טיסה לספרד

krembo1vanil

New member
טיסה לספרד

אני מתכנן לטוס לספרד בזמן הקרוב הבעיה שאני לא ממש מכיר מקומות בהם אפשר לראות הופעות של פלמנקו אז מי שהיה ויכול להמליץ לי - אני אשמח מאוד

אמרוקאי

New member
אם כך, הרי לך 2 מומלצים

Cordobes (נמצא על La Ramblas) וגם El Tablao De Carmen (נמצא ב Pueblo Espanol). בשניהם עולה כרטיס כניסה 30 יורו לאדם, אבל אם אתה קונה את ה- Barcelona Ticket אתה מקבל 20% הנחה. יותר פרטים - בהמשך. עכשיו אני פשוט ממהר החוצה...

אמרוקאי

New member
שבע (7) הופעות פלמנקו - סיכום קצר

אני מנצל כאן את בקשתו של קרמבו-וניל כדי לסכם בקצרה (ואולי להשוות בין) 7 הופעות פלמנקו שדחסתי לתוך תקופה קצרה יחסית (עבורי בכל אופן). כל הופעה תזכה כאן להודעה (אחת לפחות) נפרדת. (יקח לי קצת זמן לסכם - זה יתפרש כנראה על פני מספר ימים.)

אמרוקאי

New member
Noche Flamenca: ניו-יורק (מדריד)

זוכרים את הדיווח שלי מניו-יורק על להקת פלמנקו בשם Noche Flamenca? זה קרה באמצע מאי 2005 והיווה למעשה הכנה לחוויה האותנטית והאינטנסיבית של פלמנקו בארץ הלידה שלו, ספרד. לא אחזור כאן על מה שכתבתי על הלהקה לפני מספר חודשים בפורום (תוכלו לקרוא זאת בהודעה המקורית כאן). רק אוסיף שלאחר שצפיתי במספר הופעות מהרמה המקצועית ביותר, אני מבין שלהקת Noche Flamenca נמצאת ברמה גבוהה מאוד, יתכן שאולי ברמה הגבוהה ביותר. זה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שזוהי להקה ספרדית ספרדית (ממדריד), למרות שחלק ניכר מהופעותיה נעשה בארה"ב. הלהקה לא איכזבה - וביצעה לא רק טנגוס ובולריאס (שההדיוטות כל כך מתלהבים מהם) אלא גם סולאה ואפילו סיגריאס, עם שירה שמאפיינת פלמנקו חונדו.

אמרוקאי

New member
התוכניה ורשימת האומנים

נקודה מאוד מעניינת בקשר לתוכניה: למרות שהלהקה נצמדה פחות או יותר לתוכניה, היא ביצעה קטעים שלא מופיעים שם. גם הרשימה של האמנים לא לגמרי מדוייקת - נראה שהיו שם שינויים של הרגע האחרון. מילת המפתח כאן היא "פחות או יותר".

אמרוקאי

New member
CORDOBES (ברצלונה)

WOW
לפתוח את חווית הפלמנקו בהופעה מקצועית ומלוטשת שכזאת. קשה לתאר את העוצמה והאנרגיה במילים. אולי בכל זאת מילה אחת: מהפנט. מאוד מלוטש, מאוד מקצועי, וברמה הגבוהה ביותר
אבל... רחוק מלהיות עממי. אני נזהר מלהשתמש במילה "לא אותנטי", כי... איך אפשר להאשים ספרדים צוענים בחוסר אותנטיות, רק בגלל שהם נמנעו מלהציג קטעים פשוטים ו/או את כל הספקטרום של הסגנונות השונים של הפלמנקו?
רבותי! הלהקה שהופיעה ב-CORDOBES הציגה רק בולריאס וטנגוס. זהו! היתה זאת שעה וחצי של אנרגיה גבוהה ומהירה מהסוג אחוז-התזזית ביותר.
וזה היה פשוט מדליק. ברור לי שההופעה נועדה בראש ובראשונה להרשים תיירים. אבל זה לא עושה את זה פחות פלמנקו. לכל היותר זה גורם לכל מי שמנסה להתעסק בפלמנקו, לקנא ברמה הגבוהה של האמנים שם - כולם היו וירטואוזים: כל הגיטריסטים, כל הרקדנים והרקדניות. וכל אחד הציג את יכולתו המרשימה - ביחד ולחוד.

