טיניטוס

רעש וצלצולים - פספוס תשובתי קודם

נשלח קודם בלי תוכן. מצטערת. הכבד - היות והוא, למעשה, חולש על הכל - ודאי שגם הוא יכול להיות פגוע. וכל העצות שלי ושל האחרים יכולות לסייע גם לריפוי הכבד. וחובה שכך יהיה. ובוודאי, לא לוותר ולהיכנע ולא ללמוד לחיות עם הבעיה בשלום. זו בדיוק הדרך ממנה הריפוי הטבעי מתרחק. ברפואה המערבית=הקונבנציונלית כך היא הגישה וההכוונה ואילוף בני-האדם. לימדו לחיות עם המצוקה. נהדר. כך, בעייתכם תגדל, תתפזר לעוד איברים ומקומות ותישארו שפוטים שלנו עד סוף ימי חייכם. ומשכנעים, ששום דבר לא קשור לשום דבר. ולכן, "אין ברירה" ותעשו רק מה שאנחנו נצווה עליכם ומוטב שלא תבינו כלום - כי, "הבריאות" היא רק בתחום הידע שלנו. ריפוי טבעי נכון מסיע לבעל הבעיה=המטופל להיות שותף פעיל בריפויו. כך, יידע בהמשך חייו גם להימנע ומלהכשל כמה שפחות, ולהיות - כמה נפלא ונהדר - בריא יותר. המשך קיץ בריא ונעים ומהנה, שלומית

yoelnd

New member
ובכן.....

ידעתי שיהיה לך שירשור מעניין - כי ככה זה בפורום הזה...... ואז מה המסקנה מכל מה שנאמר???? כליות? כבד? אוזניים? נשי? שמיעה? סדנה? עמוד שידרה עורף? דיקור? נר הופי - מסוכן ולא מועיל? הומאופתיה חסר? דלקת שתן? ואוכל להוסיף לרשימה עוד פרטים שלא הוזכרו...... ומה את לוקחת מכל הנאמר?????

ובכן... המשך לדבריך

גם אתה עוסק במגוון עשיר של עניינים ותחומים. והמסקנה שכל מה שניכתב הוא עיוני. אין אפשרות לקבוע ולהחליט באופן וירטואלי - הכל השערות ומסקנות לפי ניסיונינו. גם כשבא מטופל/ת אתה שומע סיפור מסוים, מתרשם - מחליט על דרך טיפול, לפחות להתחלה ובתהליך העבודה נודעים פרטים שאי-אפשר היה לדעת ולקחתם בחשבון, ואולי המטופל הסתיר, לא בכוונה - ואנחנו לעתים משנים כיוון. העיקר לזרום עם מה שכדאי לאותו זמן - עם כוונה לעזור ולרפא באמת. ותמיד, הרי, יש לקחת בחשבון את מצבו הרגעי-הזמני ואישיותו של המטופל ויכולתו לקיים הנחיות כאלו או אחרות. ולא להקדים את המאוחר למוקדם, וללכת מן הקל אל הקשה וכבד. להציע רעיונות טובים, שניתן יהיה לקיימם לתועלת הריפוי. רעיונות שיקרבו ולא כאלה שירחיקו. להיות חכם, ולעתים, פחות צודק - כמו בכביש. בריאות איתנה וטובה יותר שלומית

ub8

New member
במשפט אחד יואל

הצלחת לסכם את תמציתו של הבלאגן (ואולי אפילו כאוס), הקיים בעולם הרפואה המשלימה. כך כך הרבה שיטות ודיעות (איך אפשר שלא ללכת לאיבוד ?), ובכל זאת אני אוסיף עוד טיפת בלאגן, ואני אמליץ לך על אוסטיאופתיה. אשמח לסייע במציאת מטפל במידת הצורך.

yoelnd

New member
רוצה לומר....

היי שימו לב שבשירשור לא השתתפו מנהלי הפורום! והשירשור יחסית קצר? והיה דיון כזה לפחות 10 פעמים בשנה האחרונה ויש עוד נתונים....... וכן, יש עוד שיטות מעבר לנזכר כמו: NST, CST , HP ואחרות...... ואם עדיין לא ירדתם לסוף דעתי: מה הפונה מחפש ולוקח איתו מרוב התשובות הקיימות? האם יש מקום לדיונים ארוכים ולעיתים מתישים? האם מי שעונה ראשון - "סוגר עניין"? ועד כמה אפקטיבי כל הסיפור הזה? - עכשיו יפתח דיון ארוך.......

