טייפון 50 - כמה שאלות.

• פותח הנושא 1342
  • פורסם בתאריך

1342

New member
טייפון 50 - כמה שאלות.

שלום לכולם! 1. מה זו היחידה שנמצאת מעל המכסה של הסלילים? ע"פ מה שנראה לי, אמור להיות מחובר שם צינור כלשהו.... לאן הצינור הנ"ל מתחבר? 2. הפילטר אויר צריך להיות יבש? (ז"א, לא טבול בשמן או משהו כזה??). 3. האם צריך להיות מחובר צינור בין תיבת האויר לאחד מצינורות השלדה? ולמה נועד? 4. איזה דלק לתדלק? כמה עולים החלקים הבאים, והיכן כדאי לקנות: 1. מצבר רטוב (חדש). 2. פנס קדמי (משומש). 3. ספוג מסנן האויר (חדש). 4. מצת (חדש). 5. מגן אגזוז (משומש). 6. בקליות וינקר קדמיות - כתומות (חדשות). 7. צינור שמחבר בין תיבת האויר לאחד מצינורות השלדה (חדש). 8. צינור לא ידוע (מתייחס לשאלה 1 בהתחלה). 9. פלסטיק קדמי פנימי (הגדול ההוא איפה שהסוויץ' והלאה לכיוון מטה). תודה רבה!! חג שמח!!

אסף12351

New member
אני יענה על מה שאני יודע

היחידה שאתה מדבר עליה שיושבת מעל המכסה סלילים (מאוורר) היא יחידה שהתקן יורו 3 שאמורה הייתה למנוע זיהום אויר ואני מבין מזה שיש לך טייפון שנה חדשה יחסית. והיא מנותקת בכלל מהיום שהקטנוע יצא מהחברה ככה שאין לך סיבה לנסות להשלים את הצינור החסר בכלל. 1)הפילטר אויר אחרי הניקוי אמור להיות טבול בשמן דליל יחסית בכדי שהאבק לא יעבור דרכו (למרוטת שיש דיעה שזה מיותר ) אבל אני חושב שזה חכם וטוב יותר. 2)הצינור שמחובר לאחד מצינורות ה שילדה (מיתחת לאמבטיה של הכיסא) הוא צינור הנשם של פילטר האויר בכדי שהאויר יכנס לתיבת האויר והאויר יגיע למנוע . הצינור הנ"ל מעביר את האויר לתוך התיבה ומשם לקרבורטור וכן ככה זה אמור להיות. 3)אם תתדלק 95 או 96 זה לא ישנה כלום למרות שהרב מתדלקים 95 בגלל המחיר הזול יותר (אם תרצה הסבר מפורט יותר תבקש ואני אדאג שההסבר יגיע אליך) 4)מצבר רטוב חדש אמור לעלות ב אזור ה220 שקלים ויש אפשרות להשיג גם ב 180 או 190 שקלים של חברות קצת פחות מוכרות אבל זה לא תמיד אומר שאיכות המצבר ירודה. 5)ספוג מסנן אויר אם זה שנה ישנה (עד שנת 2000 כולל ) 65 שקלים לפי מה שאני זוכר כשאני קניתי ובקשר לשנה החדשה אני לא יודע. מה שאני רוצה לומר זה גם שלא מחליפים בטייפון את ה ספוג פשוט מנקים אותו במים וסבון או בדלק ונותנים לו זמן ייבוש בשמש הסיבה היחידה להחליף את ה ספוג היא עם הוא בלוי או קרוע אחרת אין שום סיבה להחליף אותו. 6)מצת חדש עולה 28 שקלים אני לא זוכר את הדגם כרגע אבל כל מוסך ידע לתת לך מה שבטוח זה של NGK והמחיר הוא המחיר שרשמתי. 7)לא יודע אבל אם הוא ניקרע אפשר לתקן או להחליף אני מאמין שחדש לפחות 80 90 שקלים עם לא יותר. 8)אל תנסה להשיג אין טעם בזה. 9)אתה הפלסטיק ה קדמי את הפנס ואת ה מגן אגזוז שאותם אתה מחפש יד שניה את המחיר אני לא יכול לומר כי כל פירוקיה או מוסך דורש אחרת וזה תמיד נתון למיכוח אז בקשר למחירי החלקים האלה כושר המיקוש שלך יחליט אבל בעיני פנס לא שווה יותר מ 70 80 שקל (שנה חדשה) הפלסטיק לא יותר מ 50 שקל ומגן אגזוז לא יותר מ 30 . שיהייה בהצלחה מקווה שעזרתי.

1342

New member
תודה רבה, עזרת מאד.

הטייפון אכן שנה חדשה יחסית (2005). למישהו יש עוד תשובות / תשובות נוספות?? אולי דעות לגבי ספוג מסנן האויר? איפה כדאי לקנות את החלקים?(אזור המרכז). ושאלה נוספת: בחלק העליון של מגן הפלסטיק של המנוע יש פתח בצורת מרובע. אני מניח שגם שם אמור להיות צינור כלשהו, שאולי אמור להתחבר לאנשהו.... מישהו יודע? שוב תודה וחג שמח.

למעלה