טיסה לבד - חששות.

danihashamen

New member
טיסה לבד - חששות.

(מקווה שאני בפורום הנכון, חיפשתי מקום לשתף) בואו נתחיל מזה שאני בן 18, מתגייס עוד חודשיים.. לפני כמה ימים ראיתי בעיתון מבצע על טיסה לקרנבל בברזיל, ומכיוון שיש לי שם קרובים החלטתי ללכת על זה. הבעיה שלי היא כזאת - הפעם האחרונה שהייתי בחו"ל היא לפני 5 שנים, עם אבא בטיול בר מצווה.. אני דיי חושש להיות לבד בשדה התעופה, לא מהבחינה שאני "אהיה לבד", אלא יותר בקטע של "מה לעשות, לאיפה ללכת". אני לא בדיוק מתמצא איפה צריך ללכת להחתים דרכון או להפקיד את המזוודות.. אנערף מה. יהיה נחמד לשמוע על אנשים שהיו במצב שלי, שיכולים להרגיע אותי (אני מבין שזה לא אמור להיות בעיה, אבל אני סתם חושש כי אף פעם לא הייתי לבד בחו"ל וכאלה)

StasAshdod

New member
כעקרון

אין מי מה לחששות בידיוק. יש שלטים להכול. אבל כדאי להיות רגוע ההכי חשוב, כי שדות תעופה יש הרבה אנשים ובין כל הבלאגן אתה צריך להבין לאן ללכת לכן יש שלטים.

ציקהלה

New member
אחי זה לא בעיה.

תתאים את האותיות על הכרטיס על האותיות על המסך and here you go bob's your uncle . זה כיף תרגע אתה פוחד ממשהו שאתה לא יודע מה הוא....

danihashamen

New member
חח בדיוק

אני מפחד רק כי אני לא יודע מה זה .. אני יודע שיש מליוני אנשים ברחבי העולם שטסים לבד בלי בעיות, וזה כלום.. פשוט בגלל שזו פעם ראשונה ..

ציקהלה

New member
הדבר היחידי שאתה צריך לדאוג עליו זה

שתידאג שיהיה לך מקום ליד יציאת חרירום וליד הדלת, כדי שיהיה מקום לרגלים. ואז שתוכל לישון. רק תיזכור הם הולכים לשאול אם אתה מדבר אנגלית פשוט תגיד שכן.

danihashamen

New member
אין לי בעיה עם אנגלית

אני מדבר שוטף.. עכשיו אני בדיוק מדבר עם בנדוד שלי [הוא לא בדיוק בנדוד שלי, הוא הבן של בן דוד של אמא שלי], והוא ביקש שאני אביא לו נרגילה מהארץ XD זה חוקי בכלל ?

kit k@t

New member
חוקי...

אבל לא יודעת עד כמה הייתי סוחבת דבר כזה... זה שביר, וזה כבד, וזה לא נראה הכי טוב שבעולם כשבחור צעיר סוחב אחד במזוודה... אבל, מה הוא יעשה לגבי הטבק? אתה לא יכול לשלוח לו מלאי בלתי נגמר.... קאט

danihashamen

New member
כבר לא ממש בעיה שלי .. חח

אני אשתדל להביא לו כמה שיותר [ז"א, אני אביא לו כמה חבילות גדולות כאלה] - אחרי שיגמר לו .. he's on his own מה שנקרא :p חבר'ה, תודה רבה על העזרה, אני מחר בבוקר הולך לסגור את העסק על הכרטיס, ואני אמשיך לעדכן אתכם =] לילה מעולה לכולם.

ציקהלה

New member
חוקי עטוף את זה במלא בגדים

ואל תביא לו אחת משומשת כדי שלא יסריח. אין לי מושג מה עם הטבק אבל לא ניראה לי שזאת בעיה יש מספיק ערבים רק צריך לחפס.

I3lackM

New member
תרשים זרימה חח

בעיקרון זה הולך בערך ככה: מגיע לטרמינל טיסות יוצאות --> בדיקה בטחונית קצרה --> CHECK IN שם אתה נותן להם את כרטיס הטיסה (כרטיס או אלקטרוני) ונותן לדיילת קרקע את המזוודות שלך, בתמורה אתה מקבל BOARDING CARD שבו כתובים מספר פרטים חשובים: שעת הטיסה (מטוס ממריא), שעת הבורדינג (מתי מתחילים לעלות למטוס), שער GATE (לאן אתה צריך ללכת) ומספר+אות שמסמנים את הכיסא שלך. --> עובר בדיקות בטחוניות עמוקות יותר (סריקת מזוודות וכו') --> קונה בדיוטי פרי (רק ג'יימס ריצ'רדסון בארץ, או DFA באמריקה תודה רבה אהמ אהמ) --> הולך לגייט שלך --> יקראו במערכת הכריזה מתי מתחיל הבורדינג --> מגיש לדיילת קרקע את כרטיס הבורדינג שקיבלת קודם, היא קורעת אותו ומחזירה לך חתיכה קטנה (שתפקידה קבלה) שכתוב עליה רק זוג המספרים+אות (הכיסא שלך) --> עובר דרך השרוול, מגיע למטוס --> הדיילת מכוונת אותך לכיסא שלך. טסת? טסת. נוחתים: יוצא מהמטוס דרך השרוול --> יש לך CONNECTION (עוד טיסה ליעד שלך)? מחפש את השלט של הקונקשנים. אין לך? יאללה, מחבק את השלט של BAGGAGE CLAIM --> מגיע לאולם ענק עם מלא קרוסלות כאלו, מחפש על המסכים המשוכללים איזו טיסה שלך (טוב לדעת מה מספר הטיסה שלך) --> לוקח את המזוודה --> יוצא החוצה ותופס מונית. זהו בעיקרון. כתבתי את זה כשאני מת מעייפות אז אם פספסתי משהו תרגישו חופשי לתקן אותי.

danihashamen

New member
תודה ../images/Emo13.gif + עידכון כללי

היום בבוקר הלכתי לסוכנות הנסיעות וסגרתי הכל. הטיסה שלי ב8 בערב, שאומר שב5 כבר אני בנמל.. זה דיי טוב, אני לא אוהב להתעורר באמצע הלילה ולנסוע לשדה :p אגב, ביררתי על הנרגילה - אי אפשר משום מה להעביר, לא את הנרגילה עצמה ובטח שלא את הטבק .. חבל.

NoFaRi1

New member
אבל בגלל שהוא שאל אם אפשר

אז אמרו לו שלא. בטח אם פשוט שמים את זה במזוודה ומכסים אז לא שמים לב או משו. חוצמזה שעכשיו הרבה יותר מקפידים, אז מי יודע P:

ציקהלה

New member
אני חושב שזה צריך להכנס לקטגורית

מאמרים. כמובן עם ניספך במיקרה של החלפת טיסות.

למעלה