טיסה בחג .

litaloh

New member
טיסה בחג .

שלום,
אני נמצאת עכשיו בדילמה קשה ואני לא ממש מצליחה להסתדר איתה . אני מקווה שהגעתי למקום הנכון .
אני מתכננת עם חברה נסיעה לחו"ל . עדיין לא הזמנו טיסה, אך הזמנו לינה. התאריכים הם מ 27.9 - 7.10 . הטיסה חזור תיפול על החג . לצערי הרב לא שמתי לב לזה ואני ממש לא מעוניינת לטוס בשבת או בחג . חשבתי להקדים את הטיסה או לדחות או אותה בכמה ימים, אצלי פחות יש את הבעיה הזו גם אם זה אומר שאני אצטרך לשלם יותר . הבעיה היא חברה של חברה שלי שמצטרפת אלינו לנסיעה. יוצא שאם אני חוזרת מוקדם או מאוחר היא חוזרת לבד ( החברה השלישית ממשיכה ליעד אחר ) . היא לא רוצה לחזור לבד בשום מקרה וגם אין לה יותר מידי כסף כדי שתוכל להישאר עוד כמה ימים, וגם אם נקדים את הטיסה, זה יעלה כ -200 דולר יותר שאין לה .
הדילמה פה בעצם שאם אני לא אטוס בחג החברה " תידפק " ותצטרך להסתדר איך שהוא לבד בטיסה חזור כי כסף אין לה. ואם אני אטוס איתה אז זה אומר שאני אצטרך לטוס בחג .

חשוב לי לציין שאני לא שומרת שבת, ז"א אני נוסעת בשבת והכול פשוט לגבי טיסות ספציפית יש לי בעיה .

מה דעתכם ? מה הייתם עושים במקומי ?

אסור לטוס בחג

והמקרה שתיארת אינו מתיר טיסה בחג, לא מדובר בפיקוח נפש.

===============
נראה לי שידעת את זה.

אופירA

New member
מנהל
גם מי שאינו שומר שבת חייב בשמירת שבת

אז כל פעולה של חילול שבת או חג אסורה עלייך וגם על חברתך, אם אתן יהודיות.

אז אם את מעוניינת לקיים את חובתך בנוגע להימנעות מטיסה בשבת/חג, את צריכה להודיע זאת לשותפתך לטיסה, ולהשאיר בידיה את הבחירה כיצד לנהוג.
היא יכולה להחליט שהיא נוסעת לבד, כדי לא להוציא יותר כסף, או להחליט שהיא מוציאה יותר כסף כדי לנסוע איתך. ואם אין לה כסף אז היא יכולה להחליט לבטל לגמרי את הטיול, ואז יהיה לה כסף לעוד דברים, או להחליט לחסוך את הסכום הנחוץ מהוצאות אחרות של הטיול (שבשבילם יש לה כסף).

אם היא חושבת שדפקת אותה וזה מכעיס אותה, הסבירי לה שכלל לא התכוונת, אלא טעית, וכעת את מתקנת את טעותך ואלו נתוני המציאות כרגע. אז שתעשה את סדרי העדיפויות שלה במסגרת המציאות שנוצרה בעקבות תיקון הטעות.

למעלה