טיול עם מנשא גב

noki78

New member
טיול עם מנשא גב

שלום רב,
אנחנו הורים לילד בן שנה שמטייל איתנו במנשא גב.
כרגע אנחנו קצת חסרי ביטחון לעשות מסלולים קשים או אפילו קלים אך מאתגרים עם המנשא. אשמח לקבל מידע על מסלולים (בכל הארץ) שמתאימים לטיול עם מנשא ללא מיטיבי לכת מי יודע מה.
תודה מראש
Noki
 

אלעד 1975

New member
כמי שמטייל עם מנשאים 8 שנים (החל מגיל 17 ימים של הבכורה)

עוד לא נתקלתי במסלול שאי אפשר לעשות עם מנשא, אלא בכמה מועטים יחסית ,בטח בגזרה של טיולי המשפחות שדורשים יתר תשומת לב,זהירות או נסיון:
1. הליכה בסבך "מקורה" - הסכנה שהראש של הילד שלעתים גבוה מהראש של הנושא אותו יישרט מענפים וכו'. מה עושים? נמנעים מטיול כזה (בינינו, כמה מסלולים בטח מסומנים בסבך שמצריכים התכופפות קיימים?)או זוחלים.
2. סולמות ויתדות - הסכנה כאן היא של נפילה בגלל שהמנשא עלול למשוך אותך אחורה, כי מרכז הכובד משתנה כשהולכים עם מנשא. הפתרון: מי שאינו מנוסה או פוחד, פשוט להמנע ממסלולים כאלה. בד"כ ממילא הם מסווגים למיטיבי לכת.
3. החלקה במסלול דרדרתי או על בולדרים לאחר גשם - הפתרון: להמנע ממסלולים מועדים להחלקה יומיים אחרי גשם או מירידות תלולות מאד, ללכת עם מקל או להיעזר ביד יציבה של מי שאינו סוחב.

לסיכום, כל מסלול ברמה של משפחות וגם בינוני מתאים לכם ומתאים למנשאים.
כאלה יש המון, רבים מהם מופיעים כאן על דפי הפורום.
אפשר לומר בבטחון כמעט מלא שכל המסלולים שאנחנו מדברים עליהם כאן מתאימים למנשאים וממילא 90% מהם אינם למיטיבי לכת.
דוגמאות? אשלוף מטיולי פסח שתוארו כאן בפורום השבוע: הקסטל, הר טייסים (אבל לא הירידה מהר טייסים לעין טייסים כי היא תלולה ובעלת פוטנציאל להחלקה - אולי למנוסים לא תהיה בעיה, אך למתחילים לא הייתי ממליץ), יבנה, הרודיון ,נחל השופט,נחל תנינים.

ואם אינכם מנוסים בכלל בטיולים הייתי מתחיל עם שמורות וגנים לאומיים של רשות הטבע והגנים. אמנם משלמים על כניסה (הילד לא) אבל מקבלים מפה, דפדפת ובה הצעות לטיול וגם אפשר לשאול בקופה לגבי מסלולים מומלצים. תמיד יהיה שם לפחות מסלול אחד קל שמתאים למשפחות ובוודאי למנשאים.
 

ששש

New member
מסכים. ומדגיש כי סיוע במקלות הליכה משפר את היציבות והבטיחות

עם הזמן תצברו בטחון ותוכלו להגדיל את מיגוון המסלולים.
 

ששש

New member
למעוניינים דוגמאות למקלות הליכה בסיסיים במחיר טוב


מקלות הליכה בסיסיים (שימו לב המחיר למקל בודד!)
ועוד דוגמה במחיר של 99 ש"ח בלבד (המחיר לזוג מקלות!)
 

noki78

New member
תודה רבה על הרעיונות וההרגעה. ננסה כבר בסופ"ש הקרוב

 
למעלה