טיול, מסע שורשים.

טיול, מסע שורשים.

חזרנו לפני ימים אחדים מטיולון, מסע שורשים בבירת הונגריה בודפשט. יצאנו לדרך, סבתא שרה, כל הילדים, חתן, צעיר הנכדים (עדיין יונק) ואני. השהיה היתה קצרה מאוד יצאנו מהארץ ביום ראשון בשעות הבוקר, וביום רביעי אחרי ארוחת הבוקר במלון יצאנו שוב לשדה התעופה. חילקנו את הזמן הקצר כך, שנוכל לראות אתרי תיירות, ולהקדיש זמן לאזכרה לאבא שלי. ביקרנו בקצת אתרי תיירות, הגענו גם לבית בו גדלתי, ואף זכינו להכנס לחצר הפנימית להתבוננות אינטימית יותר. במסגרת היום שהוקדש ברובו לאתרים יהודיים, ראינו את המונומנט ליד הנהר שמוקדש לקורבנות השואה. המונומנט, על גדת הנהר, הוא זוגות של נעליים מברזל יציקה הנראים כאילו עכשיו חלצו אותם בחופזה מהרגלים לפני שבעליהם נורו לתוך הנהר הקפוא. אין במקום שלט, או הסבר. אולי בגלל הפשטות, המראה מזעזע. כמובן ביקרנו בבית הכנסת הגדול, ועוד אחד שמחכה לנדבן שיממן שיקום. ביום האחרון לפני החזרה לארץ, יצאנו לבית הקברות. בבית הקברות, פרט לגלעד מרכזי עם שמות ניספים, יש גם כמה קברי אחים. באחד מהם מוזכר גם שמו של אבא שלי. לידו קיימנו אזכרה. הדלקנו נרות זיכרון, קראנו קטעי שירה, ודיברנו בשבחו. מעבר למצבה שתלנו שיח ורד. את הטקס המאוד מרגש בשבילי, לא היתי מצליח לעבור ללא נוכחותם של ילדנו. תודה גם לכם חברי הפורום, שהקשבתם לי.

segev018

New member
אשריך שזכית

הילדים בטח לא ישכחו את המעמד, ואם מי מהנכדים לא השתתף - הסיפורים ודאי יגרמו לו לחוש כי נטל חלק בארוע. שנה טובה!

עב

New member
טוב ששיתפת

בביתנו לא הובלט זכרם של הסבים. אני מגלה אותם רק בשנים האחרונות ולומדת להכירם ולאהוב אותם. לכן אני בטוחה שעשית דבר גדול עבור ילדיך.

ornan

New member
יפה עשיתם

שטילתם כל המשפחה למחוזות ילדותך. חבל שהורי היו כל כך נגד לחזור למקום הולדתם. אני נסעתי לבד ואני בטוחה שהחוויות שלי היו מן הסתם שונות לו הייתי אתם.

2 b e

New member
נהדר

ובדיוק היום סבתא שלי שאלה אותי אם אני רוצה לנסוע איתה להונגריה בקיץ הבא (בלי נדר)

הלני

New member
הלואי שכל הסבים והסבתות

שעדין יכולים לעשות זאת, יעשו זאת ובכך יתרמו לגידול מספר הגניאלוגים... לבנים/בנות ולנכדים/ נכדות יש להסביר שזו רק תחילתו של 'תחביב' מדליק....גניאלוגיה, ולתת להם לקרוא את ה'מדריכים' שלנו במטוס בדרך חזרה. הלני

ענתר

New member
תודה על השיתוף

יכולה לתאר לעצמי את החוויה ומי שנוסע מעכשיו לבודפשט, נא למסור ד"ש ל M1 בכורתי, שהתחילה השנה ללמוד שם. ואולי בקרוב תוכל לתרגם לי מסמכים מהונגרית? (כאילו שיהיה לה זמן)

תודה על התגובות החמות.

המסע היה כרוך גם בהכנה, הכרה ככל הניתן של אבא שלי, דרך זכרונות שלי ושל אחותי. חזרנו משפחה קצת שונה, מזו שיצאה לדרך. ילדנו יודעים יותר, וקשורים יותר לסבא שלהם שנרצח שנים רבות לפני שהם נולדו.

מאוד מאוד התרגשתי לקרוא על המסע

המיוחד שערכתם. נראה שתכנון הטיול הקצר היה מוצלח מאוד, ואני בטוח שהחוויה של התקבצות כל המשפחה בבית הסב, אשר לא זכה לראות איש מהם כמעט, היתה עוצמתית מאוד. תודה ששיתפת אותנו, ארנון

קודם כל ברוך שובכם!

ואשריך שזכית לחלוק את החוויה המרגשת הזו עם הדור הצעיר והמקסים שלך. שלך חנה גונן

שרי סילבר

Active member
קצר, אבל חשוב מעין כמוהו! ובמיוחד טוב שעשיתם את המסעון הזה עם הצאצאים. אני מקווה שזה יהיה רק בבחינת "פתיחת התיאבון" שלהם לחזור ולסייר בעקבות המשפחה גם בהמשך החיים, ועם ילדיהם.

למעלה