טיסה לישראל

Fellowship

New member
טיסה לישראל

לטובת הוצאת ויזה חדשה (H4 במקום J2) אנו מתכננים לטוס לישראל בפסח (השגרירות בחופש רק ביום הראשון והאחרון),
כנראה שבוע לפני פסח למשך 10-14 ימים.

1. אני רואה שהמחירים לכרטיס טיסה הם באיזור ה 870$ - 1,100$, תלוי בתאריך הספציפי ובפרטי הטיסה,
האם אלו המחירים בפסח והם קשיחים, או שיש טעם להמתין?
בפעם הקודמת בוסטון גיא אמר שחצי שנה לפני המועד זה עדיין מוקדם מידי ומדובר על מחירי מחירון,
הגדרתי Alerts ואכן לאחר כחודשיים תפסתי דיל ספציפי זול בכ 250$ לכרטיס (לא באפריל),
השאלה אם באפריל/סביבות פסח המחירים קשיחים ועדיף להזמין וזה הכל, או שיש טעם לחכות ולעקוב.

2. יתכן ונצטרך לדחות את תאריך החזרה (נדע זאת רק מספר ימים בודדים לפני החזרה), במידה והויזות לא תהיינה מוכנות,
מעדיפים לא להזמין מראש לתקופה ארוכה יותר כדי לצמצם למינימום את הפסד ימי הלימודים.
לא ראיתי אפשרות פרקטית של רכישת כרטיס עם אפשרות שינוי תאריך חינם (זה שמור רק לכרטיסים בסיווג יקר יותר?)
אם מזמינים לדוגמא דרך אקספדיה, הם כותבים שכל שינוי עולה 300$ לכרטיס (כבר עדיף להאריך מראש וזה הכל),
אבל אם לדוגמא אני בודק באתר של חברות התעופה, בד"כ כתוב שהעלות תלוי בסוג הכרטיס, ביעד וכו' (או שכתוב שכלל לא ניתן).
כאן יש מעט מידע בנושא (לקראת הסוף):
https://thepointsguy.com/guide/airline-change-and-cancellation-fees-how-to-avoid-them
אבל באופן כללי, אין לי אפשרות פרקטית לדעת מה עלות השינוי טרם הרכישה?

מנסיוני, כשמזמינים כרטיסי טיסה עם צפי לשינוי,

הכי זול ויעיל לקנות דרך סוכן.
פעם הסוכן שלי שכנע את אלעל להחליף לנו מועד ללא עלות. הוא בדק במחשב וראה שהוא מעביר אותנו מטיסה עמוסה לטיסה פנויה יותר, והסביר להם שזה האינטרס שלהם שנחליף טיסה. זה משהו שלא היינו מצליחים לעשות לבד.
מצד שני, במידה שמדובר בילדים בגיל בית ספר יסודי, הייתי מראש מזמינה כרטיסים לתקופה הארוכה יותר.
מדברים מראש עם המחנכת והמזכירות (צריך ויזה חדשה, זו סיבה שאי אפשר להתווכח איתה), ונהוג שהמחנכת נותנת משימות או דפי עבודה לזמן ההעדרות.
אל תזלזלו בשיעורי הבית. פעם כשהילדה שלנו חזרה לכיתה אחרי כמה ימי העדרות, המחנכת בחנה אותה באותו יום על החומר שהיא היתה צריכה ללמוד בחופשה.
זה מסובך הרבה יותר אם הילדים בגיל חטיבה או תיכון. במקרה כזה כנראה הייתי מזמינה כרטיסים דרך סוכן.

למעלה