טיי זקס

מצב
הנושא נעול.

ציקילי

New member
טיי זקס

טיי זקס
קבלנו הודעה כי יש לנו תורמת. הבעיה - טי זקס שיש לתורמת.(או שהיא נשאית) בן זוגי צריך לעבור בדיקת דם. אני מבינה שאםימצא שאין לו טיי זקס אז זה בסדר. מה אתם אומרים? נכון שאין קשר לאיקס השביר?

a17

New member
לא חמודתי אין קשר לX שביר ../images/Emo28.gif

טיי זקס
קבלנו הודעה כי יש לנו תורמת. הבעיה - טי זקס שיש לתורמת.(או שהיא נשאית) בן זוגי צריך לעבור בדיקת דם. אני מבינה שאםימצא שאין לו טיי זקס אז זה בסדר. מה אתם אומרים? נכון שאין קשר לאיקס השביר?
לא חמודתי אין קשר לX שביר

טיזקס זו מחלה "אשכנזית" (אבל בשנים האחרונות גילו אותה גם בעדות המזרח) מחלה ניוונית גנטית אבלהגן חייב להיות אצל שני הביולוגיים. דהיינו במידה ולבעלך (או לנותן הזרע), אין את הגן של הטיי-זקס איןחשש ואין כל בעייה לקבל את הביציות...הבדיקה לנשאות הטי זקס מתבצעת במרפאות מחוזיות של קופ"ח ובמח' גנטיות בבתי חולים והיא ב"סל". ולמעשה כל מי שמתכננת להרות רצוי שתשלח את הבן זוג לבצע את הבדיקה.

שיר5520

New member
טיזקס כדאי בכל מקרה לעשות.

טיי זקס
זו בדיקה שהגבר עושה. זה לא קשור לX שביר שזו בדיקה שדווקא האישה עושה.

סביון1

New member
טיזקס זאת בדיקה שכל אחד מבני הזוג

זו בדיקה שהגבר עושה. זה לא קשור לX שביר שזו בדיקה שדווקא האישה עושה.
טיזקס זאת בדיקה שכל אחד מבני הזוג
יכול לעשות. זה לא משנה אם הגבר או האשה. פשוט זה גן שאם שני ההורים נשאים שלו אז יש בעיה, אבל אם רק אחד ההורים נשא אז אין בעיה. לכן מספיק שרק אחד מבני הזוג יבדק. בדרך כלל שולחים את הגבר כי אומרים שאנחנו הנשים גם ככה נדקרות מספיק. עכשיו לשאלתך ציקילי - קודם כל באמת כדאי שבן הזוג יבדק לטיזקס בכל מקרה. שנית, בלי שום קשר לתוצאות הבדיקה שלו, כדאי שתבדקי היטב אם אין לעצם הנשאות של התורמת השפעה על הפוריות שלה. אני מעלה את זה כי למשל פרופ' שולמן אמר לי שלרוב נשאיות X שביר אינן פוריות כל כך. ועוד דוגמא: אני זוכרת מישהי מפורום פוריות שסיפרה שבעלה נשא של טי זקס ויש לו בעית זרע ונאמר לה שנשאי טי זקס בדרך כלל יש להם בעית זרע. זה נראה לי מין תיקון כזה של הטבע, כדי לצמצם את האוכלוסיה שנושאת את הגן, מין ברירה טבעית כזאת. אז כדאי שתבדקי מה המשמעות של אישה נשאית טיזקס מבחינת פריון.

מצב
הנושא נעול.
למעלה