טימותי לירי

MelodicTruth

New member
טימותי לירי

איפה אפשר להשיג את הספרים שלו? חיפשתי בכמה חנויות ולא מצאתי...

j i m m y

New member
גם אני..

בדקתי פעם בסניף של סטימצקי, מסתבר שהם מחזיקים ספר אחד או שתיים שלו, אבל אין במלאי. אם יש לך תוכנת eMule, יש אתר שממנו אתה יכול להוריד ווידאו של טימותי לירי. אצלי הווידאו לא עבד טוב, אבל כשראיתי את התגובות באתר הבנתי שאצל אנשים אחרים זה עבד טוב. אם יש לך שאלות על eMule, בפורום תמיכה טכנית ישמחו לעזור לך (גם אני קופץ לשם לפעמים)

j i m m y

New member
Think for yourself,

Question Authority.. בעלי המזל מאיתנו שיש להם את סאליבאל שומעים את הקטע הזה כל פעם כשהשיר Third Eye מההופעה מתחיל . טימותי לירי הוא אחד מהדמויות שהשפיעו על הפילוספיה של TOOL, בקטע של פתיחות המחשבה, ונתינה עצמית לבילבול, ואי לקיחת העולם כדבר מובן מאליו, בניגוד למה שהעולם החיצוני מכתיב לך.

TheHead

New member
גבר אתה מסטול?!?!?

טימותי לירי לא מחדש כלום?! אז דקארט היה משתמש בLSD ומתעד את זה גם??? לא נראה לי!!! וחוצמזה, דקארט לא כ ז ה גבר, אחרי ששפינוזה בא אחריו ועשה דברים מגניבים פי 7. וטים הוא גבר-על ומעמדו בלתי מעורער לא משנה מול מי!

MelodicTruth

New member
הקטע עם הLSD

הוא יותר כמו מחקר מדעי. בתחום הפילוסופי הוא באמת לא מחדש כלום... ודקארט הוא כן ג ב ר. תחשוב מה זה להיות אחד האנשים הראשונים שמערערים על הדברים הכי בסיסיים. היו פילוסופים שבאו אחריו ולקחו את הרעיונות האלה קדימה, אבל הוא היה הראשון. זה כמו ההבדל בין מישהו שפותר תרגיל במתמטיקה לבין זה שהמציא את המתמטיקה

TheHead

New member
שמע הוא אכן גבר אבל גם טים

אני מניח שזה עניין של טעם אישי. אני מאוד אוהב את טים - אוהב ממש, ולכן הדברים שאני אומר עליו ממש לא באים ממקום אובייקטיבי. דקארט אכן עשה עבודה יפה, בעיקר במתמטיקה אם לא בפילוסופיה (הוא התחיל יפה אבל סיים בדואליזם דביק משהו). הקטע עם הLSD... שמע, אף אחד כאן לא המציא את הגלגל, רק גילה אותו. אני חושב שהוא דווקא כן חידש המון דברים, אבל גם אם לא חושבים ככה, הוא לפחות נתן מסגרת וחיים להרבה מהתנועה והמחקר בנושא הזה. הוא עבד עם ההכי גדולים - האקסלי, וואטס... אנשים שתירגמו הרבה מחשבה מזרחית והוליסטית אל התרבות שלנו, ובכך עשו שירות גדול עד היום לאנשים קטנים כמוני. וזה למה שאני
אותם כל כך...

j i m m y

New member
לא סתם נקרא "נביא הLSD"

דקארט אולי דיבר על זה, אבל תימוטי חי לפי זה, וחי בתוך זה. כי אחרי הכל דיבורים לחוד ומעשים לחוד. קל לדבר על דבר כזה, של לחיות בתוך חוסר וודאות לגבי אמיתות הדברים. אבל לקחת את החיים ואת מה שהעיניים רואות בתור דבר לא וודאי כתוצאה מהשפעה של LSD, זה דבר אחר. אנחנו חיים בעולם שמכתיב לנו שכשיש נביחה, אז כלב נבח אותה. כשתשים חתול בשק ותסגור אותו, אז הדבר שיש בשק יהיה חתול. כשאתה על LSD, אתה מקבל את הדברים בצורה אחרת, כמו שתינוק מקבל אותם - הכל חדש, אין דבר כזה הגיוני. כשאתה פילוסוף, ואתה חי את החיים לפי מה שאתה רואה, אז אתה יכול רק לפתח תאוריה כזאת, אבל לא "להוכיח" אותה.

למעלה