אמרוקאי

New member
שימו ../images/Emo23.gif למחיר הכרטיס

המחיר הרגיל לאדם הוא 30 יורו. אבל אם אתם קונים "כרטיס ברצלונה"
מקבלים 20% הנחה. המחיר של "כרטיס ברצלונה" משתנה בהתאם למספר הימים שבהם אתם מתכוונים לנצל את הכרטיס. עבור יומיים שילמנו 17 יורו (כל אחד). זה השתלם כי דחסנו המון (כלומר בזבזנו המון
). אם אינכם להתכוון לבקר שם בכל מוזיאון אפשרי ובכל אתר שיכול לעניין תיירים, לא משתלם לקנות את הכרטיס. אגב, "אנחנו" זה אשתי ואני.

אמרוקאי

New member
אל תקנא ../images/Emo13.gif

זה לא משהו שאני עושה כל יום, ואפילו לא כל שנה. בהמשך (בסוף היום) אמשיך עם ההופעה השנייה בברצלונה, ואז אעבור לגרנאדה... Hasta Pronto

אמרוקאי

New member
el Tablao de Carmen (ברצלונה)

איבדתי את כרטיס הכניסה, ולכן אספק כאן רק את הקישור לאתר הרשמי שלהם, שם תוכלו להתרשם ממה שיש להם להציע, וגם איך להגיע ומידע כללי אחר הקשור אליהם. הטבלאו של כרמן (ע"ש כרמן אָמָיָה) מבטיח בפרסומותיו flamenco puro. ואכן, הפלמנקו שחויתי שם היה הרבה יותר מגוון מזה שראיתי ב-cordobes. היה שם cante עמוק, היה גם סיגריאס וסולאה - היה מגוון רחב יותר של palos. לבסוף, הוזמנה לבמה באורח ספונטאני ביותר, אורחת מקורדובה שבמקרה ביקרה שם. רקדנית מבוגרת למדי (שלא היתה לבושה כלל לאירוע) שהדהימה במקצועיותה גם ללא הלבוש המסורתי. הרקדנית עלתה לבמה יחד עם בתה, ושתיהן חוללו באופן מופלא ללא חזרות וללא הכנות. ספונטאני זה אותנטי?
הגיטריסטים היו צעירים יותר מאלו שב-cordobes אבל... וירטואוזים יותר! לנגן הצעיר יותר אף ניתנה הזדמנות להפגין את יכולתו המרשימה בקטע מפורסם למדי של Paco de Lucia (לא זוכר את שם הקטע כרגע). מה שהיה מאוד מבלבל מבחינתי אצל אותו נגן היה ש... הוא החזיק את הגיטרה הפוך... טוב, לא נמתח אתכם יתר על המידה: הוא פשוט היה איטר יד ימינו, וניגן בגיטרה שהותאמה לו במיוחד - בדומה לפול מקרטני (למי שכאן יודע מי זה
).

אמרוקאי

New member
"שיטת מצליח" ../images/Emo5.gif

ניסים, שהיה חדש בשכונה, נכנס למכולת השכונתית בפעם הראשונה כדי לקנות מספר מצרכים בסיסיים. הוא לקח כיכר לחם (לבן) אחת, שקית חלב אחת, וקופסת קוטג' אחת. כשביקש לשלם עבור המצרכים, נדהם ניסים כשהחנווני ביקש ממנו 100 ש"ח. "מה?", אמר ניסים, "איך הגעת ל-100 ש"ח? הרי כל מה שקניתי היה לחם אחד, חלב אחד וקוטג' אחד. תראה לי את החשבון." "בבקשה", אמר החנווני, "אין שום בעיה": - לחם: 3.25 ש"ח - חלב: 4.18 ש"ח - קוטג': 4.93 ש"ח - מצליח: 87.64 ש"ח ------------------------- סה"כ: 100.00 ש"ח "בסדר", אמר ניסים, "לחם, חלב, וקוטג' זה אכן מה שלקחתי. אבל מה זה מצליח?"
"פשוט מאוד", ענה לו החנווני, "מצליח - מצליח. לא מצליח - לא מצליח". ובכן, ב- Tablao de Carmen ניסו גם עלי את שיטת מצליח.
אבל לי לא קוראים ניסים, ולכן לא הצליח להם.

