טיטאנים

Blade Of Fire

New member
טיטאנים

ניסיתי לחפש באתרי מיתולוגיה שונים ולא מצאתי מידע על הטיטאנים... אני מעוניין לקרוא סיפורים, כמובן, ובכלל להכיר את השמות וכאלו... למישהו יש כאלו? כמובן-עדיפות לעברית.. אבל אנגלית זו לא כזו בעיה...

דיתוּש

New member
ובכן, הרשה לי להציג בפנייך,

את שיטת החיפוש היפה ביותר. זהירות!
לא לעצלנים. ראשית נכנסים לאתר הנקרא google. זהו מנוע חיפוש, שם תוכל למצוא את כל מה שתרצה! ניכנס לאתר-www.google.com

דיתוּש

New member
המשך

נקליד את מה שאנחנו רוצים, mytology titans לתוך הריבוע (סביבו יש ריבוע אדום), ונקיש על הכפתור בו כתוב google search (מופנה אליו חץ).

Blade Of Fire

New member
הו תודה לך, אורקל חכם

את חושבת שלא ניסיתי את זה? הבעיה היא שגוגל מביא מיליון אתרים. הייתה לך כ"כ בעיה להביא אתר שאת ממליצה עליו, או אם אין לך אתר כזה-פשוט לא להגיב? סנובית!

Thestral

New member
את האמת שממש הסכמתי איתך../images/Emo108.gif

בקטע שהיא לא היתה צריכה להביא הודעה סרקסטית וקצת מתחכמת כלפי גולש חדש, ובאתי להסכים איתך עד ההערה של הסנובית, תאמין לי שהייץ יוצא מזה הרבה יותר גדול [וצודק] אם היית נמנע מהמילה היחידה הזו. לתשומת
ך

Thestral

New member
אני ממש מבקש אם עוד לא הבהרתי../images/Emo108.gif

כלפי גולשים חדשים, מצרך קצת נדיר פה, אנחנו מקבלים אותם יפה,היית יכול לשאול אותו פשוט אם הוא חיפש כבר בגוגל, כי המטרה של הפורום הוא לקבל כמה שיותר אנשים אליו כדי להעלות את הרמה שלו ואת הענין שלו. קחו את זה קצת לתשומת לבכם שאתם לא צריכים להפגין כח או את זה שאתם חכמים מול גולשים חדשים, כי הם יכולים להיות חלק תורם בקהילה, אז אנא, קבלו אותם יפה והמנעו מההערות הבאמת לא נחוצות האלה.

דיתוּש

New member
סליחה, כן?

א. אני בת ב. כל אחד יכול להיות עצלן גדול ולהשאיר הודעה בפורום ולצפות שכולם יעשו את העבודה בשבילו. אין קשר אם הוא גולש חדש בפורום או גולש וותיק. הוא יכול טוב מאוד להיכנס לאחד האתרים, להתחיל לקרוא, ואם לא היה מוצא מידע לבוא לפורום ולהתייעץ.

Thestral

New member
אז שני דברים../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

א] הוא אמר לך שהוא חיפש בגוגל. ב] הוא לא עצלן גדול שמבקש שיעשו לו את העבודה, הוא גולש, שרצה מידע על מיתולגיה ולכן הוא בא לכאן כדי לבקש עזרה מגולשי הפורום כי בתור גולשים קבועים הוא מניח שיש להם יותר ידע ממנו בנושא. אני מההודעה שלו לא קיבלתי את הרושם בשום אופן שהוא "עצלן" או שהוא רוצה ש"יעבדו בשבילו בעוד שהוא עושה כלום". היחס הזה מאוד לא מקובל עלי ובניגוד לפורומים אחרים אני ממש לא אתן לזה להדרדר לרמה הזו.. הסיבה היחידה שלא מחקתי את השרשור היתה כדי להבהיר את הנקודה הזו בדיוק. אני יודע שבמקומו אם הייתי נכנס כדי למצוא עזרה בנוגע למיתולוגיות בפורום מיתולוגיות והייתי מקבל הערות סרקסטיות והיו קוראים לי בשמות גנאי, הייתי מקבל רושם מאוד רע על הפורום וגולשיו והפורומים של תפוז בלבד. תחזרי, תקראי את ההודעה שלו שוב, בתשומת לב ותגידי לי אם בנוסח שלו או הוא באמת עצלן שרוצה שיעשו לו את העבודה. אבל ברצינות. וכשתראי את הדברים יותר בפרפורציה, ואם תראי שאני צודק, רק תבואי תגידי שטעית ותתנצלי בפניו הדבר האנושי לעשות. "ניסיתי לחפש באתרי מיתולוגיה שונים ולא מצאתי מידע על הטיטאנים... אני מעוניין לקרוא סיפורים, כמובן, ובכלל להכיר את השמות וכאלו... למישהו יש כאלו? כמובן-עדיפות לעברית.. אבל אנגלית זו לא כזו בעיה..." ואם תסתכלי באמת טוב, בשורות המודגשות, תראי שהוא עשה בדיוק מה שאמרת שהוא היה צריך לעשות בתגובה שלך שמעל זאת ותראי שהוא בכל-זאת היה בסדר.

