טיסה מזרחה

sagiari

New member
טיסה מזרחה

כל הטיסות הבי"ל שנדונו בפורום היו מערבה קפריסין איי יון וכד´ האם מישהו טס מזרחה דהיינו לירדן/רבת עמון אם תשאלו מה אני מחפש שם אז 1.יש לישם חברים 2. זו טיסה בינ"ל על כל המשתמע מכך ללא החשש של נטישה בים כדאי לנסות. אז לאילו שעשו זאת אשמח לקבל מידע תודה

זיו מ

New member
טיסות מזרחה

ודאי שיש טיסות מזרחה שהרי השלווה והשלום באזורינו... וברצינות ניתן לטוס מזרחה ללא בעיות מיוחדות, הירדים חביבים והטיסה קצרצרה. רצוי לצאת למרקה ולא לקווין עליה. האגרות זולות יחסית ללרנקה וודאי שיחסית למצרים. ואפרופו מצרים, ניתן גם לטוס לשארם ולקהיר (דרך אילת ואז אין מעבר מעל ים), רק שהאגרות שם מאפשרות לקנות מטוס... אשמח לענות לשאלות נוספות בדואל.

deutsch

New member
../images/Emo61.gifעדיך לנחות בים מאשר...

לחטוף אבנים קללות ואפילו כדור בראש.

sagiari

New member
תשובה לא רלבנטית

חבל שאינך עונה לענין עשיתי את הדרך כמה פעמים ברכב זה לא מסוכן יותר מאשר נסיעה באיו"ש. הבעיה שהדרך אורכת למעלה מ4 שעותלכל כיוון כולל מעבר גבול מסורבל (בגשר שייח חוסיין) להערכתי טיסה בC172 אמורה לארוך כשעה ולכן אם אין מגבלות אחרות זה פיתרון טוב

deutsch

New member
אתה צודק..

נכון תשובתי לא רלבנטית, אך ,אני חושב שאין מה לחפש שם בזמן הזה.

טסתי לירדן בשנת 1995

בשנת 95 קצת לאחר "פרוץ" השלום טסתי לירדן לפחות 3 פעמים. הטיסה אמנם קצרה ומהנה ואז, גם קבלת הפנים היתה מאוד מרגשת. כפי שנאמר פה, נחתנו ´במרקא´, שדה שנמצא כמעט בלב ´רבת עמון´ (אגב, שמה ההיסטורי הוא ´פילדלפיה´, פרט פיקנטי ומעניין) והפיינל די קרוב לבתי מגורים (אפשר להציץ להם מהמרפסת). בכל אופן, אני לא בטוח שהם מאוד ישמחו אם תטוס אליהם היום, אני משוכנע שזה יעמיד להם בעיות אבטחה ומבוכה. בכל אופן, מעבר למרשים ואישורים אתה זקוק גם לאישור של זלמנסון ממחלקת הביטחון של משרד התחבורה, יתכן והוא לא יאשר להשאיר המטוס לבד ללא השגחה. אם תטוס, ממתינים לסיפור פה בפורום. יוסי מיליס

D o c

New member
לא בעייה בכלל, בעיקר אם יש לך חברים

טסה לעמאן היא לא בעייה בכלל, אפילו בימים טרופים אלה. מומלץ לטוס למרקה (OJAM), האגרות שם הרבה יותר זולות (משהו כמו 50 דולר, פלוס 80-100 דולר להנדלינג), והאנשים יותר נחמדים. בשדה עצמו לא צפויה בעייה בטחונית, הבעייה מתחילה כשיוצאים מהשדה, כי רוב נהגי המוניות הם פלשתינאים. צריך אישור נחיתה מהירדנים, דבר שלא קשה להשיג. לגבי אישור ביטחון (מזלמנסון) המצב יותר מסובך. לגבי טיסה פרטית אין לא סמכות לא לאשר את הטיסה. טיסות מסחריות לירדן (וגם למצרים) מוגבלות בכך שתהיה שמירה ישראלית על המטוס (אם הצוות נשאר בשדה, ויש לו קשר עין עם המטוס זה נחשב שמירה ישראלית). חוץ מזה, הפקחים הירדנים מאוד נחמדים, מקצועיים ואדיבים, וכמן-כן אנשי הנהלת השדה שם. אם אתה צריך עוד פרטים, צור איתי קשר. הדוקטור

אז לא הבנתי...

אגרות נחיתה והנדלינג - 150$, חנייה- כמה ?, אגרות נוסעים- כמה ? נהגי המוניות מסוכנים לבריאותך אבל זאת לא בעייה כי צריך להשאר בשדה ולשמור על קשר עין עם המטוס (לדעתו של זלמנסון, הוא אחראי גם על טיסות פרטיות, היו כבר הרבה ויכוחים איתו) - אז מה כל כיף בזה ???? האופציה השנייה - קפריסין (אגרות נחיתה + הנדלינג + אוטובסים בשדה + אגרות ל -6 נוסעים + חנייה ל- 4 ימים כ- 300 $), אין צורך להשאר לשמור על המטוס וחצי שעה אחרי שהגעת אתה כבר יושב במרפסת של "מונטה קרלו" (מסעדה מפורסמת בקרב הטייסים והיכטונרים הישראליים) ושותה KEO קר ומרווה (בירה מקומית נפלאה) כשעל השולחן צלחת עמוסה טבעות קלמרי פריחות ונפלאות (מי שיש לו בעיית כשרות רשאי לחשוב שאלו טבעות בצל - בקפריסין הכל הולך). אז לסיכום, אני לא נדחף למקומות שלא אוהבים אותי ומקבלים אותי כאורח רצוי, אבל זה באמת טעם אישי שלי. אגב, אם מותר להשוויץ, יש לי תמונה עם המלך חוסיין ז"ל, כאשר קיבל את פנינו במרקע בשנת 1995 - הטיסה הראשונה מעטרות ירושלים לירדן. יוסי מיליס

D o c

New member
תלוי למי

150 דולר כולל הכל, ולפעמים אפשר להתחמק מההנדלינג (אותו סיפור כמו אולימפיק ביוון). לגבי זלמנסון, שווה להרים לו טלפון ולשאול. לדעתי לטיסה פרטית אין בעיה, בייחוד למרקה, שהוא גם שדה צבאי. (בד"כ הירדנים מנדבים חיילים משלהם לשמור על המטוס). למי שצריך לנסוע לשם זה פתרון לא רע, ובטוח יותר מאשר לנסוע ברכב, אם באים לאסוף אותך מהשדה. לכל השאר, זו יכולה להיות חוויה טיסתית מעניינת, ובעלות נמוכה יותר. מעבר לאגרות הזולות יותר, גם הטיסה עצמה קצרה יותר מאשר קפריסין. בעניין פוליטיקה: הירדנים עצמם, אלה שאינם פלשתינאים, מתייחסים אלינו יפה, בדיוק כמו לפני שנתיים שלוש. אל תשכח שהם יודעים טוב מאוד עם מי יש לנו עסק... דוק

למעלה