טיסות בתוך ארה"ב

bidurit

New member
טיסות בתוך ארה"ב

הי כולם. יש לי שאלה. אני גרה בניו יורק וחברה שלי מאל איי רוצה לטוס אליי. האם בודקים את הדרכון בטיסות פנימיות? תודה רבה!

בודקים תעודה מזהה בטיסות.

אם יש לה רשיון אמריקאי אז כנראה שלא יבדקו לה את הדרכון. אם אין לה רשיון או תעודה מזהה רשמית אחרת- הרי שהיא תיאלץ להציג דרכון. כך או כך, בטיסה פנימית עומדים מול פקידי חברת התעופה ולא מול פקידי הגירה, כך שהסטטוס ההגירתי לא מהווה משקל ואינו זוכה להתייחסות.

bidurit

New member
תודה על התגובה

אז אפשר לסמוך על זה? היא נורא פוחדת שישלחו אותה חזרה לארץ...

יכול להיות שזו סתם אגדה אורבנית

אבל השמועה מספרת על בחור שהציג דרכון באובר עצבני והוסגר. אין לי מושג מי זה ואם זה אמיתי או לא אז לפני שכולם מתנפלים אני מבקש לקרוא את הכותרת שלי. הפחד שלה הוא מוצדק והוא חלק בלתי נפרד מלהיות בלתי חוקי. שיהיה בהצלחה ותחזרי לספר לנו איך זה נגמר.

casper10

New member
בהחלט בעיה

בהחלט יכולים לגרש אותה-זה החוק-למה קשה להאמין נראה עובד זר בארץ מגיש דרכון שמציג שהוא כאן למרות שהאשרה שלו תמה מה יגידו לו ?זה בסדר-לא-מיד כלא וגירוש טיסות פנימיות חייב להציג דרכון ואם יש בעיה-יופיע על המחשב החלטה שלך

Cappuccino

New member
די להבלים

אין כל קשר ובסיס להשוואה בין מה שקורה בארץ למה שקורה בארה"ב, מה גם שבארה"ב, בטיסות פנימיות מציגים רשיון נהיגה או פספורט לצורך זיהוי בטחוני בלבד וללא שום התיחסות לסטטוס ההגירתי.

casper10

New member
כנראה הקפוצינו היה חזק מדי

בטיסות פנמיות מציגים רשיון נהיגה כל זה נכון שהבנאדם חוקי וכמובן יש לו רשיון נהיגה של המדינה-משמע חוקי הבחורה שאלה על אדם שנמצא שם יותר מדי זמן וכמובן יש בעיה וברגע שמציגים דרכון-נחש מה?לא יאמן כל הפרטים מוצגים במחשב ואם יש בעיה -מיד יופיע ואם היא מופיעה בשדה התעופה וכמובן הדרכון יבדק ויגלו זאת מה יגידו קפוצינו."יש לך אובר סטיי..אבל את יכולה לעבור-יש אישור מקפוצינו" מיד משטרה כלא וגירוש-לאן לישראל כמובן אם היא/ה היה חוקי -השאלה לא היתה נשאלת-מציגים רשיון נהיגה וטסים כנראה שלא מסופר פה הכל שמע לי לך תשתה קפה-לא סטארבקס-קפה אמיתי אולי אתה מבין בהרבה דברים אבל כאן-אתה ממהר לענות בלי לקרוא את השאלה זה נקרא הבנת הנקרא

Cappuccino

New member
בפעם האחרונה אגיב

וזה רק למען אותם אלו שמנסים להלך עליהן אימים. בטיסות פנים , אם משתמשים בדרכון כאמצעי זיהוי, הדרכון נבדק פעמיים. בפעם הראשונה, ע"י עובד חברת התעופה במחשב של חברת התעופה שם אין כמובן כל מידע בקשר למצב הגירתי או אחר מלבד העניינים שבין הנוסע, החברה ומשלם הכרטיס. בפעם השניה, בתור לבדיקה הבטחונית, עובד הבטחון מסתכל בדרכון, (בעיין בילתי מזוינת וללא כל מחשב, למי שלא טס בתוך ארה"ב) לצורך סיווג הנוסע בטחונית, דהיינו האם יעבור בדיקה רגילה או "מיוחדת".

