טיסה עם תינוק

טיסה עם תינוק

אנחנו עומדים לטוס טיסה ארוכה (כ-11 שעות) עם תינוק בן 10 חודשים. אשמח לשמוע פטנטים של איך לעבור את הטיסה בשלום, מה כדאי לקחת וכו´. תודה !

לאה_מ

New member
לא התנסיתי בכך אישית, אבל מידע כללי

אם הוא יונק, מומלץ להניק אותו בהמראה ובנחיתה למניעת לחץ באוזניים. אם הוא לא יונק, אולי בקבוק או מוצץ יכולים לעשות את העבודה, בכל מקרה צריך לחשוב על זה. אני יודעת שאפשר להזמין ארוחות מיוחדות, אבל נראה לי שלא צריך לבנות על זה, ובכל מקרה לבוא מצויידים. גם במקרה הזה, אם את מניקה, יש לך יתרון גדול. ספרים ומשחקים לטיסה (כל מיני דברים קטנים) נראים לי ממש ציוד חובה. אני חושבת שחברת התעופה מספקת עריסות - כדאי להזמין מראש, אבל כדאי לברר בדיוק מה הגודל שלהן, כי אולי זה קצת קטן ולא יהיה לו נוח. קראתי איפשהו שמישהי סיפרה שהיא ובעלה הזמינו לעצמם שני מושבים עם רווח של מושב אחד ביניהם, והביאו את התינוק בסל קל של האוטו, מתוך הנחה, שהמושב הפנוי לא יאוייש, והתינוק יוכל "לשבת" ביניהם. אם הטיסה עמוסה, זה לא יעבוד. נראה לי שעדיף לקחת טיסת לילה (כלומר טיסה שיוצאת מכאן בשעות הערב המאוחרות) כדי שחלק גדול ככל האפשר מהטיסה יעבור בשינה. חוץ מזה, בטיסה כל כך ארוכה, את צריכה לקחת בחשבון שיתכן והוא (ואתם) תסבלו מג´ט לג בימים שאחרי ההגעה, ושהוא ירצה לינוק (או לאכול) בשעות לא שגרתיות, ולישון בשעות לא שגרתיות. זה מסתדר תוך שבוע בערך. טיסה נעימה.

נעה גל

New member
אני טסתי עם תינוקות

פעם אחת עם אורן כשהיתה בת 8 חודשים, ופעם שניה עם איתמר כשהיה בן 8 חודשים. עם אורן הטיסה עברה בשלום (חוץ מזה, שבטיסה חזרה בקעה לה שן והיא צרחה במשך 5 שעות). עם איתמר היה יותר בלגן - בדיוק בהתאם לאופיים ביום יום. אני ממליצה לכוון את הטיסה על טיסת לילה, זה מקל עליהם והם נרדמים. יש היום אטמי אזניים (ראיתי בבית מרקחת) שאפשר לשים כדי למנוע את הלחץ באוזניים - אני לא יודעת אם הם מתאימים לתינוקות. כמו כן, כדאי לבקש מראש את המושב שליד יציאת החירום. יש שם שטח קטן ואפשר להושיב את הילד על הריצפה ולתת לו לשחק עם צעצועים. מהנסיון שלי, חברות התעופה דואגות להשאיר מושב פנוי ליד הורים עם תינוק - במידה וזה מתאפשר כמובן. בענין הצעצועים - הייתי מביאה כמה מוכרים, אבל גם אחד או שניים חדשים שירתקו אותו. וחוץ מזה, כדאי גם לשאול בפורום להיות הורים - בטח יהיו להם מלא רעיונות טובים.

