טיסן שני

עידוקלר

New member
טיסן שני

מי יודע איך הטיסן Tracer 46 של Great planes כטיסן שני הוא טיסן Pattern

אתה מתכוון אם הוא מתאים?

אני לא הייתי ממליץ אותו כטיסן שני כיוון שהוא הרבה יותר מהיר מTRAINER. כדאי לך לבנות טיסן "ספורטיבי" עם כנף תחתית לפני שתנסה את הTRACER. הTRACER הוא טיסן PATTERN למתחילים ויש לו נתוני פתיחה טובים. הנתונים האלו הם נטייה לטוס ישר ולא "לתקן" את עצמו, כלומר הוא לא חוזר עצמאית לטיסה ישרה, מה שיכול לגרום לך להכניסו בקרקע מהר מאוד. אם אתה כן מתכוון לבנות טיסן כזה אני ממליץ שתעזר במטיס יותר מנוסה לטיסות הראשונות. בהצלחה

TRACER

קודם כל הטיסן הוא קיט, אבל חוץ מזה הוא לא מתאים בתור טיסן שני הוא מהיר יחסית ומבנה הגוף שלו עדין לך על משהו פשוט יותר עם כנף מלבנית משהו יותר סלחני. בברכה רועי דגני

כנף טרפזית

בד"כ תמצא כנף טרפזית על טיסנים יותר מתקדמים כי היא יותר חזקה עבור שטח קבוע (פרופיל יותר עבה באמצע). החסרון של כנף טרפזית הוא בכך שהיא נוטה יותר להזדקרות קצה כנף (TIP STALLING). אפשר למנוע זאת ע"י הוספת WASHOUT (פיתול קצות הכנף למטה) אבל אז אי אפשר להשתמש בכנף לאוירובטיקה מדוייקת. שוב, כנף מלבנית היא הרבה יותר סלחנית מבחינת הזדקרות ולכן מתאימה לטיסן ראשון או שני.

rubber duck

New member
בטיסני אירובטיקה

מבצעים תרגיל דיי נחמד שימוש בפרופיל שונה במרכז ובקצה כך שפרופיל הקצה יזדקר במהירויות נמוכות יותר התוצאה של פעולה זו היא הזדקרות ישרה , הטיסן יזדקר בלי להפיל כנף שרון

rubber duck

New member
היי עידו

הטרייסר הוא אכן טיסן פטרן ודורש מיומנות בהטסה לדעתי כדאי שתשתפשפ קודם על טיסן דוגמת ה : סופר ספורטסטר פור סטאר ודומיהם הטרייסר יהיה טיסן שלישי נהדר בהצלחה
שרון

למעלה