כבר Piece Of Cake
מתאר לעצמי שהיה להם גם מטוס פיקוד/תדלוק באוויר שהעביר תיקשורת אזרחית הנדרשת על פי חוקי ה-North Atlantic)NAT) במקום הטייס.

WarDog

New member
הסבר קצר

לרוב העברת מטוסי קרב מתבצעת לפי מגבלות המתדלק ולא המתודלק עד ל8(או 10 לא בטוח) שעות ללא נחיתה, שלאחרהן כבר כולם עייפים.
ומתדלקים את מטוס הקרב כל כמה שעות, ואחרי 8(או 10) שעותים נחיתת ביניים לX שעות( או סתם להחלפת צוות).
&nbsp
העברת הסופות(שעלהן מדובר לאחרונה) התבצעה ב2/3 לגים ארוכים, מהמפעל בטקסס עד לאיים האזוריים(נראה לי שהייתה נחיתת בניים בחוף המזרחי של ארה"ב) שם נחתו למנוחה והתרעננות ומשם בטיסה ישירה לארץ.
&nbsp
תידלוק אוירי ממוצע לוקח עד רבע שעה(למטוס קרב), תידלוק קרקעי למטוס קרב בערך אותו פרק זמן(אולי קצת יותר), החלק הארוך זה לתדלק את המיכלית המעופפת מחדש(יכול לקחת מעל שעה).

ארזS

New member
בבקשה טומי תסתכל פה

החבר'ה עם ה
שם תפסו את הסופות אפילו לפני שהחבר'ה שלנו כאן תפסו אותם.
10 דוגמאות הבאתי לך.

Kedves barátom, egészségügyi és élvezetét.

כנראה כך בוצעו טיסות ההעברה

אבל לא טיסות ההפצצה של ה-B-2 באפגניסטן:
For the two-person crews, this has meant flying for 40 to 44 hours non-stop. The B-2s fly from Missouri to Afghanistan and then south to Diego Garcia, refueling six times en route. On the ground at Diego Garcia, crews add oil to the B-2's four jet engines--which are kept running--and empty the toilets.
Counting the 30-some hours it takes to fly back to Whiteman from the Indian Ocean, the engines run for about 70 hours non-stop.
The missions to Kosovo took about 30 hours round-trip.
Pilots are at the controls for takeoffs, refuelings, bombing runs and landings, but the rest of the time the bat-shaped, flying-wing B-2 flies itself.

לא צחוק רבותיי.
ולארז ידידי משכבר הימים - טודע רבע על האיחולים

עמוס

לדעתי (העניה) לפרק מטוס קרב מתקדם ולשמר אותו למשלוח לתנאים של אויר מלוח, הוא מסובך ויקר יותר.
כ"כ זה לא כל כך מתאים לגיחת הפצצה באפגניסטן.....LOL

mayafit

New member
טומאש

בנערותינו היה צורך לבצע הרצה לכל רכב חדש או לאחר החלפת מנוע. יכול להיות שגם כאן זו הסיבה?

טומי ידידי הרי אתה יודע ומכיר טייסים שעשו טיסות העברה ארוכות

חבריך משדה תימן חיים וורצקי, אלי פרץ, טולי ואנוכי בין היתר עשו טיסות העברה.
אני עשיתי חלק גדול מהטיסות הללו לבדי. הטיסות שלי היו בחלקן הגדול באיזור חמש עשרה שעות פלוס מינוס באויר.
היתה גם טיסה של בדיוק 21 שעות מהונלולו לאיזור סאן-פראנסיסקו. הרצאה בנושא שנתתי במסגרת אגודת התעופה
מופיעה באתר האגודה.

[URL]http://www.aopa.org.il/userfiles/files/safety/ithappened4.ppt[/URL]

אז כן, כל מה שכתבת בוצע...... אוכלים גרעינים ושותים מהבקבוק הגדול כדי שיהיה בקבוק ריק....
וכך לא נירדמים, רק מנמנמים.....

ואין טייס אוטומטי....

ויש תקלות מטורפות....

ונוחתים בשדה המטרה בשלום וזהו.....

שלמה זלקין

למעלה