טיסות לז'נבה

Mister Blonde

New member
טיסות לז'נבה

היי,

עקב קניית אופנוע שטח שהעסיק את זמני הפנוי ואת חשבון הבנק שלי (עד תום) - לא יצאתי לחופשת סנובורד בשנתיים האחרונות.

לפני זה יצאתי לחופשה כמה שנים טובות ברציפות.
תמיד עם חברים,
תמיד בינואר,
תמיד מוצאים טיסת סאנדור זולה לז'נבה בדקה ה90,
אחר כך נכנסים ל skiclub.co.uk - בודקים איפה בצרפת יש את התנאי שלג הכי טובים, שולחים אימייל ללשכת התיירות של אותה עיירה ומחפשים את הדיל הכי טוב שמציעים ל 7 לילות בדירת נופש + 6 ימי סקי פס (בד"כ יש מלא "דילים" כאלה באתרים בצרפת).

ככה בעבר היה תמיד.
החורף הזה (אחרי הפסקה בת שנתיים כאמור) החלטנו לחדש ימינו כקדם.

הבעיה: עבדכם הנאמן נכנס לגוליבר, נכנס לאיסתא, נכנס לנטרוול - ולא מוצא אף לא טיסה אחת לז'נבה לרפואה!
מה הלך פה בשנתיים שנעדרתי?

איפה הטיסות שכר לז'נבה של סאנדור? (בעבר היו גם של ישראייר או ארקיע אני חושב, אבל סאנדור היו בטוח!)

natyh

New member
tהנה מישהו שמדבר לעניין וגם יש לו אופנוע

ברוך הבא הגעת למקום הנכון יש כאן כמה אופנוענים בדימוס ומנהלת שתשמח להראות לך את הגב כשאתה עם אופנוע והיא עם אופניים ...., העניין הוא רק איזה אופניים ....
בעניין הטיסות בשנתיים שנעדרת מישהו מהשכנים ניצל את ההזדמנות עשה דיל עם ראש הממשלה ושר האוצר והעלה את מחירי הדלק ....

Mister Blonde

New member
את המנהלת פה?

את זו זאת שאמורה להראות לי את הגב עם התלת אופן של הבייגלה?

אין מה להשוות במחירי הטיסות

אפילו שנה שעברה אם היית פורש את כל החודש באיזי ג'ט היו טיסות של 200 יורו בינואר (כולל מזוודות). השנה לא תמצא טיסה של פחות מ 320 יורו, וגם זה נדיר. גם לא בחברות האחרות.

לפי מדגם קטן, גם חלק מהמלונות העלו את המחיר, וגם הסקי פס עלה בחלק מהמקומות.

Mister Blonde

New member
די נו מה אתם מסתלבטים או מה?

מה אין יותר סאנדור לז'נבה 3 ימים לפני, ב 199 דולר?
איפה הטיסות של סאנדור בכלל? אני לא מוצא גם לא ב 1000 דולר...? נכנסתי לאתר של סאנדור: http://www.sundor.co.il/sundor/sundorflights.html לא מוצא פה בכלל את ז'נבה ברשימת היעדים.

נ.ב: אני לא אופנוען בדימוס. עדיין טוחן צמיגים. פשוט השנה שחררתי גומיה.

אני אגלה לך עוד משהו מעצבן

עד סוף יולי היה אפשר לקבל טיסות רגע האחרון 2-3 ימים קודם ליעדים מסוימים באירופה ב 180-250 דולר. עקבתי כל יום אצל כולם.

ואז הגיע אוגוסט והמחירים קפצו. ואחר כך עד היום לא ירדו.
הנה עכשיו הסתכלתי בכמה... מונה טורס, איסתא, ynet וכו'... מציעים טיסות של הרגע האחרון!!!! ב 400 פלוס, או 500 פלוס. ואני מדבר על יעדים שאמורים להיות זולים כמו ברצלונה, רומא, או צפון איטליה.

מדהים איך שהכל עלה.

alonaski

New member
מדהים שזה מדהים אותך!

זה כ"כ שגרתי כבר שנים!!!
זה לא עלה "ככה סתם". זה עולה ביחס ישר לביקוש והצע! מאוד פשוט!

THESC

New member
סאנדור כבר לא קיימת

היא הפכה מסוג של חברת תעופה לסוכנות נסיעות אינטרנטית.
יש משמעותית פחות טיסות צ'רטר יעודיות לסקי

Mister Blonde

New member
תודה למגיבים

זה שיש פחות טיסות צ'רטר יעודיות לסקי זה ממש מפתיע כי לתומי חשבתי שהשוק גדל בשנתיים בהם נעדרתי.

בכל מקרה לעניינינו: אז מה עושים?
מה עושים אנשים שמארגנים את החופשה שלהם לבד (לא אנשים שטסים בחבילה כגון קלאב מד וכו'), ומעוניינים בסקי בצרפת?