Immigrant

New member
תיקון קל-עובד הבטחון לא מציץ בדרכון

על מנת לקבוע סיווג, הסיווג נעשה בזמן הצ'ק אין. הסיבה היחידה שמסתכלים על הדרכון בכניסה לביטחון היא לוודא שהדרכון וכרטיס העלייה למטוס שייכים לאותו אדם, ולא חס וחלילה מנסה מישהו להכנס עם כרטיס עלייה למטוס שלא שייך לו.

אני משוכנע שאתה טועה,

הכרתי לא אחד ולא שניים שהסטטוס שלהם היה שהיית יתר , ובכל זאת היו טסים באופן קבוע ברחבי ארה"ב. יותר מזה, בעבר כשהייתי בתהליך שינוי הסטטוס, והויזה שלי כבר לא הייתה תקפה נאלצתי לבצע מספר טיסות, בפעם הראשונה שעמדתי מול הפקיד ראיתי שהוא מדפדף בדרכון בצורה מוזרה, אז ניסיתי להסביר לו שאני "בסדר" ושאני בעצם בתהליך, התשובה שלו הייתה "אין לי מושג על איזה תהליך אתה מדבר או איך לבדוק את זה, וזה גם לא מה שאני מחפש, כל מה שאני רוצה לוודא זה שהשם שלך תואם לשם ששריין את המקום בטיסה, והדרכון שלך משום מה הפוך...." והיות ובתקופה זו טסתי מספר לא מועט של פעמים, אני לא חושב שמשהו השתנה. טיסה פנימית היא כמו לקחת אוטובוס, רק צריך לוודא שהשם של הנוסע שרשום על הטיסה והשם של מציג התעודה המזהה זהה.

noamk

New member
אין קשר בין הדברים

א. אפשר להיות לא חוקי ועדיין להחזיק רשיון נהיגה. אם מחר יפטרו אותי ותשלל לי האשרת העבודה שלי - עדיין יהיה לי רשיון נהיגה חוקי לחלוטין. עד שנת 2011 דרך אגב. מעבר לזה - יש מדינות שמוציאות רשיון נהיגה שתוקפו ל-40 שנה ("לכל החיים"). הרשיון יהיה תקף גם אם אתה בסטטוס לא חוקי בארה"ב. חברות התעופה עצמן לא יודעות אם יש לך או אין לך overstay. ב. לאור העובדה שאני טס למעלה מ-100 טיסות בשנה - לא התבקשתי מעולם לדרכון, ומעולם לא בדקו לי דבר מעבר לרשיון נהיגה. ג. חברות תעופה מחויבות לדווח ל-TSA במידה ויש משהו חשוד. מהו דבר חשוד ? אם הזמנת כרטיס פחות מ-24 שעות לפני הטיסה. אם הזמנת כרטיס לא על כרטיס האשראי שלך. אם החלפת כרטיס ו\או חברת תעופה ברגע האחרון (וקרה לי כמה פעמים שטיסה בוטלה ו-UA שמו אותי על טיסה של חברה אחרת) (ב- US Airway על הבורדינג פס שלך יהיה "SSSS". ב- northWest - "***", וכו'). במקרה כזה ה-TSA יעשה לך בדיקות מקיפות. TSA רשאי לבקש ממך דרכון אם בא לו. TSA תאורטית רשאי לעשות מה שבא לו - כולל לקרוא לשוטרי הגירה, שרוב שדות התעופה הגדולים מאוישים בהם. ג. אאל"ט- מי שאינו תושב או אזרח מחויב לשאת איתו את הדרכון, אבל אני לא בטוח ב-100% לגבי העניין הזה. אני אישית - שאני טס טיבות פנימיות מראה את הרשיון נהיגה, אבל תמיד נושא איתי את הדרכון ליתר בטחון. שורה תחתונה - רוב הסיכויים שאם מישהו לא חוקי יטוס בתוך ארצות עם רשיון נהיגה זה יעבור בלי שום בעיה. אבל - עדיין יש סיכוי שאם הוא יעורר חשד יוכלו לגלות שהוא לא חוקי. וניהול סיכונים זה משהו אישי.

Mrs G

New member
תשמע סיפור.

