טיסת גובה 3660 מטר

טיסת גובה 3660 מטר

טיסת גובה 3660 מטר. מכוון ששאלו ופנו אלי מספר פעמים על טיסת הגובה שעשיתי אני מביא כאן קטע מהיומן במחשב המתאר את אותה טיסה . לגבי השאלה אם זה שיא ישראלי , אני לא יודע , כן ברור לי שהיה לי מזל וכיף לחוות את הגובה 3660 מטר . יום שישי -- 27/5/01 , יום חמסין במיוחד , הטמפרטורות בעמק כ- 45 מעלות. רוח מערבית בעמדת הר-ארי, חצי שעה טירמול ליד ההר עד שהרוח מתחלפת לצפון מערבית,מעל הסלע הלבן אני מטפס ל- 1400 ופונה מזרחה לצומת שבע. קצת אחרי הצומת אני נכנס לטרמיקה רחבה מאוד של כ- 7-7.5 מטר לשניה שלוקחת אותי לכיוון נחל עמוד, ב- 2400 היתה רגיעה בעילוי אך המשיכה אחרי זמן קצר . מעל נחל עמוד אני בגובה 3660 מטר . בגובה כזה טבריה נראת קרובה, אני מתלבט אם לטוס דרומה לטבריה (והבייתה לגשר ) או לגולן, נראה שהכל אפשרי. מתחילות להתעורר מחשבות של חוסר חמצן , למזלי לא הרגשתי שום דבר מיוחד והתחלתי לחשוב מה יהיה ב- 4000 מטר , מה אעשה במצב של חוסר חמצן . האוויר צלול , למטה אובך אני מחפש סימן לזהות את כיוון הרוח אך לא רואים כלום , לא עשן לא אבק (לא מכוניות )– אחרי התלבטות קצרה אני מחליט לטוס לגולן ולעקוף את הכנרת מצפון מתוך הערכה שלרוח רכיב מערבי. (אני טס בלי G.P.S ) הטיסה נראת איטית , אני לא יודע אם זה בגלל שבגובה כזה הקרקע זזה לאט או אולי הרוח השתנתה לצפונית מזרחית ואני טס נגד הרוח. נחל עמוד שבדרך-כלל מהווה מחסום למעבר נראה הפעם כמו ודי קטן. למעלה מרבע שעה אני טס בגובה של 3500 ומנסה לזהות ישובים כמו על מפה, צפת וראש פינה משמאלי נראות באותו גובה . באזור פארק הירדן אני יורד ל- 1800 בקצב של אחד מטר בשניה,ואז שוב טרמיקה חזקה שמחזירה אותי ל- 3300 מטר, הפעם הטרמיקה קצת סוערת עם קטעי נפילה וטילטולים הדורשים ריסון עם הרבה ריכוז – אני מחליט לעזוב אותה לטובת הבטיחות . טס מעל ה-"בטיחה" ומתכנן טיול רגלי למשפחה למקומות חדשים ויפים. אלפיים מעל ה- לונה-גל,אני פונה מזרחה במחשבה שבגולן אמצע יותר אזורי נחיתה טובים. בגשור אני מאבד גובה ל- 900 מ´ ופוגש עייט שעוזר לי להעלות עוד קצת ולהמשיך מזרחה , עובר ליד נחל אל-על ומתכנן נחיתה, אחרי שעתיים וחצי אני נוחת דרומית למושב נוב. אין ספק שהיה יום מיוחד, אני יודע שאיתמר עלה אותו יום ל- 3300 מטר. התמזל מזלי לטוס ביום הנכון במקום הנכון . אמנון חביב.

yuki sun

New member
הר הארי והרוח הצפון מערבית

לאמנון שלומות. ראשית, קבל (שוב) את איחולי על הטיסה הנפלאה. איני יודע אם זהו שיא ישראלי, אך מאחל אני לכולנו (ובעיקר לי עצמי) שיתאפשר גם לנו לטוס טיסה שכזו. בהזדמנות זו מצאתי לנכון להתייחס לנקודה אחרת בתיאור הטיסה: כפי שכתבת - המראת בהר הארי ברוח מערבית. יש לקחת בחשבון שהעמדה בהר הארי מיועדת לטיסה ברוחות דרומיות ("נקיות" ועם רכיב מזרחי או מערבי). כל אימת שהרוח הינה מערבית (או מזרחית) ייתכנו רוטורים וחיתחותים בעיקר באיזור העמדה ובקרבת רכס ההר. מעבר לכך - כפי שכתבת לאחר מכן התחלפה הרוח ל"צפון מערבית" - מאד מסוכן לטוס בהר הארי (בקרבת הרכס) ברוחות עם רכיב צפוני. התוצאות של טיסה ברוח כזו ידועות (לצער כולנו) ולא תישכחנה. ככלל, עדיף שלא להמריא בהר הארי כל אימת שהרוחות הן בעלות רכיב צפוני. אם כבר המראת - יש להתרחק מאזור הרכס (על מנת שלא להיקלע לרוטור ולא לטוס ב"leeside"). ושוב - יופי של טיסה. יוקי שמש. יש כל הנראה הייתכתוצאה מפגיעת הרוח ואולם לבטח זהו שיא אישי אשר

שלום שמש יוקי......

