טיול

amit e

New member
טיול

היום יצאתי לטיול בגבעה באזור מגורי במטרה לראות כמה מיני זוחלים שקיימים שם. כבר בהתחלה לאחר שהפכתי אבנים בודדות בלבד מצאתי מחרוזן דו-גוני שהיה מכורבל מתחת לאבן. זה היה אחד המחרוזנים הגדולים שנתקלתי בהם בחיי (60 ס"מ) לאחר שהתבוננתי בו שחררתי אותו חזרה אל מתחת לאבן. אח"כ המשכתי להפוך אבנים וראיתי נחושית עינונית וחומט פסים שהם נפוצים מאוד במקום הזה. המטרה שלי היתה לראות חנק משום שאני יודע שהרבה חנקים חיים על הגבעה ואני נתקל בהם כל שנה, ואכן בסופו של דבר מצאתי אחד מתחת לאבן שטוחה. הוא היה רגוע כמו כל בני מינו ובגודל יפה של 50 ס"מ. גם אותו שחררתי חזרה במקום שמצאתי אותו. בדרך חזרה הביתה הפכתי חתיכת פך גדולה ומתחתיה היה זעמן זיתני גדול שהיה במצב גופני ירוד, חלק גדול מהזנב היה קטוע ומספר צלקות על הגוף (כנראה ממפגש עם טורף) הוא היה גם עם עיניים עכורות מאוד לפני נשל ולכן לא הצליח לנשוך אותי (בד"כ אני חוטף מהם ביסים) וכמובן שהוא הסריח מאוד כמו כל הזיתניים אז שחררתי אותו מהר. זה היה הטיול שלי, לא רע בשביל שעה וחצי בערך,לא?

T0M3R

New member
מה?!

למה שיחררת את הזעמן הזיתני? היית לוקח אותו ומטפל בו וכשהוא היה מבריא היית משחרר..

יפה מאוד

אתה אחד מאלו שגידלו לפני כמה שנים כמה נחשים ביחד עם אחיו של אורן נוגרדי? סליחה ששכחתי את שמו של האח. בכל מקרה תמסור ד"ש לאורן אם תראה אותו.

tesnake

New member
חבל שלא צילמת את החיות

אם הייתי רואה את הצבע של החנק לפחות זה היה טוב. וסחטיין על כמות הזוחלים פר שעה!

amit e

New member
צילמתי את המחרוזן אבל במצלמה רגילה

אז שיהיו לי התמונות אני אשים בפורום בקשר לחנק החנקים באזור שלנו הם כהים יותר מאשר אלו שחיים באזורים החוליים

למעלה