לפני חודשיים בערך. בעלי, קוזאק בחזותו - עלה על טיסה היוצאת מפלורידה. הציג רשיון נהיגה, הכל הלך חלק. בהגיעו למושב המיועד גילה לתמהונו שעל ידו יושבת ממוטה - הבחורה תפסה את המושב שלה + חצי מהמושב שלו, אין מצב שהוא היה מצליח לדחוק עצמו למושב. כישראלי טוב, לא הסכים לשבת וביקש לדחות את הטיסה. אחרי 5 דקות באו אליו שוטרי אימיגריישן ואנשי הומלנד סקיוריטי - הוא ישב אצלם 4 שעות בחקירה. למה הוא לא מוכן לעלות על הטיסה. הוא הסביר, הם קנו - לא אחרי שבדקו את הסטטוס שלו. אחרי שירד מהמטוס, הם הורידו ממנו את כל האנשים נושאי הדרכונים הזרים. כולם ישבו ותושאלו.רצה הגורל שישבו שם שלושה ישראלים לא חוקיים נושאי רשיון נהיגה אמריקאי. אני לא חושבת שהיום הם בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות. למחרת, כשחזר לטיסה המיועדת, הוא שוב נעצר לשאלון קצר ושוב הורידו מהמטוס את כל האנשים שעלו על הטיסה עם דרכון. הסיפור הזה לא בול סותר את מה שאתה אומר, אני יודעת, אבל הוא לא בול מעודד לאנשים לא חוקיים שמעוניינים לעלות על טיסה, לא ?

אני אומר שוב :

הפחד שלה הוא מוצדק והוא חלק בלתי נפרד מלהיות בלתי חוקי. אלוף אין לי ספק שהסיפור שלך הוא אמיתי וסביר להניח שאתה צודק בנושא הפרדת הרשויות שקיימת פה בהכל. באותה מידה שוטר שעוצר אותך על עבירת תנועה לא יכול לגרש אותך מהמדינה גם אם אתה לא חוקי. זה לא מעניין אותו וזה לא מתפקידו. אבל כל זה לא משנה. העובדה היא שהיא לא חוקית והמצב שלה שונה. אני לא הייתי ממהר להרגיע אותה פשוט מהסיבה שהמצב שלה מועד לפורענות.

mavor

New member
2 הסנטים שלי

שני מקרים שונים הראשון אני : בטיסה חזור מוגאס לNY בעליה לטיסה הבידוק הבטחוני ביקש דרכון (נתתי רשיון נהיגה ישראלי) והוא בדק את ה I94 שבדרכון ולא רק את השם (ובדק לעומק +בדק את החותמת בדרכון אצמו) בטיסה הלוך יש לציין שממש לא עינין אותם הדרכון שלי השני מקרה מייד שניה: בביקור אצל האורך דין שלנו הוא סיפר לנו על לקוחה שלו שהיתה בסתתוס זהה לשלי (ממתינה לGC על בסיס נישואים) והלכה לDMV בבלוג אילנד משהוא בדרכון שלה לא מצא חן בעני הפקידה שם (שכאמור היא לא שוטרת) והיא ביקשה ממנה להמתין בצד וקראה למישטרה (הגיעו שוטרים בלגן ואז העורך דין הגיע וסידר את העינין לפני שהוא הסלים) לכן העצה של האורך דין שלי לגבי היא להסתובב תמיד אם המיספר שלו על קול מיקרה (היא ציין שהוא היא מופתע מכול הDMV כי אין להם קשר אם ההגירה) אבל המסקנה לפי דעתי היא שתמיד אפשר לפגוש פקיד ממשלתי בעל פתריוטיות יתר \ אופי ניבזי שיכול להקשות את החיים

casper10

New member
לסיכום

שורה תחתונה-אחרי 9/11 הכל השתנה בידוק בטחוני באחריותם לבדוק פספורט והכל קפוצינו למה אתה חושב שיש תאריכים בדרכון-סתם ליופי יש סיבה-יש חוקים וכל מדינה יש לה אפשרות לעכב אדם ואף לעצור אותו אם יש סיבה ושהיית יתר היא סיבה מספיק טובה על מה תתלונן שעצרו אותך..איזה סיבה-אתה יהודי..שחום..נמוך? לא ---עצרו אותך על שהיית יתר גם עורך דין לא יעזור רוצה לבדוק-בבקשה-תנסה אני רוצה לראות עובד זר בארץ שהויזה שלו תמה ..יכול לטוס חופשי ישר יעצר-למה כנראה בישראל גזענים=נכון קפוצינו תגיד טעיתי ..תוריד את הראש ותמשיך הלאה הקפה עליי

Nobilis

New member
שמע...