אינדיגו

New member
עוד משהו לגבי טיסות

היות ומדובר בטיסות ארוכות , את ככל הנראה תקבלי מושב קצה כשלמולו יהיה המושב (מין ערסל כזה) של התינוק. מהתרשמות לא מבוטלת שלי בטיסות ארוכות עושה רושם שילדים קטנים די מתרגלים לרעיון ומתנהגים כפי שהם מתנהגים בבית (אך כלואים בחדר אחד). אפשר לטייל איתם הלוך ושוב במטוס חוץ מהפעילויות האחרות שהוזכרו כאן , זה יכול להיות משעשע. אם הילד שלך צועק או בוכה , אל תתרגשי , אפילו אם יעשו לך פרצופים, ואנשים יתעוררו מהחרופ שלהם , תתנהגי טבעי ורגוע, הילד בטוח שכן. טיסה נעימה.

Iris & Ron

New member
קבלת רעיונות מצויינים! עוד תוספות

תלוי באיזו חברת תעופה את טסה, אבל העריסה של אל-על, למשל, זערורית. הילד שלי לא הצליח לשון בה בגיל 9 חודשים, אבל היא היתה מצוינת ככלי קבול לכל הפיצ´פקעס שהיו לנו. קחי שמיכת פוך קטנה שתוכלי לפרוש על הרצפה ואולי הוא יוכל לנוח עליה. לגבי צעצועים: קחי דברים (ספר או בובה או שמיכה) שהוא אוהב וקשור אליהם, אבל גם כמה שטיקים חדשים, למשל, בועות סבון, בובות אצבע לשיר ולספר, בלונים, מדבקות, בקיצור, צעצועים לא מרעישים. רוב הסכויים שהילדון יפתיע אותך וישן בשלווה אם זו תהיה טיסת לילה. נסיעה טובה

רז2

New member
אנחנו כן השכבנו את הקטנים בעריסות

טסנו איתם לארה"ב בגיל 9 חודשים, והעריסות היו צפופות להם אבל הם הצליחו להרדם. הבעיה היתה שלא היתה אופציית קשירה ומבוגר אחד חייב היה להישאר ער כדי לשמור עליהם, שלא יפלו מהעריסות.. מעיק למדי. לקחנו את הדובים האהובים עליהם, כמה ספרים, וצעצועים חדשים שקניתי במיוחד לטיסה. חוץ מזה לא נתתי שום אוכל מלבד פורמולה. לא ניסיתי פירות וכו´. חבל על הטירחה והליכלוך. בגדים להחלפה, גם לכם במקרה שהתלכלכתם... חוץ מזה טיילנו במטוס די הרבה. אם יש אפשרות בהחלט עדיף טיסת לילה.

limori

New member
שלום פנינה

אני טסתי המון המון עם רואי. והנה כמה טיפים מומלץ לקנות מזרון מתנפח קטן (מזרון ים). לא הענק לגדולים יש גם קטן. את מנפחת ומשכיבה את התינוק עליו ועטוטפת אותו בהמון המון המון שמיכות כי למטה מאד מאד קר. תביאי לו המון ספרים שהוא אוהב ומשחקים שהוא אוהב. יכול מאד להיות שהוא ישן כל הטיסה או רוב הטיסה. תלוי באיזה חברת תעופה את טסה לכל חברה יש "מיטה" שונה לתינוקות וקרוב לודאי שלגיל של בנך היא תהיה מעט קטנה. מומלץ לתת להם מוצץ או בקבוק בזמן ההמראה והנחיתה. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול אותי

טלגל

New member
אני גם טסה עם בן 8 חודשים, האם

הוא יוכל לישון בערסל? הוא תינוק די גדול לגילו, חוץ מזה אילו משחקים אפשר לקנות לו ולעניין אותו?

אפרתש

New member
עשרות אלפי בגדים + לגבי עריסה

אחרי שנגה הקיאה והחלפנו בגדים, היה לה שלשול, ושוב החלפנו בגדים. ואז היא שיחקה עם הקרח במיץ התפוזים, ותנחשי מה קרה? ובגלל שבמטוס קריר, הם חייבים להיות לבושים ובלתי רטובים כל הזמן. אל תשכחו גרביים! גם בקיץ! לגבי עריסה - בגיל שנה ורבע, ונגה ילדה יחסית גדולה לגילה, היא ישנה בעריסה של אלעל. קצת צפוף, אבל כנראה לא הפריע לה.

למעלה