0 אור 0

New member
מנהלי הפורום אמנם נראים לעתים כאילו הם

למחשב 24-7 (ביחוד החתומה מטה), אבל לפעמים עיסוקי מוצאים אותנו למחוזות קסומים ומנותקים ממחשב או אינטרנט, וכך ביליתי לי 4 ימים קסומים באשראם במדבר, ולא היה סיפק בידי לתרום לדיון. אבל חשוב לי להדגיש מעבר לנושא הזמינות: א. במקום שבו שותפים מומחים בתחומים שונים ומגוונים של רפואה משלימה , אין מילתו של מנהל הפורום יותר או פחות ממשתתפים בפורום שהם מומחים בתחומים - טאו ואני נוהגים "לחבוש את כובע המנהל" רק כשיש דיון שחורג מפסי התנהלות תקינה, כששרלטן מנסה להתחזות למטפל רציני (והשיפוט הוא לפי הנכתב - אנו מכירים אישית רק חלק מהותיקים בפגשנו במפגשים ו/או בנסיבות אחרות ולא את כולם), במקרים של פרסום וכיוצא בזה. אין לי כל רצון לקבוע מסמרות בנושאים כגון רפואה סינית או קינסיולוגיה שהידע שלי לגביהן היו כללי ושטחי ואיני מטפלת בהן. ב. חוסר תגובה אינו בהכרח מעיד על חשיבות או אי חשיבות הנושא. לפעמים מישהו ענה לפני תשובה יפה שלדעתי ממצה את כל הדיון, ואין צורך שאוסיף מילה. תשים לב שהרבה פעמים דיונים ארוכים מתעוררים דוקא במקרה של מחלוקת או ויכוח, לא כאשר אחד או שניים שענו נתנו תשובה כל כך יפה ומלאה שלאף אחד אין מה להוסיף.

זו מהות ה "בופה"

יש הרבה סוגי מאכלים. לא ניתן לטעום ולאכול את כולם. אז מסתובבים מסביב. מסתכלים ויזואלית על הצבעים, כלי ההגשה, מרחרחים מה טרי (בסלטים) ומה עבש (בגבינות), לוקחים צלחת קטנה ו/או גדולה למתחילים להעמיס. יש מי שיטעם קצת לפני שיקח כמות. יש מי שיעמיס כמות בלי לטעום. חלק יבחר את המזון לפי הוראות הרופא, חלק לפי אידאולוגיה ויש מי שישתה רק קפה( אופס... תה צמחים) הדיון מאפשר למי שמציץ לראות מגוון כלשהו, לפחות את המטפלים שמגיעים הנה. להיפגע, לפעמים מדברי כמה לקחת לתשומת הלב דברי אחרים לפעול, או לפעול ( אה, וקרניוסקרל גם יכול לעזור,כמובן, כמו שנכתב מתחתי)

freearth10

New member
../images/Emo23.gifאת הניחוחות הצבעים והטעמים

היי לילך, וכך בדיוק התחלתי את התהליך שלי של טעימה והצצה ועוד טעימה קטנה עד שזה הפך לחלק בלתי נפרד ממני.
על הנינוחות (תרתי משמע) שהבאת לכאן, מאיה

טאוֹ

New member
ניסוח יפה ומעורר תיאבון ../images/Emo13.gif

ושאלה ליואל - מה אתה רוצה להגיד, בפשטות? שבמקום לנהל בפורום דיונים צריך לתת תשובה אחת קצרה לכל פונה?

0 אור 0

New member
אנלוגיה מקסימה ואוסיף גם

שבדומה למזנון - לפעמים אם בחרתי את המנה המתאימה לי, ושבעתי , אין לי צורך בואתה העת בשיטות האחרות, ולפעמים מנה אחת לא היה בה די, וטועמים ומנסים עוד אחת,

לרפואה המערבית אין פתרון

לכן צריך לחפש דרכים אחרות המלצותי 1. טיפול התנהגותי-"להרגיל" את האוזן לשמוע קולות מבחוץ ו"לא לשים לב" לקול הפנימי. אפשר לעשות את זה ע"י התחברות באוזניות למקור שמע חיצוני שיתגבר על ה"רעש" הפנימי. בלילה אפשר לשים רעש חיצוני כמו זמזום של רדיו שיתגבר על הטיניטוס. 2. טיפול הומאופתי. כי הומאופתיה אוספת את כל המערך הנפשי והפיזי ומתרגמת לרמדי. וגם-כי ראיתי שזה עובד. כל טוב עירית

נועיק

New member
כמה פשוט ככה יעיל -

משהו טכני לחלוטין, אולי יעזור לציפצופים, בטוח יעזור לתחזוקה יומית - את מנקה כבר שנים אוזניים, אומרים לך שזה ממש לא טוב (נכון), אני אומרת שאפשר גם אחרת - לייעל את התהליך: להמשיך לנקות, אבל רק פעם ביום, רק אחרי המקלחת ורק עם שמן שתכיני לבד מחומרים שקונים בבית טבע (עם שמנים הסימן לאיכות הוא המחיר היקר, אז לא להתקמצן). בקבוק של 30 מל' למלא כמעט עד הסוף בשמן שקדים להוסיף 5 טיפות שמן לבנדר, 5 טיפות שמן תיטרי (עץ התה). זהו. לזכור לשים ליד קיסמי האוזניים, תמיד לטבול לפני הניקוי בשמן הזה.

