טיט לריצוף

ronenlior

New member
טיט לריצוף

שלום, האם מישהו יכול לומר לי מה היחס של החומרים להכנת טיט לריצוף פורצלן על חול מיוצב כאשר אני מכין אותו מצמנט, חול (לא חול מחצבה) ומוסף אקרילי ? איזה כמויות של חומר אני צריך בשביל להכין חצי קוב טיט ? לכמה דליים שווה שק מלט ? מה היחס לערבוב מלט בחול המילוי בשביל לייצב את החול ? בד"כ מייצבים עם מלט רק את שכבת החול העליונה. המילוי שלי צפוי להיות נמוך מאוד - האם זה בסדר לייצב את השכבה כולה עם מלט ? האם יש גובה מינימום למילוי חול ? תודה למסייעים.

fireman

New member
עדיף לך להזמין טיט מוכן

ממפעל בטון במיקסר ולהוסיף לו רק את הצמנט בשטח, כך יתקבל החומר האיכותי ביותר שאפשר לקבל

ronenlior

New member
זה לא רלוונטי בשבילי

אני מרףצף שטח קטן של בין 15 ל-20 מ"ר ואני עושה את זה בקצב שלי. חשבתי דווקא לרכוש שקים של טיט מוכן כמו סופר טיט 181 של מיסטר פיקס או ריצופית סופר של תרמוקיר אבל העלויות הופכות להיות מאוד גבוהות. לא ייתכן שאין אף בעל מקצוע שיכול הלגיד בקצרה מה היחס. כל הזמן רק כולם ממליצים לי מה לא לעשות וביאזה חומרים לא להשתמש ומה לא טוב אבל אף אחד לא מוכן להגיד יחס פשוט. אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לסייע לי.

fireman

New member
רונן....תבין דבר פשוט

גם כשרוצים ליישם בישום עצמי, יש דרכים טובות יותר וקלות יותר. היום בשורה התחתונה, גם אם אתה מרצף 1 מ"ר בשבוע, אתה לא מכין טיט מחול, אף אחד לא עושה את זה כבר 40 שנה. יש טיט מוכן, מגיע בשקים של 20 ק"ג לערך, בבאלות של 1 מ"ק ויכול להיות מובא גם במיקסר ממפעל הבטון, בכל המקרים מערבבים את הטיט שבו כבר כל המוספים שאתה צריך עם הצמנט ובמקרה של שקים עם מים. אף אחד לא מכין חול עם ביג'יבונד וצמנט.....זה עבודה של עזה. אגב, שק טיט עולה כמו שקל חול, אולי שקל יותר....שווה לך להתחיל לערבב ולעשות שטויות?

ronenlior

New member
נראה לי שאני לא מבין משהו

האם כאשר אתה מתייחס למה שאני רוצה לעשות כארכאי אתה מכוון לזה שאני רוצה לעשות שימוש בחול ולא בחול טיט ? כי הרי בין שניהם אין כלל הבדל ובכל מקרה צריך לערבב עם צמנט ומים ולהכין את התערובת באופן ידני ולפי יחס מסויים, כך שאני לא מבין בדיוק מה ההבדל. כשריצפנו בבית שטח גדול של 80 מ"ר, והבאנו רצף לעשות את העבודה, הוא הכין את התערובת באמבטית פח וערבב עם טוריה באופן ידני צמנט חול וביגי'בונד. מה זה משנה אם במקום חול ומוסף שמים חול טיט. מה בדיוק "עזתי" בזה ? אני לא ציני, אני באמתצ לא מבין מדוע אתה עושה הבדלה בין שני הסוגים האלה. אולי אני מפספס משהו בסיסי שאני לא מבין. הסיבה שאני רוצה לעשות עם חול רגיל זה כי אמרו לי שלהכין את הטיט עם חול זה יותר איכותי וכל עוד אין בעיה עם העבידות אז עדיף עם חול כי הנטייה לתערובות המוכנות והמתוספות היא בגלל העבידות בלבד. חוץ מזה שאני גם צריך חוללמילוי ומעדיף להשתמש באותו חומר כך אני מסתכן בפחות עודפים מיותרים.

למעלה