lastnight

New member
יש בעיה

מי שבעצם השתלט על הקו לז'נווה היא EASYJET . הבעיה היא שבאתר האינטרנט שלהם המחיר מטפס , לעיתים זמן רב לפני הטיסה , ככל שהמטוס מתמלא ( הם אפילו נותנים הודעה מסוג : Only 6 seats left in this price ) . בסתיו , בחגים טסתי איתם לחופשה משפחתית ( לא סקי ) ממש בזול , כשאת הטיסה הזמנתי עוד באפריל ( עלה 340 דולר לכרטיס , כולל הכל ) .
אמה-מה ? מה שקורה בחורף זה שסקידיל , איסתא, אלפא סקי , ד"ר סקי , אופיר טורס ומי יודע מי עוד , מתחייבות מראש על כמות של מקומות בטיסות הרבה חודשים מראש . על המטוס נשארת כמות לא גדולה של מושבים פנויים , והמחיר מטפס מאוד . (באיזיג'ט , בטיסות מהארץ , לא נתקלתי במבצעי רגע אחרון . הטיסות תמיד מתמלאות הרבה קודם) . התוצאה היא , שכשנכנסתי בראשית נובמבר לאתר שלהם להזמין טיסות לסקי בסוף מרץ ( כמעט חצי שנה מראש!! ) , המחיר כבר היה מעל 500 דולר . זו הסיבה למה לקחתי בסוף חבילה - חישבתי שאחסוך מעט מאוד אם אזמין את הטיסות והמרכיבים האחרים באופן עצמאי . יש לך דרך אחת לחסוך במחירי הטיסות - לטוס לז'נווה מפוצל ( עם אוסטריאן דרך וינה , טרקיש דרך איסטנבול , מאלב דרך בודפשט וכו' ) . שם יש לפעמים דילים סבירים . אני שונא טיסות מפוצלות - זה מעייף אותי ולוקח לי מההנאה של החופשה .

Mister Blonde

New member
ממש מבאס כל הסיפור הזה

ממש ביאסתם אותי.
למען הכנות, לא תיארתי לעצמי שכך יהיו פני הדברים.
אני גם לא מבין איך נוצר המצב הזה? הרי ז'נבה היא יעד מרכזי לתיירות חורף. אני כבר לא מדבר רק על האלפים הצרפתים... הרי ז'נבה היא "השער" גם לכל אתרי הסקי שבמערב האלפים באיטליה ובשוויץ.
זה פלח שוק עצום.
איך לעזאזל נוצר המצב שלמינכן למשל יש כל כך הרבה טיסות צ'רטר יעודיות לסקי + טיסות לואו קוסט, ואילו לז'נבה רק חברת לואו קוסט אחת (איזי ג'ט שהמחירים שם הם כמו בסוויס אייר) ואין אפילו לא טיסת שכר אחת..?

בקיצור מה שאתם אומרים פה זה שהאופציות שלי הם (לאו דווקא בסדר הזה):
* או לנדוד לסקי באוסטריה (עם טיסה למינכן או ורונה),
* או לקחת חבילה ולא להרכיב בעצמי,
* או סע וטייל (טיסות עם קונקשן או לחלופין השכרת רכב וחרישה על האוטוסטרדות).

פספסתי משהו?

lastnight

New member
אכן כך

ומכיוון שאצלי אוסטריה לא אופציה , וגם קונקשן אני לא אוהב , אז אני מוצא עצמי השנה בחבילה ( האפשרות השניה מתוך השלוש ) . אגב , נדמה לי שגם ורונה כבר ירדה ממפת הצ'רטרים . לפחות זה היה המצב בשנה שעברה -הצ'רטרים באיטליה נדדו לברשיה או מילאנו .

Mister Blonde

New member
ברשיה ו-ורונה זה היינו הך

איך אני אוהב לכתוב היינו הך. הרבה זמן לא כתבתי היינו הך.
בקיצור ברשיה ו-ורונה הן צמודות. ומילאנו זה אפילו עדיף לשונאי אוסטריה שכמותנו... כי זה יותר קרוב לגבול הצרפתי.

רכישת חבילה היא אופציה אחרונה מבחינתי. עצם הרעיון שאיזה סוייחר יגזור עלי קופון תדיר שינה מעיני.

lastnight

New member
אז תנסה למצוא דיל למילאנו

תמיד תוכל לעבור דרך מנהרת המון בלאן לצרפת ( אמנם נסיעה קצת יותר ארוכה ) , או לחילופין לנסוע "רק" שעתיים לצ'רוויניה , שהוא אתר גבוה ולא רע ( אם כי מעליות קצת מיושנות ) , ואם אתה מרחיב סקיפס לצרמאט בשווייץ ומזג האויר הידוע לשמצה לרגלי המטרהורן משתף פעולה , אז הירידות לצרמאט הן חוויה גדולה .

alonaski

New member
תראה... אני לא בטוחה שכאן תקבל הסבר מרצה

לשאלה החוזרת שלך: איך זה קורה?
אני חושבת שזה קשור גם להקצאות (=מכסות) קוי האוויר/תעופה שישראל מקבלת לטיסות ליעדים השונים בחו"ל. יש לה מתחרים/זכיינים אחרים של חברות אחרות.

בכל מקרה, כדי לנסות לעודד אותך - תחשוב חיובי! תחשוב: סקי בכייף!! סקי עם אפרה סקי!!! תחשוב... אוסטריה!!!

ועכשיו - חפש לך טיסה זולה וזמינה למינכן = נקודת המוצא הטובה לרוב אתרי הסקי באוסטריה!
לא תצטער!

lastnight

New member
מה לעשות - יש כאלה

שאוסטריה דוחה אותם . חשבתי שרק אני - אבל מסתבר שיש עוד .

alonaski

New member
אהההממ!!...

תתקרב... כי אני מתכוונת ללחוש את זה... שאחרים לא ישמעו: בלי להזכיר שמות... יש כאן לא מעט שצרפת דוחה אותם...

אבל שששש..... לא שמעת את זה ממני!!

למעלה