יש מה שניקרה אזור LEESIDE THERMIC זה אזור מסוכן אבל אפשר לנצל אותו כאשר יש רוטור אז התרמיקה מיתנתקת יותר טוב מאשר בשטח ישר . קשה לי להגדיר עד איזה גבול זה פעיל אך אני זוכר שקרתי בעיון על הנוסה הזה . ויש מה ללמוד על הנוסה הזה חומר מענין מעוד . אשמך לענות על כול שאלה. משה שקורי

ישנם כמה אלופי עולם ש....

נהרגו בעת נסיונות התמודדות עם הטרמיקות הנ"ל + הרוטור. הם לא רק קראו, הם אפילו השתתפו בכתיבת החומר אותו קראת. מתוך הנחה שקראת לא מעט חומר בנושא במגזינים אשר עוסקים בטיסנים/דאונים מונחי רדיו, אני מניח שאתה מכיר את ההבדלים בינם לבינינו (ישנם אתרי הטסה לטיסנים אשר נבנו באופן מכוון ברוטור). לסיכום, ממש לא מומלץ. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

../images/Emo96.gifבוקר טוב איתי........(08:00)

אני לא צינתי שכדי להכנס לתחום של הרוטרים אך אני צינתי שיש מה ללמוד על נוסה זה . וזה חומר מענין למי שלא מכיר את הנוסה של הטרמיקות ורק שמעה אוו רק הרגיש במיצנח . אני חוזר ואומר כדי ורצוי ללמוד את הנוסה הנ"ל . אני לא יודעה אך היום מעבירים כורס מיצנחים ( לגבי תאוריה ) אח חשוב להדגיש את כול נוסה התנתקות התרמיקה מפני השטח . ביחוד כאשר אין מצב סטרלי כשמתארים הספרים לפחות כך אני זוכר את נוסה הלימוד ( שזה היה לפני הרבה זמן ) בי בי משה שקורי

CareBear1

New member
עברית

תיקון שגיאות (בלי כוונה להעליב): נוסה -> נושא צינתי -> ציינתי יודעה -> יודע כורס -> קורס אח -> אך סטרלי -> סטרילי

טיפים לאתרים

יוקי שלום ! תודה על התגובה. מקבל את הערה שלך , המראה ברוח מערבית בהר-ארי מסוכנת וכןגם טיסת רכס ברוח צפונית מערבית. בדרך-כלל מחכים לחלון קצר עם רכיב דרומי ואז יוצאים - בכל מקרה הערה נכונה , יותר מזה בהזדמנות זאת אני ממליץ לבנות אוסף הנחיות הזהרות והמלצות עבור כל אתר בארץ . המידע יהיה מורכב מטיפים של חברה מנוסים באותם אתרים כמו למשל : * תנאי המראה,(כיוון ועוצמת רוח) וזהוי סימנים סביבתיים לתנאים. * נתיבי טיסה מומלצים לפי התנאים ( כיוון רוח ) * אזורים עם הסתברות להמצאות טרימקות באזור האתר. * בנתיבי טיסה שונים היכן יש סיכוי למצוא טרמיקות. (בצירוף מפה ) * בנתיבי טיסה שונים להגדיר מכשולים , אזורי חתחות ומקומות נחיתה.(מפה ) אני למשל מכיר את התבור ויכול להזהיר שדרומית מבית שאן יש הסתברות גבוהה ל " דסט-דבלים " . זה רעיון שדורש מרכז ואת כולנו לשלוח טיפים. שוב תודה ולהתראות בטרמיקות. אמנון