Thestral

New member
בשביל זה אני חי הרי../images/Emo3.gif../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

בקישור המצורף

רשימה של שמות הטיטאנים, עם קצת מידע על כל אחד. האתר הוא באנגלית.

Y. Welis

New member
מהמסופר על הטיטאנים -

(מהנוסח שלי) "הטיטאנים והטיטאניות שלטו בעולם בהנהגתו של המלך כרונוס, עד בוא עת מרידתו של זאוס, שהעלתה את שוכני האולימפוס לשלטון. הם היו שבעה זוגות, כאשר כל זוג הופקד על יום בשבוע ועל כוכב-לכת הקרוי על שמו. לכרונוס וזוגתו ריאה היה יום פרטי משלהם, השביעי, ששמו דומה לכוכב הלכת שבתאי, והוא יום של מנוחה. אולם מועצת הטיטאנים אסרה על בני תמותה, אותם יצר הטיטאן פרומתיאוס (שהופקד על היום הרביעי) מאדמת הטין שבנהרות, מלמנות כך את הימים. מרבית הטיטאנים והטיטאניות גורשו יחד עם כרונוס, אבל זאוס הוציא מהכלל הזה את דודתו מטיס ואת אמו ריאה, כגמול על שעזרו לו להביס את כרונוס. הוא חנן גם את פרומתיאוס, מאחר והלה הזהיר את עמיתיו הטיטאנים כי נצחונו של זיאוס בלתי-נמנע, וכן בגלל שהצטרף אל יושבי האוליפוס יחד עם טיטאן אחר בשם אפימתאוס. אטלס, מפקד צבאו המובס של כרונוס, נידון על ידי מועצת יושבי האולימפוס לשאת את השמיים על כתפיו עד סוף הימים. מאוחר יותר גילה זאוס שפרומתיאוס התגנב לאולימפוס בסיועה של אתנה, סילק גחלת חמה מהאח המבוערת של הסטיה, והביא אותה לבני התמותה שיצר, כדי שיוכלו לבשל בשר ולא יאלצו לאכול אותו נא. פרומתיאוס החביא את הגחל בתוך צרור ענפי שומר, וכך נשא אותו בוער חזרה לארץ. כדי להענישו על שהעניק לבני אדם את ההזדמנות להתפתח, הגה זאוס תוכנית מחוכמת. הוא יצר אשה שוטה וסוררת בשם פאנדורה, ושלח אותה לאפימתאוס כתשורה. משביקש אז אפימתאוס לקחת אותה לאשה, הזהירו פרומתאוס, "אין היא אלא תרמית שנשלחה מעם זאוס. היזהר מהמלכודת ושלח אותה חזרה." אפימתאוס אמר אז להרמס שהביא אותה אליו, "מסור את תודתי לזאוס, ואמור לו שאיני ראוי למתנה כה מופלאה, ושעלי לסרב לה." זאוס התכעס עוד יותר, וטען אז שפרומתאוס ניסה לגנוב את אתנה עצמה. הוא כבל אותו לסלע רם בהרי הקווקז, שם ציפור טרף היתה יורדת לנקר בו בכל יום ויום. אפימתאוס המפוחד מהעונש שהוטל על פרומתאוס, נישא אז לפאנדורה. יום אחד מצאה פאנדורה כד חתום שנשמר בתוך מזווה. היה זה כד שפרומתיאוס מסר לאפימתאוס בשעתו, וביקש לשמור חבוי ולא לפתוח בשום תנאי. למרות איסורו של אפימתאוס, החליטה פאנדורה לשבור את המכסה - בדיוק כפי שזאוס כיוון שתעשה. באותו הרגע הגיחה מתוך הכד להקת יצורים מכונפים ומאוסים ששמות רבים להם: זיקנה, חולי, שיגעון, תיעוב, חשק, ניאוף, מגיפה, רעב ועוד ועוד; הם מיד עקצו את פאנדורה ואפימתאוס, ומהם המשיכו לבני התמותה של פרומתיאוס (שעד אז חיו באושר וברווחה), ומררו את חייהם. לבסוף הגיחה מתוך הכד, אחרונה מכולן, דמות מכונפת ובהירה, היא התקוה, אשר תמנע בני אדם מלאבד עצמם לדעת בשעה של יאוש."

5 0 6

New member
מאיפה הסיפור על פנדורה?

לא היה סיפור אחר? אני חושב שלפנדורה הייתה תיבה שניתנה לה על-ידי מישהו, ונאסר עליה לפתוח אותה, אך כשפתחה-יצאו כל הדברים הרעים לאוויר העולם. זה שונה ממה שהבאת.

סקיפי

New member
כן, אני שמעתי

שאחרי שסיימו האלים ליצור את פנדורה הם העניקו לה מתנות - כל אחד בהתאם לתחום שלו, וזאוז נתן לה את התיבה. או משהו כזה. ופרומתיאוס לא נענש בגלל הסיפור ההוא עם הקרבנות?

Thestral

New member
פרומותיחאוס נענש../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

בגלל שהוא נתן את האש לבני-האדם. אגב, אתם יודעים שבעבר האמינו שהוא תלוי על הר גבוה בהרי כוש? סתם לידע כללי. והעונש שלו היה שנשר יאכל לו את הכבד ושכל יום הכבד שלו יצמח מחדש אם אני לא טועה.

למעלה