טיח

קורן401

New member
טיח

האם יש בעיה להתחיל טיח על שלד שהוא רטוב? כי דיברו פה בפעמים הקודמות על סדקים שנוצרו כתוצאה שעשו טיח על קירות רטובים

טיח

רצוי לחכות. בכל מקרה לא נראה לי שתמצא טייח שיהיה מוכן לעבוד בגשם. עצתי - המבן לשבוע יבש.

יש בעיה רק אם הבית לא אטום מבחוץ

ויש חדירה של מים פנימה . בחורף רצוי לעבוד מן החוץ פנימה, כולל איטום . סדקים תמיד היו ותמיד יהיו , עד רמה מסויימת זה לא משהוא שצריך להיות מודאגים ממנו .

קורן401

New member
כל העבודות לבית

הוא מתחיל לעבוד מהחוץ על הפנים את הטיח הלבן הוא עושה רק שהוא מסיים את החוץ השאלה שלי אם יש בעיה לעבוד על החלק החיצוני שהוא לא יבש לגמרי

על הבלוקים זה לא משנה ואפילו רצוי

בטונים צריכים להיות יבשים , אבל הם מתיבשים די מהר , כך שהתשובה היא חיובית אפשר לעבוד בחוץ רק להתחיל לאחר שמערכת של גשם נגמרת כך שיהיה זמן לעבוד . רצוי במקביל להריץ את האיטום של הבית , אם זה גג בטון .

קורן401

New member
כל העבודות לבית

תודה על התשובה אז אתה אומר שאין בעיה אם החלק החיצוני שהוא רטוב מהגשם האחרון מה שחשוב הוא בזמן הטיח הלבן שהבית יהיה יבש?

טיח הינו מוצר צמנטי

וככזה הוא אוהב מים בשלב אחד של קיומו (כמה שעות אחרי הנחתו) המים גורמים לאשפרתו וחיזוקו בשעת ההתקשרות הכימית שדורשת מים. ללא אשפרה, טיח נחלש ונסדק.סדקים נוצרים דווקא כשהטיח איננו מושקה ומורטב !! (מומלץ לבוא "להשקות" את הטיח כל יום בשבוע הראשון לחיו) בזמן ההנחה הטיח לא אוהב שטיפה של מים כי אז הוא פשוט מדולל, נחלש ואפילו ממש נשטף בגשם. אבל לחות על הקיר היא מצויינת כי כך הבלוקים לא "שותים" את המים שצריך הטיח להתקשרות הכימית שלו. הבעיה בימי גשם היא שאתה לא יכול לתכנן מתי ירד גשם שעלול לשטוך את הטיח ולהחלישו. ולכן, המקרים כאלו מתחילם בטיח פנים. השכבה הראשונה שלו היא צמנטית וכאמור, תתאהב את הלחות ואף תעזר בה. השכבה שניה, השליכט, פחות אוהבת מים, אבל בלחות איננה פוגעת בה (וכן, אני יודעת שעוד רגע יקפצו ויגידו לי ש"לא נכון". אבל יש מספיק אנשי מקצוע שיחזקו את דברי) בקיצור - אין בעייה להתחיל טיח על שלד רטוב, למעט העובדה שהקבלן טיח עובד עכשיו על בית אחר...

למעלה