יוקי, אנא בדוק בדו"ח התאונה

שלום ליוקי, אני מסכים עם כל מילה שכתבת לגבי הסכנות שבהמראה ברוח שאינה מתאימה בהר הארי בפרט ובכל אתר המראה בכלל. אך הרמיזה לתאונתו של גיל יערי ז"ל אינה לעניין. הרוח לפני, בזמן, וגם זמן רב אחרי התאונה היתה דרומית בכל הגבהים הרלוונטיים. אני מצטט מתוך התחקיר שערך איתי אלמוג, ושאפשר לקוראו במלואו בדף הטייס הראשי. ציטוט מסעיף מז"א: במהלך כל שעות הפעילות, ועד לשעה 13:45 (הערת הח"מ - התאונה התרחשה ב 12:20) היתה באתר וסביבתו הקרובה רוח קלה משתנה, בכוון כללי דרומי ובעוצמה ממוצעת של 10 – 15 קמ"ש. כל זאת גם על פי שק הרוח שמעל בריכת המים. לפרקים ירדה הרוח ל- 0 באתר ההמראה. אנשים שנחתו בסמוך לזמן התאונה דווחו על 0 רוח באתר הנחיתה. מי שנחת בסמוך ל- 13:45 דיווח על רוח מערבית ערה. התנאים התרמליים היו טובים, עם תרמיקות ממוצעות של 3 מ/ש ואף יותר, וללא חתחותים חריגים.בגובה נמוך ובקרבת ההר דווח על חיתחות מסויים, ובזמן מסויים גם על סינק חריג. לא היה שינוי מהותי בעוצמת הרוח בשכבות גובה שונות עד לגובה בסיס הענן- אנשים שתירמלו כמעט ולא נסחפו קרקעית. יש לציין שבאתרי רחיפה אחרים בארץ נשבה באותו הזמן רוח צפונית/צפון-מערבית חזקה: דיווחים על כך התקבלו מהגלבוע, מבוא-חמה, זכרון, התבור וגם מכרמיאל. ציטוט מסעיף תרחישים: בשל תנאי מז"א שדווחו, לא סביר כי מדובר ברוטור, מאחר שגם אם נכנסו משבים מצפון או ממערב, עצמתם לא הייתה מספקת לחולל רוטור. ציטוט מסעיף מסקנות: מבחינת אזור וכיוון הטיסה של גיל, יש שיגידו כי אותו אזור (הוואדי שממערב לעמדה) מועד לפורענות ומאופיין ברוטורים וחיתחותים, דבר נכון ברכיבי רוח מערביים וצפוניים, אך לא בתנאים כפי שתוארו באותו יום. טייסים שחלפו באותו האזור, טרם התאונה, בזמן התאונה ולאחריה דיווחו כי המקום מחותחת ועדיף היה להימנע מלטוס מעליו, לפחות עד השגת גובה ביטחון. עד כאן הציטוט. לא ארחיב מעבר לכך, ואני מקווה שהנושא מוצה. להתראות בשחקים שמשון

יעקב ג

New member
הערה לטיסה של אמנון חביב

יש לי שתי הערות, לגבי סכנת רוטורים בהר ארי ברוח צפון מערבית זה נכון, אבל אמנון היה כדבריו בגבה של כ-400 מטר מעל העמדה, גם מאה מטר מעל הרכס לדעתי אין כל חשש מרוטורים, אך מסוכן לאבד גובה ולהשאר צמוד לרכס!! הערה שניה לאמנון: חששת מחוסר חמצן בגובה של 4000 מטר, מנסיוני בטיולים ובגבהים עד 6000 מטר, אין חשש כזה, בגובה 5000 מטר כמות החמצן באויר היא כ50% מהכמות בגובה פני הים, ומרגישים את החסר רק במאמץ פיזי, כמו הליכה בשביל תלול למשל, רחפן יושב ברתמה די רגוע וקשה להאמין שהוא יכול להגיע לחסר בחמצן, הבעיה יכולה להיות מהתרוממות יחסית מהירה לגובה כזה בלי זמן להסתגלות לגובה, אבל צריך לשהות כמה שעות בגבהים כאלה ללא הסתגלות כדי שנתחיל להרגיש את מחלת הגבהים !! מחלה מסוכנת שגורמת למוות אם לא מורידים את הנפגע מידית לאזור יותר נמוך, דבר שלדעתי איננו רלוונטי למצנח רחיפה שנשאר בגבהים לתקופה קצרה, לדעתי קיימת סכנה לרחפן שאיננו בריא לגמרי, או סובל מבעיות של אנמיה, או בעיות לב, לא הייתי ממליץ למשהו עם בעיות כאלה לעלות מעל 3000 מטר בלי זמן הסתגלות. אני יודע מחזי דביר שטס בדרום אפריקה עד לגובה של 5000 מטר, כי הוא השתמש בבקבוק חמצן קטן לנשימה, ושם זה מקובל כציוד חובה לריחוף בגבהים כאלה. אמנון בפעם הבאה שתעלה לגבהים כאלה תזמין אותי

shaison

New member
זה דבר אישי

יעקב זה תלוי כמה מהר אתה מטפס לגובה בד"כ הטיפוס בתרמיקה הוא מהיר מידי בשביל הגוף לאזן את המצן בדם ולכן סיכוי גבוהה למי שלא מורגל לקבל שיכרון גבהים. האירופים שמורגלים לאלפים כמעט ולא לוקחים אתם חמצן אבל הר ההרי זה לא האלפים 0ולי הגיבע של הנמוך שלהם) מומלץ לחשוב על זה טוב טוב . נקודה למחשבה שאלכם לאו קבע את שיא העולם במרחק בדרא"פ הוא לא טיפס מעל 4500 מטר אבל עדיין חטף שיכרון גבההים וריחף 30 דקות חזרה אל תוך הרוח כנגד השיא תוך כדי שהוא מתווכח עם צוות הקרקע שהם טועים והוא צודק (היה שיכור ולא מיין) שי לנואל

למעלה