מאיפה אתה מוציא את "באחריותם לבדוק פספורט"? בטיסות פנים אפשר להשתמש ברשיון נהיגה כאמצעי מזהה. אמרו לך את זה כאן לא פעם, ולא פעמיים. הדרישה היא ל-Government-Issued Photo ID. זה אומנם יכול להיות דרכון, אבל זה גם יכול להיות רשיון נהיגה. כמו כן, אין לחברת התעופה שום מחוייבות לבדוק את הדרכון שלך לשהיית יתר. שוהים לא חוקיים עושים שימוש בטיסות פנים באופן קבוע. נכון, תמיד אפשר לפול על פקיד שלוקה בפטריוטיות יתר, אבל זה חלק מהסיכון בלהיות בלתי חוקי. באותה המידה גם מוכר במכולת יכול להלשין עליך לאחר שתראה לו דרכון בשביל לרכוש אלכוהול. אז, בתמצית, קפוצינו צודק. אם כבר, אגב, זה האינטרס של חברת התעופה לשחק אותה ראש קטן בקטעים כאלו, שכן הרצון של חברת התעופה הוא שיהיו לה כמה שיותר נוסעים. ולגבי הקטע של יהודי, שחום, נמוך, גזענים, וכו' - אף אחד לא רמז נכנס למקומות האלו, וזה פשוט לא רלוונטי.

Cappuccino

New member
הסיפור שלך מוכיח

את מה שיודע כל מי שטס בארה"ב, שאין כל בדיקת סטטוס הגירתי לנוסעים, לפני הטיסה. עכשיו, הבעל שלך עשה בלאגן וקראו לשילטונות. זה סיפור אחר ומאוד חריג. הסיכוי לכך הוא בדיוק כמו אותו סיכוי להעצר ע"י שוטר או עובד ממשלתי שיחליט לחפור. סיכוי קטן מאוד בדרך כלל (למעט בלאגניסטים) שהוא אכן כמו שהוזכר חלק מחיו של שוהה בילתי חוקי בארה"ב (לא מומלץ, שלא תהיה טעות).

Mrs G

New member
אני חושבת שהוא מעבר.

הדמוקרטיה בארצות הברית, קצת מתאבדת לעניות דעתי. תחשוב על זה - הם הורידו במכוון אנשים נושאי דרכון זר/מבטא וחזות שונים. הם יוצאים מתוך נקודת הנחה שהם מועדים לפורענות וקיבינימט הפוליטיקלי קורקט. זה הרי קייס לתביעה על בסיס אפליה של גזע/דת/מוצא, אבל זה לא מעניין אותם יותר. ד"א - אאל"ט מנסים להעביר עכשיו חוק שכל שוטר יוכל להיות עם מסוף ישיר לאימיגריישן וכל שוטר יוכל לשאול אותך על הסטטוס שלך. אמריקה מגינה על עצמה, לעיתים מפני כאלה שלא בדיוק באו לפגוע בה. מצבם של כל הלא חוקיים מועד לפורענות. תראה מה קורה עם רשיונות הנהיגה - עד לפני שנתיים זאת לא היתה בעיה להוציא רשיון גם אם הסטטוס שלך לא חוקי. אני כבר לא מדברת על סושיאל סקיורטי ולא מדברת על חקירות אותם צריכים לעבור אנשים שרוצים להתחתן עם אזרח אמריקאי (אני עברתי את זה לפני 8 שנים בערך - מי בכלל שאל אותי משהו ?) הם סוגרים את הטבעת וזו טמינת ראש בחול להגיד שאפשר יהיה לחיות פה בתור לא חוקי מתחת לרדאר, בשקט ובשלווה בעוד שנה.

טל ר

New member
יש להם חור בלוגיקה

הבעיה בארה"ב היא בעיה יסודית מאוד: אין National ID. מכאן - אזרח ארה"ב אינו מחוייב להסתובב עם כל מסמך אשר מעיד על הסטטוס שלו כאזרח. בעל גרין-קארד חייב לשאת את הגרין-קארד, בעל ויזת עבודה זמנית חייב להסתובב עם עדות לשהיתו החוקית בארה"ב. אבל אם אזרחים אינם חייבים לשאת דבר, כיצד יבדיל איש רשויות האכיפה בין אזרח לבין שוהה בלתי חוקי שאינו נושא עליו דבר? עד שהם לא יפנימו את העניין הפשוט הזה, דבר לא ישתנה. זו בדיוק הסיבה שאני מקבל מדי פעם זימון ל-Jury Duty למרות שאני לא אזרח - הם לא יודעים שאני לא אזרח. טל.

למעלה