אמרוקאי

New member
Los Tarantos (גרנאדה)

את זה שגרנאדה היא העיר הכי יפה בספרד אמרתי כבר?
הופעת הפלמנקו הראשונה שראינו בגרנאדה היתה ב-cueva ב-sacromonte בשםLos Tarantos. מחיר הכרטיס היה הרבה יותר זול מאשר בברצלונה: 20 יורו (ללא שום הנחות). אבל ההופעה שם היתה זו שהכי חדרה לי ל-
. העסק שם פשוט נראה הכי אותנטי: פשטות עממית משולבת ביכולת. בין הרקדניות היתה אישה שנראתה כבת 60-70. לא צעירה ולא "סקסית" - אבל הביצועים שלה היו פשוט מרגשים. ניכר עליה שהיא מנהיגת הלהקה. היא הכתיבה בכל קטע וקטע (גם כשהיא לא רקדה) את הקומפאס, את ה- contra-tiempos המהפנטים. שם גם ראיתי את הרקדנית הצעירה שענדה מגן-דויד, ולפרק זמן מה חשבתי שאולי היא נציגת הפורום שלנו בגרנאדה...
בהמשך אנסה להעלות מספר תמונות שצילמתי בהפסקות, בין קטע לקטע.

אמרוקאי

New member
Los, לא Lost ../images/Emo163.gif

והנה תמונה של חלק מהרקדניות משתחוות לקול תשואות הקהל
שימו לב לזאת בחולצה הלבנה מאחור - זוהי "הרקדנית הקשישה" (טוב, אולי הגזמתי, אולי היא לא בת 70) - מנהיגת הלהקה דה-פאקטו.

אמרוקאי

New member
../images/Emo91.gif

כאן גם נוכחתי לראשונה שמקום טוב, ממנו ניתן לראות הכל (ומקרוב), איננו מובן מאליו! בהמשך למדתי לדאוג מראש (דהיינו בעת הזמנת הכרטיס, בד"כ בבוקרו של יום ההופעה) שבעל הבית בכבודו ובעצמו יבטיח לי שאני מקבל מקום כלבבי (שורה ראשונה או מקסימום שניה). זהו הטיפ שלי אליכם: אם יש באפשרותכם, הזמינו את הכרטיסים מראש, עם הבטחה רשומה בכתב על הכרטיס עצמו.
אגב נוסף: הרקדנית מאחור באדום היא Violeta Ruiz, אשר נחשדה מצדי "בישראליוּת".
בסקירתי על הבאר UPSETTER (גם כן בגרנאדה), תוכלו לראות אותה מקרוב יותר.

אמרוקאי

New member
UPSETTER (גרנאדה)

UPSETTER איננו טבלאו. זהו בַּאר, ללא דמי כניסה, שאיננו מתיימר אפילו להיות flamenco oriented. אבל... שם זכיתי לראות את אחת הופעות הפלמנקו הספונטאניות והאמנותיות ביותר. לשם מגיעים בדרך כלל אנשים "שמבינים"... פעם בשבוע יש שם הופעת פלמנקו "למבינים", ובמקרה הזדמן לי להיות באותו לילה בגרנאדה.
נראה שהופעת הפלמנקו נעשית שם ע"י האמנים השונים יותר לשם הנפש/הנשמה מאשר לשם עשיית כסף (בשביל זה יש טבלאוס ממוסחרים כמו Los Tarantos). המצחיק הוא ששניים מהאמנים שהופיעו ב-UPSETTER בערב שהייתי בו, היו ערב לפני כן חלק מהלהקה שהופיעה ב-Los Tarantos. אלא שהפעם זו היתה אוירה יותר "קאמרית" ופחות "סימפונית" - שלושה אמנים בלבד: גיטריסט, זמר, ורקדנית.

למעלה