טיסה באיזיג׳ט

תמעם

New member
טיסה באיזיג׳ט

נניח שאני קונה היום כרטיסים לג׳נבה לינואר 2014 (מבוגרת ושני ילדים),ונניח שאני נאלצת לבטל,האם איזיג׳ט מאפשרת ביטול כרטיסים והחזר כלשהו של כסף?

האם היא מאפשרת העברה או מכירה של הכרטיס למישהו אחר ללא קנס?

alonaski

New member
שאלה טובה. מי יודע? ואגב, סתם לתשומת לבך

חברים שלי, משפחה בת 5 נפשות רכשו שנה שעברה כרטיסי טיסה באיזו חברה הונגרית נדמה לי... לטיסה מישראל להולנד.
רכשו דרך הנט משהו כמו חצי שנה מראש כדי לזכות בכרטיסים במחיר נמוך.
עת הגיעה הקיץ עם מועד הטיסה המוזמן - חברת התעופה הזו פשטה ת'רגל והחברים איבדו את כספם... (משהו כמו 7000 ₪ כמדומני).

אז קחי זאת לתשומת לבך...

davesh

New member
אם היו עושים ביטוח נסיעה בעת רכישת הכרטיס

אז נראה לי שכן.
אבל ברוב המקרים, אנשים עושים ביטוח נסיעה רק כמה ימים לפני הטיסה. ואם עשית ביטוח אחרי שהחברה כבר פשטה את הרגל, מן הסתם, לא תקבל פיצוי מחברת הביטוח.

Maoz20

New member
ביטוח מכסה רק ביטול נסיעה מצד הלקוח

במקרה רפואי.
כל סיבה אחרת אינה מכוסה בביטוח הנסיעות.

dfl

New member
ממש לא

לפחות בישראכרט ובויזה הישראלים, צריך להתקשר לחברת הביטוח (סוכנות "תורן", נדמה לי) ולהפעיל את הביטוח. לא יודע מה קורה בדיינרס ואמריקן.

daniweb

New member
גם דיינרס, גם ויזה

וגם בישראכארט של אישתי, זה מופעל אוטומטית.
למרות שאני מתקשר כדי לוודא לאחר קניית הכרטיסים.

dfl

New member
רק בכרטיסים ה"יוקרתיים" ההפעלה חד פעמית

daniweb

New member
באתר של ויזה אני מוצא את הציטוט:

https://www.cal-online.co.il/he-il/Cal/GoingAbroad/Pages/Insurance.aspx

"כדי ליהנות מביטוח נסיעות חינם, יש להתקשר לפני כל נסיעה לחו"ל למוקד הביטוח בטלפון:
1-700-50-57-57 או 5057*.
לידיעתך, הכיסוי הביטוחי לאותה הנסיעה ייכנס לתוקפו רק לאחר שקיבלת קוד אישור מחברת הביטוח. "

ועדיין כשהתקשרתי אמרו לי, שלא היה צורך להתקשר, אלא זה מופעל אוטומטית. יכול להיות, כפי שציינת שהוא נכנס להגדרה של כרטיס יוקרתי.

גם לי בויזה אמרו שההפעלה אוטומטית

ושאין צורך להתקשר להפעיל. שאלתי באופן מפורש וזה מה שענו לי בזמן שעשיתי את הביטוח.

z x 7 r

New member
ויזה עסקית צריך הפעלה לשנה

גם באמקס עסקי צריך להפעיל ( לא זוכר לכמה זמן זה בתוקף, נראה לי חד פעמי ).

אבל איכשהו אני לא סומך על הכרטיסים ועושה ביטוח בתשלום דרך קופת החולים.

daniweb

New member
בנסיעה "רגילה" לחול אני מסתפק

בביטוח של החברת אשראי. בנסיעה לביטוח סקי, אני מבצע את ההרחבה.

z x 7 r

New member
אצלי באחד מהם כתוב בפירוש, שיש הרחבה

עבור הסקי ( לא זוכר איזה מהכרטיסים, או אמקס עסקי או ויזה עסקי ).

אבל שוב, אני רגיל לשקט הנפשי כשיש לי נייר עבור הביטוח שאני עושה בקופ"ח.

אגב, אמרו לי שבמקרה וקורה משהו - אין כזה דבר שכל הביטוחים "יפעלו" במקביל - אלא רק אחד מהם.
אתה מכיר משהו בנושא?

daniweb

New member
לא מכיר ולא מומחה בתחום, אבל נשמע לי הגיוני

שלא יהיו כפילויות בתשלומים.

elotan

Member
חפש בגוגל "כפל ביטוח"

שזאת גם שיטה נהדרת להוריד ממך סוכני ביטוח נודניקים בטלפון

HelloweeN

New member
אם את בוחרת במחיר כרטיס הטיסה הזול ביותר,

YOU SNOOZE - YOU LOSE ואין לך שום דרך להעביר/למכור/להזדכות על הכרטיס.

אם את בוחרת באופציית ה-FLEXI (לא סגור שקוראים לזה ככה, אבל תהיה לך בחירה בין אפשרויות הכרטיס הזול ביותר למשהו יותר משודרג) את כן יכולה לקבל החזר או לפחות חלק ניכר ממנו אם את מבטלת, אבל מצד שני, המחירים של ה-FELXI הם כבר לא משתלמים ממש.

dfl

New member
באופן כללי, easyjet לא מחזירים כסף

בכרטיסים הרגילים שלהם, במחירים שמוצגים באתר, מותר ביטול רק תוך 24 שעות וגם אז גובים דמי ביטול די דרקוניים, כ-40 יורו לנוסע לכל כיוון. שינוי השם בכרטיס (בד"כ כשמוכרים אותו למישהו אחר) עולה 50 יורו לאדם לכל כוון, כך גם שינוי מועד הטיסה.

לדעתי המחירים של איזיג'ט משתלמים רק בקניה זמן רב מראש, כי במחיר השכיח אצלם של 350-450 יורו אפשר למצוא טיסה סדירה בשעות הרבה יותר נוחות לסקי.

אני ניסיתי פעמיים לקנות כמה חודשים מראש, השגתי באמת כרטיסים לז'נב ב120-180 יורו לאדם ובשתי הפעמים זרקתי את הכרטיסים לפח כי השלג היה על הפנים בתאריכים שהזמנתי. אולי זה טוב לכנסים וארועים אחרים עם תאריכים קבועים, מבחינתי לסקי איזיג'ט לא רלוונטים.

למעלה