0 אור 0

New member
והתוספת שלי אחרי כל התשובות

טיניטוס היא אחת מהבעיות אשר לרפואההרגילה אין בכלל פתרון, וברפואה המשלימה יש טכניקות שונות שמצליחות אצל חלק מהאנשים ואצל אחרים לא - בהתאם לגורם של הבעיה. לכן אין מנוס אלא כן לנסות שיטה אחת, ואם היא לא תעזור לנסות שיטה אחרת שמגיעה מכיוון שונה. ראיתי שהמליצו לך על רפואה סינית - ואכן מכירה ושמעתי על מקרים בהם הדיקור עזר. כיוון שאף אחד לא המליץ עליו כאן הוא עיסוי רפואי - ישנם מקרים עקשניים מאד של טיניטוס שנובעים מנקודות טריגר ספציפיות בשרירים מסויימים בפנים - אלו אגב שרירים שקשה מאד להגיע אליהם, לפחות שתי נקודות הן בתוך הפה (מגיעים עם כפפה). בדרך כלל אני ממליצה תמיד להתחיל בניסויים בעיסוי הרפואי , בגלל ששם מאד ברור די מהר אם זה מצליח או לא, בניגוד לשיטות אחרות שזמן הפעולה שלהן יותר ארוך, אבל אולי כאן כדאי להתחיל בדיקור, כי די לא נעים שולחצים לך בתוך הפה. שיטה שאני פחות מכירה אישית , אבל נשמעת לי מאד מדוייקת לבעיה הזאת היא קרניוסקראל וכמובן שאם הפיזי נכשל (כל 3 השיטות מעל), אז ניתן לפחות להקל באמצעות השיטות האנרגטיות, ובמקרים מסויימים גם לפתור את הבעיה.

אההמ..

קרניוסקרל זו שיטה פיזית?? מי אמר? לטינטון, יתכן שהסיבה הפרעה לתנועת העצם הטמופרלית, אבל הסיבה להפרעה - לרוב מתח בקרומי המוח/מקום אחר שתוקע את המערכת. המקור למתח, כמו כל מתח - באורח החיים וההתיחסות לעצמי ולסביבה, המתאפיין בשמירה על רמת פעילות גבוהה של המערכת הסימפטטית,( דהיינו- מתח/לחץ נפשי) לעיתים לאחר ארוע כלשהו וקושי לשחרר שליטה. בטיפולי בקרניוסקרל- אולי יש אנשים שמשתמשים בכוח. אלו יותר האוסטאופתים המתקנים ועוד כמה שלומדים להזיז. אבל הדרך הנכונה, היא לחבר את ה מטופל לכוח הריפוי שלו (ואת זה פשוט אי אפשר לעשות בכוח) אגב, עבדתי עם מטונטנים גם בSE, המבוסס כולו על דיבור בלי "אנרגיות". גם לSE יש הצלחות כי עוזר להרגעת המערכת הסימפטטית.

0 אור 0

New member
פיזי זה לא מילה גסה

נכון שיש גופנפש שזה אומר שהנפש משפיעה על הגוף , אבל כמטפלים במגע אנו יודעים שגם הגוף משפיע על הנפש, ושמגע בגוף לפעמים הוא בדיוק כזה - בגוף (מזמינה אותך להצטרף למפגש הברימה בקיץ הקרוב כדי לחוות שיטה מרעננת שמזכירה לנו שיש לנו גוף, ושלפעמים הברשה היא רק הברשה) כל הדברים שאמרת - עצם כזו וקרום אחר ונקודת חיבור כזו או אחרת - וגם גורמים שאני הזכרתי כמו נקודת טריגר הם בעיני פיזיים לחלוטין, למען האמת מי שהיה צריך לקפוץ אלו דוקא ה"סינים" שהיו צריכים להזכיר שחסימה במרידיאניים אינה בדיוק נחשבת כפיזית בעיני רוב העולם (הגעתי אחרי 4 ימים אינטנסיבים של התעסקות עם צ'אקרות אז קצת ברח לי מהמודעות שיש עוד כמה אנשים בעולם שלא ממש חשים אותן). והגישה הטיפולית שלי, במרבית המקרים, היא שאם אפשר להקל על מדאובי הגוף ולדחוף את כוחות הריפוי שלו, אז נכון יותר להתחיל שם, ואז להתפנות לתהליכי הנפש , כמאמרחז"ל - נפש בריאה בגוף בריא. זו גם ההמלצה שלי לשואלת, ואת כמובן מוזמנת להציע גישה ודרך וכיוון אחרים. לי אין ויכוח עם מאיה למשל, שמייצגת בדרך כלל את הגישה ההפוכה בסקלה - שתינו מאמינות כי כל אדם יגיע למטפל ולדרך המתאימים לו, במקום שבו הוא נמצא באותה עת.

למעלה